in , ,

12 Πράγματα που Πρέπει να Κρατήσετε Εκτός Μπάνιου

Έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε στο μπάνιο και να βρίσκουμε συνηθισμένα πράγματα που δεν έχουμε ποτέ σκεφτεί αν είναι πραγματικά «φυσιολογικό» να βρίσκονται εκεί. Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να είναι προφανές να έχετε αποθηκευμένο το ξυράφι ή ακόμα και το χαρτί υγείας αφού τα χρησιμοποιείτε μόνο στο μπάνιο. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι τα πράγματα που συνήθως βρίσκονται στα μπάνια θα ήταν καλύτερα να αποθηκεύονται κάπου αλλού. Θέλοντας να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με μερικές πρακτικές υγιεινής και ασφάλειας που πιστεύουμε ότι παραβλέποντας, βρήκαμε τα πιο κοινά αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο μπάνιο, τα οποία σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχουν εκεί.

Λεπίδες ξυραφιού

© WedFotoNe / Depositphotos

Είναι σύνηθες τα ξυράφια να κατασκευάζονται από χάλυβα για να ξυρίζουν καλά και να διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ακόμη και αν το ξύρισμα στο μπάνιο είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα, δεν συνιστάται να κρατάτε τις λεπίδες σας εκεί. Αυτό συμβαίνει επειδή το μπάνιο είναι ένας πολύ υγρός χορός. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι η παρατεταμένη επαφή με το νερό μπορεί να προκαλέσει τη σκουριά των ξυραφιών πιο γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, η λεπίδα θα χάσει την αιχμηρότητα και το ξύρισμα όχι μόνο θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι πιο οδυνηρό. Σαφώς, αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε μια βρεγμένη ξυριστική μηχανή στο νιπτήρα.

Πετσέτες

© belchonock / Depositphotos, © Annebel146 / Depositphotos

Είναι σαφές ότι χρειάζεστε πετσέτες στο μπάνιο. Για να στεγνώνουν τα χέρια ή το πρόσωπό σας μετά το πλύσιμο και όταν βγείτε από το ντους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μπάνιο είναι το καλύτερο μέρος για να τις αποθηκεύσετε. Στο μπάνιο είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί μούχλα λόγω της υγρασίας. Αν έχετε μπουρνούζια ή πετσέτες μπορεί να βοηθήσει τη μούχλα να συσσωρευτεί στα υφάσματα τους. Εάν συμβεί αυτό, όχι μόνο θα αντιμετωπίσουμε μια ανθυγιεινή και δύσοσμη κατάσταση, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι επικίνδυνο για την υγεία μας.

Φάρμακα

© EUStock / Depositphotos, © londondeposit / Depositphotos

Είναι τόσο συνηθισμένο για όλους να αποθηκεύουν και να διατηρούν τα φάρμακα που παίρνουν συνήθως σε κάποιο ράφι, σε ένα μικρό ντουλάπι ή συρτάρι στο μπάνιο. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να το κάνετε αυτό. Η αποθήκευση αυτών των προϊόντων στο μπάνιο μπορεί να προκαλέσει την αλλοίωση των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους πιο γρήγορα και ακόμη και να τα χαλάσουν λόγω της ποσότητας υγρασίας και θερμότητας που απελευθερώνεται τόσο από το ντους όσο και από τη συνεχή χρήση του νιπτήρα. Τα φάρμακα χάνουν μέρος της αποτελεσματικότητάς. Ακόμη λήγουν νωρίτερα από ό, τι θα έπρεπε όταν φυλάσσονται σε υγρές και ζεστές συνθήκες.

Κοσμήματα

© GekoNo / Depositphotos, © danil1972@gmail.com / Depositphotos

Το να αφήνουμε τα κοσμήματα στο μπάνιο, ή, χειρότερα, κοντά στο νιπτήρα ή το ντους, είναι ένα λάθος που θα μπορούσε να μας κοστίσει μερικά από τα αγαπημένα μας αξεσουάρ. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό που είναι πολύ πιθανό να συμβεί είναι ότι το μέταλλο από το οποίο είναι το κόσμημα είναι κατασκευασμένο (είτε από χρυσό είτε από ασήμι) θα μπορούσε εύκολα να σκουριάσει εάν είναι συνεχώς υγρό. Είναι σαφές ότι το σκουριασμένο κόσμημα απέχει πολύ από το να είναι λαμπερό και όμορφο, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι επικίνδυνο για την υγεία. Τα κοσμήματα πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό μέρος, μακριά από το νερό και κάθε είδους υγρασία.

Αντηλιακό

© STYLEPICS / Depositphotos

Αυτό είναι επίσης ένα κοινό προϊόν που βρίσκεται στα ράφια του μπάνιου παρά το γεγονός ότι πρέπει να διατηρείται σε ξηρό μέρος. Δεν πρέπει να φυλάσσεται στο μπάνιο, καθώς η υγρασία μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια των ιδιοτήτων και των αποτελεσμάτων της. Αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο, επειδή νομίζετε ότι προστατεύεστε όταν το χρησιμοποιείτε, αλλά στην πραγματικότητα δεν το κάνει. Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν δεν φυλάσσεται σωστά, το αντηλιακό θα μπορούσε ακόμη και να γίνει έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αρώματα

© Haylight / Depositphotos, © siva_ontherock / Depositphotos

Όντας ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα για να βάλετε μετά το μπάνιο ή απλά ως μέρος της καθημερινής πρωινής ρουτίνας , δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκετε αρώματα αποθηκευμένα στο μπάνιο. Σε τελική ανάλυση, φαίνεται σαν το πιο λογικό μέρος για να τα έχετε. Ωστόσο, παρά το πόσο πρακτικό είναι να τα έχετε εκεί, δεν είναι καλή ιδέα να τα αποθηκεύσετε στο μπάνιο. Για άλλη μια φορά, οφείλεται στην επίδραση που έχει η υγρασία, καθώς και οι ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία στα αρώματα. Αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο αγαπημένο σας άρωμα να χάσει λίγη από την οσμή του ή και να χαλάσει.

Εργαλεία μανικιούρ και βερνίκια νυχιών

© iakovenko123 / Depositphotos, © ivonnewierink / Depositphotos

Και πάλι, η υγρασία μπαίνει στο παιχνίδι ως στοιχείο που καταστρέφει ή τουλάχιστον αλλοιώνει τις ιδιότητες των προϊόντων μας. Σε αυτήν την περίπτωση, αναφερόμαστε στο βερνίκι νυχιών, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά στον εξοπλισμό μανικιούρ ή πεντικιούρ. Οι συνεχείς αλλαγές θερμοκρασίας στο μπάνιο που προκαλούνται από ντους ή μπάνια, ή απλώς με το πλύσιμο του προσώπου μας στο νεροχύτη, μπορούν να επηρεάσουν τη συνέπεια του βερνικιού νυχιών. Για άλλη μια φορά μπορεί να προκαλέσει μύκητα ή μούχλα στο βερνίκι, επομένως είναι καλύτερα να το κρατήσετε μακριά από το μπάνιο.

Ηλεκτρικές συσκευές

© jenyhanter / Depositphotos

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν μιλάμε μόνο για τη φθορά των ηλεκτρικών συσκευών λόγω της σταθερής υγρασίας που υφίστανται, αλλά και για τον κίνδυνο ύπαρξης τους κοντά σε πηγή νερού. Είναι καλύτερα να αποφεύγετε ατυχήματα που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη χειρότερες συνέπειες. Για λόγους ασφαλείας, επιλέξτε άλλο μέρος για να αποθηκεύσετε αυτές τις συσκευές.

Προϊόντα καθαρισμού

© Sergeeva_leka /Depositphotos, © budabar / Depositphotos

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν συνιστάται η αποθήκευση προϊόντων καθαρισμού στο μπάνιο. Παρεμπιπτόντως, η ίδια συμβουλή ισχύει και στην κουζίνα. Η αποθήκευσή τους σε αυτά τα μέρη θα μπορούσε ενδεχομένως να σημαίνει ότι είναι προσιτά σε παιδιά. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι η τέλεια συνταγή για καταστροφή. Όχι μόνο αυτό, αλλά και τα δύο αυτά μέρη είναι υγρά. Υπάρχει επίσης πολύ νερό γύρω. Η υγρασία και οι αλλαγές στη θερμοκρασία μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις ιδιότητες των προϊόντων καθαρισμού. Πρέπει να τα αποθηκεύσετε σε ένα ξηρό σημείο όπου τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα.

Μακιγιάζ και πινέλα

© belchonock / Depositphotos, © liudmilachernetska@gmail.com / Depositphotos

Τόσο το μακιγιάζ όσο και τα πινέλα μένουν στο μπάνιο. Για άλλη μια φορά, το μπάνιο απέχει πολύ από το σωστό μέρος για να τα αποθηκεύσετε. Οι αλλαγές υγρασίας και θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν ταχύτερη φθορά του μακιγιάζ, για να μην αναφέρουμε την πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας. Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να βλάψει το δέρμα σας, οπότε θέλετε πραγματικά να το αποφύγετε. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα ξηρό και ευάερο μέρος για να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε είδος προϊόντος που θα έρθει σε επαφή με το δέρμα σας.

Επιπλέον ρολά χαρτιού τουαλέτας

© liudmilachernetska@gmail.com / Depositphotos, © molka / Depositphotos

Σε αυτήν την περίπτωση, η υγρασία και το νερό δεν είναι απαραίτητα το πρόβλημα αλλά μπορεί ακόμη και να είναι χειρότερο γιατί μιλάμε για μικρόβια. Το μπάνιο είναι ένα μέρος που λατρεύουν τα μικρόβια για πολλούς λόγους, επομένως η αποθήκευση του χαρτιού τουαλέτας εκεί, ειδικά αν το κάνετε κοντά στην τουαλέτα, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό μικροβίων.

Βιβλία και περιοδικά

© cunaplus / Depositphotos, © belchonock / Depositphotos

Όλοι απολαμβάνουμε ένα περιοδικό καθισμένοι στην τουαλέτα και είναι πράγματι κοινό για τους ανθρώπους να έχουν τα βιβλία τους εκεί όταν κάνουν μπάνιο. Αλλά η υγρασία θα μπορούσε να βλάψει τα βιβλία και τα περιοδικά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσατε να βρείτε μούχλα ανάμεσα στις σελίδες. Το μπάνιο είναι ένα μέρος που, ανεξάρτητα από το πόσο καθαρίζετε, έχει πολλά μικρόβια που μπορούν να υπάρξουν ανάμεσα στις σελίδες των βιβλίων και των περιοδικών. Οπότε είναι καλύτερο να κρατάτε βιβλία και περιοδικά έξω από το μπάνιο και όπου ανήκουν, σε ένα ωραίο ράφι στο σαλόνι όπου όλοι μπορούν να τα δουν όταν μπαίνουν.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

40 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης με Γλειφιτζούρια Μπαστούνια

40 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης με Γλειφιτζούρια Μπαστούνια

22 Φανταστικές Ιδέες Μεταμόρφωσης Μικρών Δωματίων