in , ,

Πόσο Συχνά Πρέπει να Κάνετε Ντους Σύμφωνα με την Επιστήμη

συχνότητα ντους,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
Πόσο Συχνά Πρέπει να Κάνετε Ντους Σύμφωνα με την Επιστήμη

Μερικές μέρες, αισθάνεστε ότι η μετατροπή του μπάνιου σας σε σπα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να απομακρύνετε όλο το άγχος. Άλλες μέρες, έχετε ελάχιστο χρόνο και επιλέγετε να μείνετε χωρίς ντους για αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα, η παράλειψη του καθημερινού ντους μπορεί να είναι καλύτερη για το δέρμα, επειδή το υπερβολικο πλύσιμο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα. Φυσικά, οι συνήθειες του ντους σας εξαρτώνται πλήρως από τον τρόπο ζωής και το πρόγραμμά σας, αλλά υπάρχουν μερικοί σημαντικοί παράγοντες που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη. Γιατί Είναι Καλύτερο να Κάνετε Ντους τη Νύχτα

Καθορίστε τον τύπο του δέρματός σας.

brightside

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, ο αφρός του ντους μπορεί να φαίνεται σαν ένας τέλειος τρόπος για να φαίνεται πιο ματ, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί αντίστροφα. Οι επιβλαβείς χημικές ουσίες στο σαπούνι μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα, με αποτέλεσμα οι λιπώδεις αδένες να παράγουν ακόμη περισσότερο σμήγμα και το δέρμα θα καταλήξει να φαίνεται ακόμη πιο λιπαρό. Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και ξηρό ή υποφέρετε από δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, περισσότερα από ένα ντους την ημέρα μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή, προκαλώντας φαγούρα ακόμη περισσότερο. Μερικοί δερματολόγοι συστήνουν ντους δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος.

Φροντίστε πιο προσεκτικά τα μαλλιά σας.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Το να λούζετε το πρωί τα μαλλιά σας μπορεί να σε κάνει να νιώθετε καθαροί και να σας βοηθήσει να χτενιστείτε εύκολα. Αλλά το καθημερινό λούσιμο μπορεί να εμποδίσει τα μαλλιά σας να φαίνονται καλύτερα, ειδικά αν έχετε σγουρά ή σπαστά μαλλιά. Εάν έχετε σγουρά μαλλιά, το λούσιμο των μαλλιών σας μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό γιατί οι τρίχες χρειάζονται σμήγμα για να διατηρήσουν την υγρασία.

Μόνο τα άτομα με λεπτά μαλλιά πρέπει να τα λούζουν επειδή επικαλύπτονται εύκολα από το σμήγμα και φαίνονται λιπαρά πολύ πιο γρήγορα.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας στο Ντους

Σκεφτείτε το πρόγραμμα γυμναστική σας.

© Pexels.com, © Shutterstock.com

Εάν πηγαίνετε συχνά στο γυμναστήριο, μπορεί να θέλετε να πηγαίνετε πιο συχνά στο ντους. Το ντους αμέσως μετά την άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους μυς να ανακάμψουν πιο εύκολα, να αποτρέψει την ακμή του σώματος ακόμη και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ίδιο ισχύει για άτομα που εργάζονται έξω ή εκτίθενται σε ισχυρές χημικές ουσίες στη δουλειά, προφανώς θα επωφεληθούν από το καθημερινό ντους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Προσαρμόστε τις συνήθειες του ντους σας ανάλογα με την εποχή.

brightside

Όταν κάνει ζέστη έξω, είναι φυσικό να νιώθετε την ανάγκη να ξεπλύνετε τον ιδρώτα κάθε μέρα ή ίσως και δύο φορές την ημέρα. Και οι ψυχρότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι ιδρώνετε λιγότερο, οπότε μάλλον πρέπει να κάνετε ντους λιγότερο συχνά. Το δέρμα μπορεί να γίνει πολύ ξηρό και ευαίσθητο τους χειμερινούς μήνες και το καθημερινό ντους μπορεί να το ερεθίσει και να προκαλέσει ακόμη περισσότερη ξηρότητα.

Δείτε επίσης 9 Πρωινά Κόλπα που θα σας Σώσουν εάν Δεν Έχετε Χρόνο για Ντους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διατροφικές συνήθεις μετά τα 40,συμβουλές διατροφής,διατροφή

10 Διατροφικές Συνήθεις που Πρέπει να Υιοθετήσετε Μετά τα 40

καθαρισμός διορθωτικού από ρούχα,συμβουλές καθαρισμού ρούχων,καθαρισμός ρούχων

Πώς να Καθαρίσετε Διορθωτικό Blanco από τα Ρούχα