in , ,

16 Εναλλακτικές Χρήσεις για Στοματικό Διάλυμα

16 Εναλλακτικές Χρήσεις για Στοματικό Διάλυμα
16 Εναλλακτικές Χρήσεις για Στοματικό Διάλυμα

Γνωρίζατε ότι το στοματικό διάλυμα έχει πολλές άλλες χρήσεις πέρα από το να διατηρεί την αναπνοή σας φρέσκια; Οι αντισηπτικές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες μπορούν να είναι χρήσιμες για αρκετά καθημερινά πράγματα, από την αντιμετώπιση της πιτυρίδας έως τον καθαρισμό των γυαλιών σας. 9 Εναλλακτικές Χρήσεις Αφρού Ξυρίσματος

Εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές

© pixabay
  • Αφού κόψετε κρεμμύδι, σκόρδο ή ψάρια στην κουζίνα, απλώς τρίψτε λίγο στοματικό διάλυμα στα χέρια σας.
  • Τοποθετήστε λίγο στοματικό διάλυμα σε ένα πετσετάκι και κάντε μασάζ στα πόδια σας μετά από ντους για να εξαλείψετε οσμές των ποδιών.
  • Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τις οσμές των σκουπιδιών της κουζίνας τοποθετώντας μπάλες βαμβακιού ή χαρτοπετσέτες εμποτισμένες με στοματικό διάλυμα μέσα στον κάδο απορριμμάτων.

Βοηθά στην καταπολέμηση των μυκήτων στα νύχια και τα πόδια

Ανακατέψτε 2 ίσα μέρη στοματικό διάλυμα και ξύδι. Βρέξτε ένα βαμβάκι με το μείγμα και απλώστε το στα νύχια και / ή στα πόδια 2 έως 3 φορές την ημέρα. Εάν το κάνετε σε σταθερή βάση, σε μερικές εβδομάδες θα δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτρέπει την πιτυρίδα

Το στοματικό διάλυμα έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την καταπολέμηση της πιτυρίδας. Πριν το μπάνιο, ανακατέψτε 1 μέρος νερό με 1 μέρος στοματικό διάλυμα. Μόλις λουστείτε με το κανονικό σαμπουάν, απλώστε αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας, αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα των κουνουπιών

Τα τσιμπήματα κουνουπιών είναι πολύ συνηθισμένα και πολύ ενοχλητικά. Τοποθετήστε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ εμποτισμένο με στοματικό διάλυμα στο τσίμπημα. Αυτό θα μειώσει αποτελεσματικά το πρήξιμο και τον κνησμό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τόνερ προσώπου

© genial.guru

Εάν ξεμείνετε απο τόνερ προσώπου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα. Όχι μόνο αφαιρεί τυχόν περίσσεια μακιγιάζ και βρωμιά, αλλά καταπολεμά επίσης τα σπυράκια. Βάλτε λίγο στοματικό διάλυμα σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και απλώστε το στο πρόσωπό σας, αλλά μην το δοκιμάσετε εάν έχετε δέρμα ευαίσθητο σε χημικές ουσίες.

Αποτρέπει τη μόλυνση

Εάν έχετε κάνει νέα τρύπα ή τατουάζ, το στοματικό διάλυμα θα βοηθήσει το δέρμα να επουλωθεί ταχύτερα και να αποτρέψει λοιμώξεις. Απλώς απλώστε λίγο στοματικό διάλυμα στο σημείο κάθε μέρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αποτρέπει μώλωπες

Για να σωθείτε από ένα δυσάρεστο μώλωπα ή τουλάχιστον να μειώσετε την εμφάνιση του, βάλτε λίγο στοματικό διάλυμα σε βαμβάκι και εφαρμόστε το στο σημείο.

Μπορεί να είναι ένα καλό αποσμητικό

Αυτό είναι ένα ιδανικό κόλπο για να σας σώσει από μια ενοχλητική κατάσταση. Πάρτε μια μπάλα βαμβάκι, ρίξτε στοματικό διάλυμα και ταμπονάρετε τις μασχάλες σας.

Δείτε ακόμη 10 Εκπληκτικές Εναλλακτικές Χρήσεις της Μαγιονέζας

Σκοτώνει τις ψείρες

Το στοματικό διάλυμα είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό για τη εξάλειψη ψειρών. Γεμίστε τα μαλλιά με στοματικό διάλυμα, βάλτε ένα σκουφάκι ντους και αφήστε για 15-20 λεπτά. Μετά, ξεπλύνετε τα μαλλιά με νερό.

Χαλαρώνει τα πόδια

© pixabay

Για να καταπραΰνετε κουρασμένα και πονεμένα πόδια, βάλτε τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και 2 ή 3 καπάκια στοματικό διάλυμα. Καθίστε για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Καθαριστικό μπουκαλιών

Ο καθαρισμός μπουκαλιών και η αφαίρεση των μυρωδιών από αυτά μπορεί να είναι μια πρόκληση. Μπορείτε να το αποφύγετε εάν ρίξετε ένα μείγμα από 1 μέρος στοματικό διάλυμα και 3 μέρη νερού μέσα στο μπουκάλι, αφήστε το όλη τη νύχτα και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Καθαρίστε την οδοντόβουρτσα σας

Το στοματικό διάλυμα έχει αντισηπτικές ιδιότητες, επομένως είναι ιδανικό για τον καθαρισμό της οδοντόβουρτσας σας. Απλώς βυθίστε τις τρίχες της οδοντόβουρτσας σε ένα καπάκι για αρκετά λεπτά (είναι καλύτερο να την αφήσετε όλη τη νύχτα) και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό.

Καθαρίστε τα γυαλιά σας

Τα γυαλιά σας θα είναι πεντακάθαρα αν βάλετε λίγο στοματικό διάλυμα και το σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί.

Καθαρίστε το μπάνιο

© depositphotos

Εάν θέλετε να κάνετε τα θαμπά πλακάκια να μοιάζουν καινούργια, καθαρίστε τα με ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι νερό και μισό φλιτζάνι στοματικό διάλυμα.

Για να απαλλαγείτε από μικρόβια και οσμές στην τουαλέτα, ρίξτε μισό φλιτζάνι στοματικό διάλυμα στην τουαλέτα και αφήστε το για μια ώρα. Στη συνέχεια, τρίψτε το με μια βούρτσα τουαλέτας.

Κρατήστε τα έντομα μακριά

Στα έντομα δεν αρέσει στη μυρωδιά της μενθόλης, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα για να απωθήσετε μύγες, κουνούπια ακόμη και μυρμήγκια (θα εξαφανιστούν).

Ψεκάστε το σπίτι και τα μέρη στα οποία μπορούν να κρυφτούν με ένα μείγμα από 1 μέρος στοματικό διάλυμα και 1 μέρος νερό.

Κρατήστε τα λουλούδια σας φρέσκα

Βάλτε τα φρεσκοκομμένα λουλούδια σε νερό. Για κάθε λίτρο ρίξτε 3 καπάκια στοματικό διάλυμα. Αυτό θα βοηθήσει τα λουλούδια να διαρκέσουν περισσότερο και να φαίνονται φρέσκα.

Δείτε επίσης 8 Εναλλακτικές Εάν Ξεμείνετε από Χαρτί Υγείας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Τάσεις Διακόσμησης Μπάνιου για το 2021 και 85 Ιδέες

9 Τάσεις Διακόσμησης Μπάνιου για το 2021 και 85 Ιδέες

Ποιά Ζώα Μπορούν να Βγουν στην Τουαλέτα και Πώς να το Σταματήσετε

Ποιά Ζώα Μπορούν να Βγουν στην Τουαλέτα και Πώς να το Σταματήσετε