in , , , ,

Γιατί Είναι Καλύτερο να Κάνετε Ντους τη Νύχτα

οφέλη νυχτερινού ντους,φροντίδα δέρματος,χρήσιμα
Γιατί Είναι Καλύτερο να Κάνετε Ντους τη Νύχτα

Οι δερματολόγοι συνιστούν να περνάτε περίπου 5 έως 10 λεπτά την ημέρα στο ντους. Ενώ μερικοί δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα χωρίς πρωινό ντους, άλλοι προτιμούν να ξεπλένουν το καθημερινό άγχος τη νύχτα. Και παρόλο το πότε κάνετε ντους εξαρτάται από τις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις, όσοι επιλέγουν τη νύχτα μπορούν στην πραγματικότητα να αποκομίσουν περισσότερα οφέλη για την ομορφιά και την υγεία. Γιατί Δεν Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας στο Ντους

Μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα.

© Bright Side / YouTube, © Bright Side / YouTube

Ένα βραδινό ντους χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό και όταν το κάνετε την κατάλληλη στιγμή μπορεί επίσης να σας προσφέρει έναν καλύτερο ύπνο. Το ντους 90 λεπτά πριν τον ύπνο με ζεστό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε περίπου 10 λεπτά πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Αυτό συμβαίνει επειδή το ζεστό νερό μειώνει ελαφρώς τη θερμοκρασία του σώματος, το οποίο με τη σειρά του στέλνει σήμα στο σώμα ότι ήρθε η ώρα για ύπνο.

Είναι καλύτερο για το δέρμα.

brightside

Το ντους πριν πάτε για ύπνο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ακμή. Τα μαλλιά συλλέγουν βακτήρια και συσσώρευση προϊόντων όλη την ημέρα, και καθώς το κεφάλι ακουμπά στο μαξιλάρι, όλες αυτές οι ακαθαρσίες μεταφέρονται στη μαξιλαροθήκη και στη συνέχεια στο πρόσωπό σας. Επειδή το δέρμα αναγεννάται ενώ κοιμόμαστε, ο ύπνος με καθαρό και φρέσκο δέρμα σημαίνει επίσης ότι τα νέα κύτταρα θα είναι υγιή.

Μπορεί να μετριάσει τις εποχιακές αλλεργίες.

© Bright Side / YouTube

Εάν υποφέρετε από εποχιακές αλλεργίες, το νυχτερινό ντους μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Το να είστε έξω σημαίνει ότι αλλεργιογόνα, όπως η γύρη και η σκόνη, μαζεύονται στο δέρμα και τα ρούχα και αν δεν κάνετε ντους πριν κοιμηθείτε μπορεί να καταλήξουν στο κρεβάτι σας. Εάν έχετε τη συνήθεια να κάνετε ντους το πρωί, σκεφτείτε να αλλάξετε τη ρουτίνα σας και να κάνετε νυχτερινό ντους για να αποφύγετε δυσάρεστα συμπτώματα.

Δείτε ακόμη Γιατί Πρέπει να Τραγουδάτε στο Ντους

Τα μαλλιά θα είναι πιο υγιή.

© Shutterstock.com

Εάν λούζετε τα μαλλιά σας το βράδυ, θα έχετε περισσότερο χρόνο για να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά. Αυτό, με τη σειρά του, θα κρατήσει τα μαλλιά λαμπερά και ζωντανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς συγκρατά την υγρασία. Το στέγνωμα των μαλλιών μετά το πρωινό ντους μπορεί να τα βλάψει, αφήνοντάς τα αδύναμα και θαμπά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βοηθά στην αντιμετώπιση της υπερβολικής εφίδρωσης.

brightside

Ενώ το πρωινό ντους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναζωογονηθείτε πριν ξεκινήσετε την ημέρα, το βραδινό ντους μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη δυσοσμία του σώματος. Το να κάνετε ένα δροσερό ντους πριν κοιμηθείτε μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του νυχτερινού ιδρώτα από τον οποίο υποφέρουν πολλοί άνθρωποι.

Μπορεί να αποτρέψει μυϊκές κράμπες.

brightside

Εάν οι μύες σας πονάνε και είναι πιασμένοι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το ζεστό ντους μπορεί να σας ανακουφίσει. Καθώς το ζεστό νερό πέφτει στο σώμα, βοηθά στη μετρίαση της μυϊκής έντασης και προάγει έναν καλύτερο νυχτερινό ύπνο. Το ζεστό ντους μπορεί επίσης να αποτρέψει τις κράμπες στα πόδια τη νύχτα, μια κοινή κατάσταση που επηρεάζει έως και το 60% των ανθρώπων.

Δείτε επίσης 5 Θαύματα που Κάνει ένα Κρύο Ντους στο Δέρμα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τρόποι ανάμιξης μετάλλων στη διακόσμηση,διακόσμηση και μεταλλικά φινιρίσματα,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

34 Κομψοί Τρόποι Ανάμιξης Μετάλλων στη Διακόσμηση

φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου,συμβουλές για φυτά εσωτερικού χώρου,για τον κήπο,χρήσιμα

15 Συμβουλές Φροντίδας Φυτών Εσωτερικού Χώρου με Οικονομικό Τρόπο