in ,

8 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Περισσότερες Βιταμίνες

σημάδια έλλειψης βιταμινών,ανεπάρκεια βιταμινών,διατροφή,συμβουλές διατροφής
8 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Περισσότερες Βιταμίνες

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της έλλειψης βιταμινών, οι άνθρωποι από υποφέρουν από ανεπάρκεια. Αλλά αυτός δεν είναι καλός λόγος για να καταναλώνετε πολλές βιταμίνες χωρίς να γνωρίζετε τις επιπτώσεις τους. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια ισορροπημένη διατροφή προσφέρει στο σώμα όλα όσα χρειάζεται. Για να καταλάβετε ποιες βιταμίνες χρειάζεστε περισσότερο πρέπει να αναγνωρίζετε τα σημάδια του σώματός σας. 6 Βιταμίνες και Συμπληρώματα που Είναι Ανώφελα και 5 που Είναι Ωφέλιμα!

Τριχόπτωση

© depositphotos

Έλλειψη Β7 (βιοτίνης) από την κατανάλωση πάρα πολλών ωμών αυγών. Τα ωμά ασπράδια αυγών περιέχουν αβιδίνη που εμποδίζει την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει τη βιοτίνη.

Για να αυξήσετε την κατανάλωση Β7, φάτε περισσότερα αμύγδαλα, σόγια, πατάτες (πουρέ ή ψημένες) και μπανάνες.

Κράμπες

© depositphotos, © depositphotos

Οι συχνές κράμπες σημαίνουν ότι σας λείπει ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Αυτό μπορεί να συμβεί αν κάνετε πολλά αθλήματα γιατί όταν ιδρώνετε, πολλά μέταλλα φεύγουν από το σώμα.

Καταναλώστε περισσότερους ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα και φουντούκια), κολοκύθα, μπανάνες και μήλα.

Εξάνθημα στο πρόσωπο

© depositphotos

Έλλειψη βιταμίνης Β7 (βιοτίνη). Το σώμα αποθηκεύει πολλές λιποδιαλυτές βιταμίνες (A, E, K, D), αλλά οι βιταμίνες της ομάδας Β πρέπει να αποκαθίστανται συνεχώς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εκτός από τα συμπληρώματα διατροφής που μπορείτε να αγοράσετε στα φαρμακεία, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα πρόσληψης βιοτίνης απλά αλλάζοντας τη διατροφή σας. Φάτε μανιτάρια, πατάτες, τυρί, βραστά αυγά, σπανάκι και κουνουπίδι.

Μούδιασμα στα άκρα

© depositphotos, © depositphotos

Δεν υπάρχουν αρκετές τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β6, Β12 και Β9 (φολικό οξύ). Αυτές οι βιταμίνες επηρεάζουν τα θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υγιών κυττάρων του αίματος που είναι απαραίτητα για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα.

Καταναλώστε περισσότερα φασόλια, εσπεριδοειδή, θαλασσινά και πουλερικά.

Δείτε ακόμη 14 Συγκρίσεις Τροφών που θα σας Κάνουν να Ξεχάσετε τις Δίαιτες

Γρομπαλάκια στους γοφούς και στα χέρια

© depositphotos, © depositphotos

Τα γρομπαλάκια που μοιάζουν με ακμή εμφανίζονται λόγω της έλλειψης βιταμινών Α, D και λιπαρών οξέων.

Προσπαθήστε να μειώσετε την ποσότητα κατανάλωσης τρανς λιπαρών. Θα πρέπει να τρώτε πολύ σολομό και ξηρούς καρπούς. Μην ξεχνάτε τη βιταμίνη Α που βρίσκεται στα λαχανικά όπως τα καρότα ή το γλυκό κόκκινο πιπέρι.

Κίτρινο στα ασπράδια των ματιών σας

© depositphotos

Έλλειψη βιταμίνης Β12.

Συμπεριλάβετε περισσότερες πηγές βιταμινών στη διατροφή σας. Υπάρχει πολύ Β12 στο συκώτι αγελάδας και κοτόπουλου, γάλα, σολομό, τόνο και πρόβειο κρέας.

Φθαρμένος οδοντικός ιστός

© depositphotos

Ανεπάρκεια βιταμίνης D. Η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που στερούνται βιταμίνης D συχνά υποφέρουν από περιοδοντίτιδα.

Μια διατροφή που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη D είναι πολύ σημαντικές για την υγεία των δοντιών σας. Καταναλώστε γαλακτοκομικά προϊόντα, καστανό ρύζι, ντομάτες, φασόλια, ψάρια, εσπεριδοειδή και σταφύλια.

Ερεθισμός στις γωνίες του στόματος

© depositphotos

Ο ερεθισμός στις γωνίες του στόματος φανερώνει ότι το σώμα στερείται βιταμινών Β3, Β2 και Β12, οι οποίες είναι πλούσιες σε σίδηρο και ψευδάργυρο.

Δοκιμάστε να φάτε περισσότερα πουλερικά, ψάρια (σολομό), αυγά, φασόλια και ξηρούς καρπούς. Επίσης, συνδυάστε αυτές τις τροφές με λαχανικά γιατί η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και βελτιώνει το μεταβολισμό του σιδήρου.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα αυτά τα σημάδια σημαίνουν πραγματικά ότι σας λείπουν οι βιταμίνες που μπορείτε να πάρετε απλά αλλάζοντας τη διατροφή σας. Ωστόσο, αυτά τα σημάδια μπορεί επίσης να σημαίνουν ότι έχετε προβλήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την ανεπάρκεια βιταμινών.

Για παράδειγμα, η ακμή μπορεί να προκληθεί από αλλεργική αντίδραση και το μούδιασμα στα άκρα μπορεί να σηματοδοτήσει ορισμένα προβλήματα με το λαιμό σας. Γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε έναν γιατρό για να είστε σίγουροι.

Δείτε επίσης 8 Παλιές Σπιτικές Θεραπείες που Παραμένουν Αποτελεσματικές

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου,συμβουλές για φυτά εσωτερικού χώρου,για τον κήπο,χρήσιμα

15 Συμβουλές Φροντίδας Φυτών Εσωτερικού Χώρου με Οικονομικό Τρόπο

8 Πράγματα που Καταστρέφουν Αργά την Υγεία