in , ,

5 Μη Προφανείς Λόγοι Γιατί Δεν Μπορείτε να Χάσετε Βάρος

χάσιμο βάρους,απώλεια βάρους,διατροφή,συμβουλές για χάσιμο βάρους,συμβουλές διατροφής
5 Μη Προφανείς Λόγοι Γιατί Δεν Μπορείτε να Χάσετε Βάρος

Έχετε ήδη δοκιμάσει όλες τις υπάρχουσες δίαιτες, συμπεριλαμβανομένων αυτών χωρίς υδατάνθρακες, χωρίς λιπαρά και χαμηλές σε πρωτεΐνες; Εάν ακολουθήσατε μια δίαιτα χωρίς στερεά τροφή ή προσπαθήσατε να μετρήσετε τις θερμίδες κάθε γεύματος και όμως με κάποιον τρόπο όλες οι προσπάθειές σας να χάσετε βάρος δεν έχουν πετύχει μέχρι τώρα, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι κάτι δεν πάει καλά με όλες αυτές τις τεχνικές. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε 5 μη προφανείς λόγους γιατί δεν μπορείτε να χάσετε βάρος. 8 Συνδυασμοί Τροφών που Βοηθούν να Χάσετε Βάρος

Τρώτε ξεχωριστά πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

© depositphotos

Οι λάτρεις της ξεχωριστής διατροφής είναι σίγουροι ότι πρέπει να τρώτε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες ξεχωριστά, διαφορετικά θα πρέπει να ανησυχείτε για το φαγητό που σαπίζει στο στομάχι σας.

Ωστόσο, οι απλές αρχές της ανατομίας καταρρίπτουν εντελώς αυτή τη θεωρία. Το επίπεδο γαστρικού οξέος στο στομάχι καθιστά αδύνατη τη διαδικασία σήψης και υπάρχει το δωδεκαδάκτυλο μεταξύ του στομάχου και του λεπτού εντέρου που χωνεύει τέλεια πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη ταυτόχρονα. Επιπλέον, χρειάζονται διαφορετικά ένζυμα για την πέψη πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

Μην διαχωρίζετε τις τροφές σας. Εάν τρώτε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες χωριστά, το πεπτικό σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και θα έχετε μόνο στομαχικά προβλήματα αντί να χάσετε βάρος.

Δεν χρησιμοποιείτε μαχαίρι όταν τρώτε.

© depositphotos, © pixabay

Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να συνειδητοποιήσει ότι έχουμε φάει κάτι και να εκτιμήσει πόσο πραγματικά είναι γεμάτο το στομάχι μας. Συχνά όμως καταφέρνουμε να τρώμε τόσο πολύ φαγητό σε αυτά τα 20 λεπτά που, ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλός μας αρχίζει να δίνει σήμα για υπερκατανάλωση τροφής.

Κόψτε κάθε γεύμα σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι. Πρώτον, θα κάνει τη διαδικασία του φαγητού πιο αργή και θα ενισχύσει την πέψη. Δεύτερον, θα σας φαίνεται ότι έχετε φάει περισσότερο από ό, τι πραγματικά είχατε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Η Επιστήμη Εξηγεί Γιατί Παίρνετε Βάρος το Χειμώνα και Πως να το Αποφύγετε

Τρώτε πάρα πολύ υγιεινές τροφές.

© pixabay, © pixabay, © pixabay, © pixabay

Μπορεί να νομίζετε ότι εάν τρώτε μόνο σαλάτες, ψάρια στον ατμό και φρέσκα φρούτα, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε καθόλου για την αύξηση του βάρους, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι αλήθεια.

Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο περιέχει περίπου 150 θερμίδες, υπάρχει η ίδια ποσότητα θερμίδων σε μισό μεγάλο αβοκάντο. Εάν προσθέσετε μια ντομάτα, ένα αγγούρι και σπόρους κολοκύθας για να φτιάξετε μια σαλάτα, η ελαφριά σαλάτα σας θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό δείπνο 500 θερμίδων.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική κατανάλωση, ανεξάρτητα από το αν τρώτε γλυκά ή λαχανικά, είναι επικίνδυνη για την υγεία σας και επηρεάζει επίσης το βάρος σας. Έτσι, εάν θέλετε να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, θα πρέπει πάντα να προσέχετε το μέγεθος της μερίδας σας.

Σας αρέσουν οι αποτοξινωτικές δίαιτες.

© pixabay

Οι φρέσκοι χυμοί και τα smoothies είναι σίγουρα χρήσιμα για αλλά όχι στην περίπτωση που η διατροφή σας αποτελείται μόνο από αυτά. Εάν ακολουθείτε αυτό το είδος δίαιτας, το σώμα χάνει νερό και μυϊκή μάζα αντί για λίπος. Στο τέλος, πάρετε γρήγορα το βάρος που χάσατε.

Αντί για χυμούς, επιλέξτε ολόκληρα λαχανικά και φρούτα. Με αυτά, το σώμα σας θα πάρει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τις φυτικές ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την ομαλή πέψη.

Μετράτε θερμίδες.

© depositphotos

Η περιεκτικότητα σε θερμίδες των τροφών υπολογίζεται με την καύση ενός δείγματος σε έναν αεροστεγή θάλαμο. Αυτή η ποσότητα θερμίδων συνήθως αναγράφεται στην ετικέτα των στοιχείων διατροφής σε ένα προϊόν. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί πραγματικά να μετρήσει πόσες θερμίδες θα αφομοιωθούν από το σώμα σας.

Επίσης, δεν μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια πόσες θερμίδες καίτε μια συνηθισμένη ημέρα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μέτρησης των θερμίδων δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε όσο βάρος θέλετε.

Επιλέγοντας ένα προϊόν, δώστε προσοχή στο πόσο υγιεινό είναι και πόσες βιταμίνες και μικροθρεπτικά συστατικά περιέχει αντί για τις θερμίδες τους. Μην ξεχνάτε ότι μια χούφτα αμύγδαλα θα είναι πολύ πιο υγιεινά από μια μισή σοκολάτα, αν και τα δύο περιέχουν 300 θερμίδες.

Δείτε επίσης 7 Λόγοι που Παίρνετε Βάρος Ξανά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φυτά που μειώνουν αναπνευστικά προβλήματα,φυτά και αναπνευστικό,υγεία,συμβουλές υγείας

10 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μειώνουν τα Αναπνευστικά Προβλήματα

χρήσεις κορν φλάουρ στον κήπο,για τον κήπο,χρήσιμα

Οι 6 Καλύτερες Χρήσεις Κορν Φλάουρ στον Κήπο