in , , ,

8 Μύθοι για τη Γλουτένη

8 Μύθοι για τη Γλουτένη
8 Μύθοι για τη Γλουτένη

Η γλουτένη είναι μια γενική ονομασία για τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σιτάρι, τη σίκαλη, το κριθάρι και μερικά άλλα σιτηρά. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει γίνει ανεπιθύμητη στο τομέα της διατροφής. Οι διάδρομοι των σούπερ μάρκετ έχουν γεμίσει με προϊόντα χωρίς γλουτένη και τα εστιατόρια έχουν ακόμη και μενού χωρίς γλουτένη. Έτσι, αποφασίσαμε να ερευνήσουμε αυτό το θέμα και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι αλήθεια και τι όχι για τη γλουτένη. Οι πληροφορίες που βρήκαμε είναι πραγματικά απροσδόκητες και χρήσιμες. 9 Σημάδια που Δείχνουν οτι Έχετε Δυσανεξία στη Γλουτένη

Η διακοπή της γλουτένης βοηθά το πεπτικό σύστημα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Δεν υπάρχει απολύτως καμία αξιόπιστη απόδειξη ή επιβεβαίωση ότι η υγεία του πεπτικού συστήματος ή του εντέρου θα βελτιωθεί αν κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας. Επομένως, εάν δεν πάσχετε από κοιλιοκάκη, η οποία είναι σοβαρή δυσανεξία στη γλουτένη ή οποιαδήποτε άλλη ευαισθησία στη γλουτένη, δεν χρειάζεται να διακόψετε τη γλουτένη. Και η κοιλιοκάκη δεν είναι πολύ συχνή. Σε διάφορα μέρη του κόσμου περίπου το 0,5% -1% των ανθρώπων το έχουν και συνήθως διαγιγνώσκεται σε πολύ νεαρή ηλικία.

Εκτός αυτού, μαζί με τη διακοπή της γλουτένης, πιθανότατα θα καταναλώνετε πολύ λιγότερες φυτικές ίνες και αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην πέψη σας.

Η διακοπή της γλουτένης θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

© thepenisbIue / imgur

Η γλουτένη δεν έχει καμία σχέση με το βάρος σας. Το αν χάνετε βάρος ή παίρνετε εξαρτάται από την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού και τον τρόπο ζωής. Εάν δεν ελέγχετε το μέγεθος των μερίδων και τις θερμίδες στα προϊόντα χωρίς γλουτένη και δεν καταναλώνετε αρκετές φυτικές ίνες, διατρέχετε τον κίνδυνο να πάρετε βάρος.

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι πάντα καλύτερα και πιο υγιεινά.

brightside

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη κοστίζουν περισσότερο από τα κανονικά και δεν είναι πιο υγιεινά. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι εάν δεν έχετε κοιλιοκάκη, το κόψιμο της γλουτένης μπορεί να είναι λιγότερο υγιεινό. Πολλά προϊόντα χωρίς γλουτένη, όπως γλυκά, ψωμιά και ζυμαρικά από ρεβίθι περιέχουν περισσότερη ζάχαρη, αλάτι, κορεσμένα λίπη και θερμίδες από τα κανονικά. Έχουν επίσης χαμηλότερη ποσότητα ινών και πρωτεϊνών. Αντιθέτως, τα προϊόντα με γλουτένη έχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία. Το ψωμί, για παράδειγμα, έχει φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και πολλά άλλα.

Θα έχετε περισσότερη ενέργεια μετά τη διακοπή της γλουτένης.

© Depositphotos.com

Μερικοί ισχυρίζονται ότι έχουν αυξημένα επίπεδα ενέργειας μετά τη διακοπή της γλουτένης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν καταναλώνονται περισσότερα φρούτα και λαχανικά και όχι επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά. Είναι μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή που σας δίνει περισσότερη ενέργεια, ανεξάρτητα από το εάν καταναλώνετε γλουτένη ή όχι. Δεν υπάρχουν μελέτες που να επιβεβαιώνουν ότι η διακοπή της οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα ενέργειας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Η καλύτερη διατροφή μετά τα 40 για να σταματήσεις το χρόνο

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να μεταβολίσουν σωστά τη γλουτένη.

© Depositphotos.com

Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη και όλοι οι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν. Δεν μπορούμε να τη μεταβολισμέ εντελώς, αλλά αυτό δεν είναι ακατάλληλη πέψη, έτσι ακριβώς τη χωνεύουμε. Πολλές τροφές μεταβολίζονται μόνο εν μέρει. Η γλουτένη καταναλώνεται από ανθρώπους και ζώα εδώ και χιλιετίες και είναι απόλυτα υγιεινή για τους περισσότερους από εμάς. Το επιχείρημα ότι οι άνθρωποι των σπηλαίων δεν έτρωγαν γλουτένη δεν είναι πολύ πειστικό. Δεν τρώγανε πολλά πράγματα που τρώμε σήμερα, και αυτό δεν σημαίνει ότι τα σώματά μας δεν μπορούν να τα μεταβολίσουν.

Το κόψιμο της γλουτένης είναι ευεργετικό για όλους.

© Depositphotos.com

Μια διατροφή χωρίς γλουτένη δεν είναι μια πιο φυσική υγιεινή διατροφή για τους περισσότερους. Εάν σταματήσετέ τα μεταποιημένα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη και τα αντικαταστήσετε με μεταποιημένα τρόφιμα χωρίς γλουτένη, δεν θα νιώσετε καλύτερα ή πιο υγιεινά. Αλλά το κόψιμο πολλών από τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη θα βοηθήσει την υγεία σας. Και φυσικά, όχι λόγω της γλουτένης σε αυτά, αλλά επειδή σταματάτε τα μεταποιημένα τρόφιμα.

Η γλουτένη προκαλεί καρκίνο.

© Depositphotos.com

Η γλουτένη δεν έχει συνδεθεί ποτέ με καρκίνο σε καμία μελέτη, ενώ πολλά άλλα τρόφιμα έχουν. Η μόνη εξαίρεση είναι για άτομα με κοιλιοκάκη. Αντίθετα, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν κόβετε τη γλουτένη, επειδή τροφές με γλουτένη, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που σας βοηθούν να προστατεύσετε από τον καρκίνο.

Η διατροφή χωρίς γλουτένη έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

© Depositphotos.com

Πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως πατάτες, ρύζι, καλαμπόκι, κολοκύθα, μπανάνες, φασόλια, μπιζέλια, φακές και πολλά άλλα δεν έχουν γλουτένη. Έτσι, εάν τα τρώτε σε διατροφή χωρίς γλουτένη, καταναλώνετε ακόμα πολλούς υδατάνθρακες.

Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει να Πίνετε μια Κουταλιά Ελαιόλαδο Μόλις Ξυπνάτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Μυστικά Ομορφιάς για Άψογο Δέρμα

9 Μυστικά Ομορφιάς για Άψογο Δέρμα

Πως να Αλλάξετε ένα Παλιό Πορτατίφ με Παπιέ Μασέ

Πως να Αλλάξετε ένα Παλιό Πορτατίφ με Παπιέ Μασέ