in ,

10 Εκπληκτικές Εναλλακτικές Χρήσεις της Μαγιονέζας

Συμπληρώνει το τέλειο σάντουιτς και ταυτόχρονα μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες; Η μαγιονέζα εκτός από το να την φάτε μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και με άλλους εκπληκτικούς τρόπους.

Απίστευτες χρήσεις για την ασπιρίνη, τη μαγιονέζα και άλλα απλά αντικείμενα!

Καθαρίστε τους λεκέδες σε ξύλο

Τα καθαριστικά με βάση το λάδι είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για ξύλινα έπιπλα και η μαγιονέζα είναι κάτι περισσότερο από λάδι και κρόκους αυγών. Έτσι, ενώ φαίνεται περίεργο να τρίψετε τη μαγιονέζα σε ένα τραπεζάκι σαλονιού, η περιεκτικότητα της σε λάδι θα βοηθήσει να διεισδύσει στο ξύλο και να αφαιρέσει τους λεκέδες. Βάλτε λίγη σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε το πάνω από το λεκέ. Καθαρίστε με ένα καθαρό, μαλακό πανί.

Βγάλτε εύκολα ένα δαχτυλίδι

Η μαγιονέζα είναι τόσο λιπαρή ώστε να βοηθήσει για να βγει ένα δαχτυλίδι που έχει σφηνώσει στο δάχτυλό σας. Βάλτε μια μικρή ποσότητα πάνω από το δαχτυλίδι και στο δάκτυλο και μετά περιστρέψτε απαλά το δαχτυλίδι.

13 Πράγματα που Δεν Έχετε Ιδέα Πώς να ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ!

Αθόρυβοι μεντεσέδες

Οι μεντεσέδες που τρίζουν μπορεί να είναι απίστευτα ενοχλητικοί (ή, ναι, ανατριχιαστικοί), αλλά είναι εύκολο να διορθωθούν. Βάλτε ένα λεπτό στρώμα μαγιονέζας πάνω από τον μεντεσέ, σκουπίζοντας την περίσσεια με χαρτοπετσέτα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κάντε τα σπιτικά φυτά να λάμψουν

Αν θέλετε τα φυτά σας να έχουν λαμπερά φύλλα, σκουπίστε τα με ένα πανί που έχει μαγιονέζα. Καθαρίστε με ένα καθαρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν ορατά υπολείμματα.

Καθαρίστε κηρομπογιές

Σε κάθε σπίτι με παιδιά και κουτί κηρομπογιές, υπάρχουν αναπόφευκτα σημάδια σε τουλάχιστον έναν τοίχο. Το λάδι στη μαγιονέζα θα διασπάσει την κηρομπογιά, καθιστώντας τα ευκολότερα να ξεπλυθούν. Δοκιμάστε το πρώτα σε μια μικρή, κρυφή περιοχή του τοίχου σας. Η μαγιονέζα μπορεί να αφήσει λεκέδες στην ταπετσαρία, αλλά είναι ιδανική σε λευκούς τοίχους.

Καθαρίστε δακτυλικά αποτυπώματα

Οι inox συσκευές φαίνονται τόσο όμορφες όταν είναι απόλυτα καθαρές. Την επόμενη φορά που ένα παιδί με βρώμικα δάχτυλα ανοίξει το ψυγείο, αυτά τα σημάδια θα είναι ορατά. Τα λιπαρά δακτυλικά αποτυπώματα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αφαιρεθούν από ανοξείδωτο ατσάλι (inox) . Το σκούπισμα τους με μαγιονέζα πρώτα, ακολουθούμενο από ένα καθαρό πανί, θα πρέπει να τα εξαφανίσει τελείως.

Αφαίρεση υπολειμμάτων αυτοκόλλητων

Υπάρχουν μερικά αυτοκόλλητα που φαίνεται αποφασισμένα να παραμείνουν κολλημένα, ανεξάρτητα από το πόσα νύχια καταστρέφετε προσπαθώντας να τα ξύσετε. Η μαγιονέζα μπορεί να κάνει θαύματα σε αυτά. Τρίψτε την πάνω τους και αφήστε να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Χρησιμοποιήστε ξύστρα από καουτσούκ ή ξυράφι για να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπα αυτοκόλλητα ή υπολείμματα.

Βγάλτε τσίχλα από τα μαλλιά

Η στιγμιαία συγκίνηση της μιας φούσκας από τσίχλα ακολουθείται συχνά από το σκάσιμο της πάνω στα μαλλιά σας. Η μαγιονέζα και πάλι θα σας σώσει. Βάλτε λίγη πάνω στο σημείο και με μια χτένα διαχωρίσετε απαλά την τσίχλα από τα μαλλιά. Έτσι θα γλυτώσετε ένα αυτοσχέδιο κούρεμα στο σπίτι.

Ενυδατώστε ξηρά μαλλιά

Το λάδι που κάνει τη μαγιονέζα τόσο νόστιμη μπορεί επίσης να κάνει θαύματα σε ξηρά μαλλιά. Καλύψτε τα μαλλιά σας ή πειραματιστείτε με μια συνταγή μάσκας μαλλιών, φορέστε ένα σκουφάκι ντους και αφήστε να μουλιάσει για 30 λεπτά πριν λουστείτε.

Ενυδάτωση ξηρού δέρματος

Ακριβώς όπως λειτουργεί για τη θεραπεία της ξηρότητας στα μαλλιά, η μαγιονέζα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την φροντίδα του ξηρού δέρματος. Ο καθένας θα αντιδράσει διαφορετικά σε διαφορετικά προϊόντα, έτσι για το δέρμα σας, μπορεί ή όχι να γίνει αποτελεσματικό υποκατάστατο της ενυδατικής κρέμας. Εάν έχετε ένα βάζο στο ψυγείο, δοκιμάστε να κάνετε μασάζ με μια μικρή ποσότητα σε ξηρό δέρμα. Αφήστε για λίγα λεπτά πριν την ξεπλύνετε.

9 κόλπα των σούπερ μάρκετ που σκοπό έχουν να μας ξεγελάσουν και να αγοράσουμε “λάθος” προϊόντα

πηγή φωτογραφιών: ehow

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Διακοσμητικές Κολοκύθες από Τσιμέντο

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας Αν Σταματήσετε να Φοράτε Εσώρουχο