in , ,

10 Εξαιρετικές Λύσεις για να Σταματήσετε το Ροχαλητό

10 Εξαιρετικές Λύσεις για να Σταματήσετε το Ροχαλητό
10 Εξαιρετικές Λύσεις για να Σταματήσετε το Ροχαλητό

Η αγάπη περνά εμπόδια, μετακινεί βουνά, διασχίζει ωκεανούς και αλλάζει ζωές. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να ξεπεράσει … εκτός από το ροχαλητό, που είναι η τρίτη πιο κοινή αιτία διαζυγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία. Για όσους ροχαλίζουν και όσους μοιράζονται ένα κρεβάτι με κάποιον που ροχαλίζει, υπάρχουν 10 εξαιρετικές λύσεις για να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε αυτήν την ενοχλητική συνήθεια και να βοηθήσετε τον σύντροφό σας που υποφέρει πολύ να κοιμηθεί!

Κοιμηθείτε στο πλάι

Όταν κοιμάστε με την πλάτη, η βάση της γλώσσας και η μαλακή υπερώα κλείνουν το πίσω τοίχωμα του λαιμού, εμποδίζοντας την αναπνοή και προκαλώντας ροχαλητό. Εάν κοιμάστε στο πλάι, μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το λαιμό σας ανοιχτό και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να σταματήσει το ροχαλητό.

Προσπαθήστε να χάσετε βάρος

Εάν είστε υπέρβαροι, οι πνεύμονες και ο λαιμός σας εμποδίζουν την πρόσληψη αέρα, προκαλώντας ροχαλητό. Αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι το μικρότερο από τα προβλήματά σας, επειδή το υπερβολικό βάρος αυξάνει επίσης τις πιθανότητες να πάσχετε από άπνοια ύπνου.

Φυσήξτε τη μύτη σας καλά πριν πάτε για ύπνο

Η αναπνοή από το στόμα προκαλεί συχνά ροχαλητό, επομένως είναι καλή ιδέα να δοκιμάζετε και να αναπνέετε από τη μύτη σας. Για αυτό συνιστούμε να φυσάτε τη μύτη σας πολύ καλά και, εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε μερικά ρινικά σπρέι για να καθαρίσετε τους αεραγωγούς πριν πάτε για ύπνο. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτού είναι ότι η ποιότητα του ύπνου σας θα βελτιωθεί.

Χρησιμοποιήστε ρινικές ταινίες

Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας ροχαλίζετε λόγω ρινικής συμφόρησης, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ειδικές ρινικές ταινίες που ανοίγουν τις ρινικές οδούς , βελτιώνουν την αναπνοή και βοηθούν στη μείωση ακόμη και στην εξάλειψη του ροχαλητού.

Θεραπεύστε το στραβό διάφραγμα, τη ρινίτιδα ή οποιοδήποτε άλλο ιατρικό πρόβλημα

Εάν κανένα από αυτά τα βοηθήματα και θεραπείες δεν σας βοηθά, πηγαίνετε στο γιατρό. Ένα στραβό διάφραγμα, χρόνια ιγμορίτιδα, κύστες και άλλα ιατρικά προβλήματα μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο ροχαλίζετε και ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει πώς να τα αντιμετωπίσετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κλείστε τα αυτιά σας

Εάν τίποτα δεν λειτουργεί και ο σύντροφός σας δεν συμφωνεί με ιατρική παρέμβαση, μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ωτοασπίδες για να κοιμηθείτε. Απλά μην τις χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, καθώς τα αυτιά χρειάζονται ξεκούραση.

Φυσικές θεραπείες

Υπάρχουν πολλά φυσικά αντιισταμινικά, όπως οι τσουκνίδες, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του ροχαλητού. Βάλτε ένα φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας σε περίπου δύο φλιτζάνια βραστό νερό για 10-15 λεπτά και πιείτε το τσάι πριν τον ύπνο. Οι γαργάρες με τσάι μέντας πριν πάτε για ύπνο βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του ροχαλητού λόγω αλλεργιών.

Καθαρίστε καλά το σπίτι

Οι αλλεργίες είναι μια από τις κύριες αιτίες ροχαλητού, επομένως είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε συχνά το σπίτι, ειδικά το υπνοδωμάτιο. Σκουπίστε και καθαρίστε τις κουρτίνες, τα σεντόνια και τις γωνίες.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η διατροφή έχει να κάνει με το ροχαλητό. Αποφύγετε τα βαριά γεύματα και το αλκοόλ πριν τον ύπνο. Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μυς του λαιμού, καθιστώντας πιο πιθανό το ροχαλητό.

Κοιμηθείτε σε ξεχωριστό δωμάτιο από το σύντροφό σας

Ο ύπνος σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια μπορεί να ακούγεται λίγο υπερβολικός, αλλά αυτός είναι τελικά ένας αποτελεσματικός τρόπος και για τους δύο ώστε να έχετε περισσότερες ώρες ύπνου και να είστε ενεργοί και λαμπεροί την επόμενη μέρα. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να κοιμηθείτε στις αντίθετες πλευρές του κρεβατιού. Ο ένας στο προσκέφαλο και ο άλλος στα πόδια.

Εάν τίποτα δεν λειτουργεί, μην απελπίζεστε. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι με τον καιρό θα συνηθίσετε τους ήχους του ροχαλητού που προέρχονται από τον σύντροφό σας και μπορεί να σας βοηθήσουν ακόμη και να κοιμηθείτε!

πηγη φωτογραφιων: brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης με Κουδούνια

25 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης με Κουδούνια

9 Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε για να Μην Αρρωσταίνετε το Χειμώνα