in ,

15 Συμβουλές Φροντίδας Φυτών Εσωτερικού Χώρου με Οικονομικό Τρόπο

φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου,συμβουλές για φυτά εσωτερικού χώρου,για τον κήπο,χρήσιμα
15 Συμβουλές Φροντίδας Φυτών Εσωτερικού Χώρου με Οικονομικό Τρόπο

Τα φυτά εσωτερικού χώρου κάνουν το χώρο σας πιο ζωντανό και πράσινο και για να τα διατηρήσετε, θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη και δαπανηρή εργασία, αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε σωστά. Μην ανησυχείτε, καθώς μπορείτε να τα φροντίσετε με οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. 10 ΣΠΙΤΙΚΑ Λιπάσματα για ΦΥΤΑ Εσωτερικού Χώρου

Στηρίξτε με ξύλινα τσοπστικς αγράμπελη ή νεαρά φυτά

Apartmenttherapy

Χρησιμοποιήστε μισά τσόφλια αυγών για σπόρους

Pinterest

Τσάι με τσόφλια αυγών

Τα τσόφλια των αυγών είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου 3% φωσφόρου, 0,3% μαγνησίου, με ίχνη νατρίου, καλίου, ψευδαργύρου, μαγγανίου, σιδήρου και χαλκού που χρειάζεται το φυτό. Φτιάξτε το τσάι βράζοντας τσόφλια αυγών, αφήστε το να κρυώσει και ποτίστε τα φυτά.

1millionideas

Μπύρα για κομπόστ

Η μπύρα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φώσφορο, μαγιά βακτηρίων ασβεστίου, μαγνήσιο και κάλιο που μπορούν να αυξήσουν τη γονιμότητα του κομπόστ και να επιστρέψουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος. Χρησιμοποιείτε ως συμπλήρωμα για να αυξήσετε τον ρυθμό κομποστοποιήσης.

Gardeningcharlotte

Υπολείμματα καφέ

Τα υπολείμματα καφέ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως άζωτο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο, τα οποία είναι όλα εξαιρετικά για την ανάπτυξη του φυτού. Απλώς πασπαλίστε τον καφέ στο χώμα.

Indoorflora

Χρησιμοποιήστε παλιά σφουγγάρια ως υπόστρωμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά σφουγγάρια για να στρώσετε το κάτω μέρος των γλαστρών για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών.

Balconygardenweb

DIY αυτόματο πότισμα από μπουκάλι κρασιού

Χρησιμοποιώντας άδεια μπουκάλια κρασιού για να ποτίζετε τα φυτά όταν είστε απασχολημένοι. Απλά γεμίστε με νερό, βάλτε τα στις γλάστρες, ανάποδα, αφού κάνετε μικροσκοπικές τρύπες στο φελλό. Το νερό θα ρέει και θα διατηρήσει το φυτό ποτισμένο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Birds and Blooms

Δείτε ακόμη 10 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Δηλητηριάζουν Αργά την Υγεία μας

Χρησιμοποιήστε ξύδι για να καθαρίσετε παλιές γλάστρες

Μετά την καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πήλινες γλάστρες απορροφούν ασβέστιο, άλατα, μέταλλα από το νερό και λιπάσματα και καταλήγουν να φαίνονται βρώμικες με την πάροδο του χρόνου. Για να τις καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε ξίδι.

Φτιάξτε ένα διάλυμα με 1 κούπα λευκό ξύδι οξύτητας 5% σε 3-4 κούπες νερό και μουλιάστε τις πήλινες γλάστρες για περίπου 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε απαλά με ένα πινέλο με μαλακές τρίχες.

Decor Hint

Κάρβουνο

Το κάρβουνο έχει πολλά οφέλη στην κηπουρική, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Βοηθά στην αποτοξίνωση του εδάφους όταν χρησιμοποιείται με νερό. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εξουδετερώσετε τη βλαβερή επίδραση των φυτοφαρμάκων χάρη στις ιδιότητες απορρόφησής του.

Capegazette

Τσόφλια αυγών ως λίπασμα

Τα τσόφλια των αυγών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο (37%), το οποίο είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που απαιτείται για την ανάπτυξη των φυτών μέσω του αζώτου και παρέχει επίσης κάλιο και φώσφορο.

Capegazette

Βρασμένο νερό από λαχανικά, ζυμαρικά ή νερό από ρύζι

Το νερό από λαχανικά, ζυμαρικά και ρύζι έχει ένα ευρύ φάσμα ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, όπως ίχνη ασβεστίου, αμύλου, υδατανθράκων, φωσφόρου, σιδήρου, ψευδαργύρου και καλίου, τα οποία ενισχύουν την ανάπτυξη του φυτού.

Parentingfirstcry

Χρησιμοποιήστε φλούδες μπανάνας ως λίπασμα

Οι φλούδες μπανάνας είναι πλούσιες σε κάλιο και φώσφορο. Κόψτε τις φλούδες, απλώστε τα κομμάτια στο κέντρο των φυτών και ποτίστε. Ή θάψτε τις κάτω από το χώμα των φυτών σε γλάστρες ως οργανικό λίπασμα.

The Whoot

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τα φύλλα του φυτού εσωτερικού χώρου

Προκειμένου ενισχυθεί η φωτοσύνθεση, τα φύλλα των φυτών θα πρέπει να παραμείνουν καθαρά χωρίς σκόνη. Για αυτό, πάρτε ένα μαλακό, υγρό πανί χωρίς χνούδι εμποτισμένο σε νερό και διάλυμα όξινου ανθρακικού νατρίου και καθαρίστε απαλά τα φύλλα.

How To Clean Things

Χρήση νερού ενυδρείου για πότισμα

Το νερό του ενυδρείου περιέχει επίσης θρεπτικά συστατικά όπως αμμωνία, άζωτο, φώσφορο και κάλιο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για το πότισμα των φυτών. Επίσης, περιέχει ωφέλιμους μικροοργανισμούς που βοηθούν στη θρέψη του εδάφους.

Gardeningknowhow

Άμυλο καλαμποκιού για μείωση αναγκών ποτίσματος

Δεν χρησιμοποιείται μόνο στο μαγείρεμα, αλλά το άμυλο καλαμποκιού είναι επίσης πολύ ευεργετικό για την κηπουρική. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα φυτά προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους. Θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγρασίας και θα μειώσει τις συχνές απαιτήσεις ποτίσματος.

Times of India

Δείτε επίσης Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια; 15 Φυτά που Διώχνουν τα Κουνούπια και τα Έντομα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οφέλη νυχτερινού ντους,φροντίδα δέρματος,χρήσιμα

Γιατί Είναι Καλύτερο να Κάνετε Ντους τη Νύχτα

σημάδια έλλειψης βιταμινών,ανεπάρκεια βιταμινών,διατροφή,συμβουλές διατροφής

8 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Περισσότερες Βιταμίνες