in , ,

Γιατί το Σκάλισμα της Μύτης Μπορεί να Είναι Επιβλαβές

Γιατί το Σκάλισμα της Μύτης Μπορεί να Είναι Επιβλαβές
Γιατί το Σκάλισμα της Μύτης Μπορεί να Είναι Επιβλαβές

Σκαλίζουμε τη μύτη μας επειδή βαριόμαστε ή είμαστε νευρικοί ή έχουμε αλλεργίες ή για μερικούς είναι απλά συνήθεια. Είτε θέλετε να το παραδεχτείτε είτε όχι, έχετε σκαλίσει τη μύτη σας τουλάχιστον μία φορά. Ευτυχώς, οι περισσότεροι γνωρίζουν επίσης ότι αυτή η συνήθεια είναι άσεμνη σε κοινή θέα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο κακό για αυτήν τη συνήθεια, μπορεί πραγματικά να είναι επιβλαβές για την υγεία. Δείτε ΤΙ λέει το σχήμα της μύτης σας για την Προσωπικότητά σας.

Μπορεί να προκαλέσει μόλυνση.

brightside

Τα νύχια σας, ειδικά εάν είναι μακριά μπορεί να κόψουν τον ιστό στη μύτη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τη συγκέντρωση μικροβίων εκεί και να προκαλέσει λοιμώξεις. Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, τα άτομα που σκαλίζουν ή τρίβουν τις μύτες τους κινδυνεύουν να εξαπλώσουν μικρόβια που προκαλούν πνευμονία. Συμβαίνει ανεξάρτητα από το εάν είναι η μύτη είναι ξηρή ή υγρή και η καλή υγιεινή των χεριών είναι ζωτικής σημασίας.

Μπορεί να βλάψει τη ρινική κοιλότητα.

© depositphotos.com

Εάν σκαλίζετε τη μύτη σας πολύ συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, κινδυνεύετε να καταστρέψετε τον ρινικό ιστό. Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που σκαλίζουν τις μύτες τους μπορεί να υποφέρουν από φλεγμονή και πρήξιμο του ρινικού ιστού, κάτι που θα μπορούσε τελικά να περιορίσει τα ανοίγματα των ρουθουνιών.

Μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες.

brightside

Η βλέννα στη μύτη σας πιάνει όλα τα είδη μικροβίων και ιών που αναπνέετε και όταν σκαλίζετε τη μύτη σας τα φέρνετε στα χέρια σας. Αυτό οδηγεί στη διάδοση τους από τη μύτη και τα χέρια σας σε επιφάνειες του περιβάλλοντος σας. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, οι μύτες μπορούν να εξαπλώσουν το μικρόβιο που προκαλεί πνευμονία.

Δείτε ακόμη Αντιμετωπίστε φυσικά την Καταρροή και τη Βουλωμένη μύτη

Μπορεί να προκαλέσει ρινορραγίες.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το να σκαλίζετε τη μύτη σας μπορεί να σπάσει τα αιμοφόρα αγγεία μέσα στη μύτη και να προκαλέσει ρινορραγία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να προκαλέσει πληγές

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το σκάλισμα της μύτης μπορεί να προκαλέσει ρινική αιθουσαίτιδα. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα μπορούσατε να απομακρύνετε τις μικρές τρίχες της μύτης από τα θυλάκια τους και να προκληθούν μικρά σπυράκια.

Μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο διάφραγμα.

© depositphotos.com

Το διάφραγμα χωρίζει τα 2 ρουθούνια. Το να σκαλίζετε τη μύτη συχνά μπορεί να βλάψει το διάφραγμα και ακόμη και να προκαλέσει μια τρύπα σε αυτό, γνωστό και ως διάτρητο διάφραγμα.

Δείτε επίσης 10 Εξαιρετικές Λύσεις για να Σταματήσετε το Ροχαλητό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 Ιδέες Πλεκτού Ράνερ Τραπεζιού

15 Ιδέες Πλεκτού Ράνερ Τραπεζιού

6 Βιταμίνες και Συμπληρώματα που Είναι Ανώφελα και 5 που Είναι

6 Βιταμίνες και Συμπληρώματα που Είναι Ανώφελα και 5 που Είναι Ωφέλιμα!