in , , ,

6 Βιταμίνες και Συμπληρώματα που Είναι Ανώφελα και 5 που Είναι Ωφέλιμα!

6 Βιταμίνες και Συμπληρώματα που Είναι Ανώφελα και 5 που Είναι
6 Βιταμίνες και Συμπληρώματα που Είναι Ανώφελα και 5 που Είναι

Προκειμένου να καταπολεμήσουμε την ανεπάρκεια βιταμινών, πρέπει να τρώμε συγκεκριμένες τροφές που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες για θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Εάν το φαγητό δεν είναι αρκετό για να καλύψει την καθημερινή δόση, μπορούμε να επιλέξουμε τη λήψη ορισμένων βιταμινών και συμπληρωμάτων ώστε τα επίπεδα τους να επανέλθουν στο φυσιολογικό και να έχουμε μια πιο υγιεινή ζωή. Ωστόσο, δεν είναι όλα ωφέλιμα. 24 Μύθοι Σχετικά με την Υγιεινή Διατροφή

Χωρίς όφελος

Βιταμίνη C

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Πολλοί πιστεύουν ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης C είναι ιδανικά για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος. Ωστόσο, μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι παρόλο που μερικοί μπορεί να επωφεληθούν από αυτά, δεν υπάρχουν σαφή αποτελέσματα για τη λήψη τους. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πάντα καλύτερο να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως: φράουλες, πορτοκάλια και μπρόκολο .

Βιταμίνη Α

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την υγεία της όρασης. Ωστόσο, εάν έχετε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, δεν χρειάζεται να το πάρετε ως συμπλήρωμα καθώς μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα στους καπνιστές. Μπορείτε να φάτε καρότα και γλυκοπατάτες.

Βιταμίνη Ε

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αν και τα συμπληρώματα βιταμίνης Ε πιστεύεται ότι μας προστατεύουν από τον καρκίνο, μια μελέτη έχει αποδείξει ότι δεν είναι ασφαλή και μπορεί ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Αντ’ αυτού μπορείτε να τρώμε σπανάκι, αβοκάντο και ξηρούς καρπούς ως φυσικές πηγές βιταμίνης Ε.

Αύξηση μάζας

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Τα συμπληρώματα για αύξηση μάζας είναι εντελώς περιττά εάν έχετε μια υγιεινή διατροφή. Επίσης, είναι γεμάτα ζάχαρη, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πάρα πολύ επιπλέον βάρος, αυξάνοντας την πιθανότητα διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Λιποδιαλυτές

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Υπάρχει έλλειψη στοιχείων που αποδεικνύουν τα οφέλη των λιποδιαλυτών στο να χάσετε βάρος. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι προκαλούν ηπατική ανεπάρκεια, καρδιακές προσβολές και άλλες καταστάσεις υγείας, επομένως είναι καλύτερα να τα αποφύγετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πολυβιταμίνες

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Οι πολυβιταμίνες είναι ίσως το πιο δημοφιλές συμπλήρωμα και οι άνθρωποι πιστεύουν πραγματικά ότι είναι απαραίτητα για μια υγιή ζωή. Ωστόσο, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η μακροχρόνια χρήση πολυβιταμινών αυξάνει πραγματικά τον κίνδυνο θανάτου. Θα πρέπει αντ’ αυτού να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή, γεμάτη από όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

Δείτε ακόμη 6 Υγιεινές Τροφές για να Προσθέσετε στη Διατροφή σας το 2021

Ωφέλιμα

Βιταμίνη D

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η βιταμίνη D κάνει τα οστά πιο δυνατά. Η φυσική πηγή της είναι η έκθεση στον ήλιο, αλλά υπάρχουν μέρη στον κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν έχουν αρκετό ηλιακό φως για να έχουν αρκετή βιταμίνη D. Δεδομένου ότι αυτή η βιταμίνη είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στις τροφές, είναι καλύτερα να πάρετε ένα συμπλήρωμα.

Ωμέγα 3

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Τα ωμέγα 3 είναι μια ιδανική επιλογή για άτομα που δεν τρώνε ψάρια. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο ξαφνικής καρδιακής νόσου. Επίσης, βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στη βελτίωση της υγείας των οστών και των αρθρώσεων αυξάνοντας το ασβέστιο στα οστά. Οι άνθρωποι που ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης αυτού του συμπληρώματος.

Βιταμίνη Β12

© Brooke Lark / Unsplash, © depositphotos.com

Η βιταμίνη Β12 είναι ένα ασφαλές συμπλήρωμα ακόμη και σε υψηλές δόσεις. Είναι πολύ αποτελεσματικό για άτομα με κληρονομική ανεπάρκεια Β12 και αναιμία. Είναι επίσης ένα καλό συμπλήρωμα για χορτοφάγους.

Πρωτεΐνη σε σκόνη (ορός γάλακτος ή σόγια)

brightside

Οι σκόνες πρωτεΐνης μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στην τόνωση του μυϊκού συστήματος. Εάν ληφθούν σε ασφαλείς ποσότητες, θεωρούνται πλήρεις πρωτεΐνες για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Οι σκόνες πρωτεΐνης όπως ο ορός γάλακτος και η σόγια περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός για να επιδιορθώσει τους ιστούς του. Από την άλλη πλευρά, αποδεικνύεται ότι η πρωτεΐνη του βοείου κρέατος δεν έχει θρεπτικές αξίες και ειδικά απαραίτητα αμινοξέα.

Φυτικά συμπληρώματα

© Peter Feghali / Unsplash, © shutterstock.com

Παρασκευάζονται από λαχανικά, χόρτα, προβιοτικά, βότανα και άλλα. Παρέχουν ευεξία εάν συνδυάζονται με μια υγιεινή διατροφή. Βοηθούν το ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα και μπορούν να βελτιώσουν την ενεργητικότητα.

Δείτε επίσης 8 Μύθοι για τη Γλουτένη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί το Σκάλισμα της Μύτης Μπορεί να Είναι Επιβλαβές

Γιατί το Σκάλισμα της Μύτης Μπορεί να Είναι Επιβλαβές

30 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Τζακιού

30 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Τζακιού