in , , , ,

Γιατί Δεν Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας στο Ντους

φροντίδα προσώπου,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
Γιατί Δεν Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας στο Ντους

Όσο βολικό και αν είναι να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας ενώ κάνετε ντους, αυτό μπορεί πραγματικά να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το δέρμα στο πρόσωπό σας είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το δέρμα στο σώμα σας και αν δεν κάνετε κρύο ντους, είναι καλύτερο να μην πλένετε το πρόσωπό σας. Γιατί Δεν Πρέπει να Στεγνώνετε με Πετσέτα το Πρόσωπό σας

Μπορεί να επιδεινώσει την ακμή.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Τα μακριά, ζεστά ντους μπορούν να απομακρύνουν τα φυσικά έλαια που χρειάζεται το δέρμα για να παραμείνει υγιές και να φαίνεται λαμπερό. Και αν το δέρμα είναι ήδη ξηρό, το πλύσιμο του προσώπου στο ντους μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Η εφαρμογή περισσότερης ενυδατικής κρέμας για την αντιμετώπιση της ξηρότητας μπορεί τελικά να κάνει το δέρμα ευάλωτο σε ακμή και άλλες δερματικές λοιμώξεις.

Μπορεί να επηρεάσει τον τόνο του δέρματος.

© Depositphotos.com

Το πλύσιμο του προσώπου στο ντους μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται κοκκινωπό. Το ζεστό νερό προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που μπορεί να βλάψει τα εύθραυστα τριχοειδή αγγεία στα μάγουλα. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε ορατά τριχοειδή δίκτυα ή ροδόχρου ακμή, μια πολύ κοινή πάθηση του δέρματος.

Δείτε ακόμη 6 Φυσικά Καθαριστικά Προσώπου

Μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες ρυτίδες.

© Shutterstock.com

Ίσως έχετε παρατηρήσει πώς τα δάχτυλά σας ζαρώνουν μετά από ένα μακρύ ζεστό ντους. Αυτό συμβαίνει επειδή το ζεστό νερό αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα και καταστρέφει το προστατευτικό στρώμα του δέρματος που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας. Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα του προσώπου, το οποίο μπορεί να γερνά γρηγορότερα εάν εκτίθεται τακτικά σε ζεστό νερό.

Μπορεί να κάνει το κανονικό δέρμα πιο ευαίσθητο.

© Shutterstock.com

Το πλύσιμο του προσώπου στο ντους δεν θα ωφελήσει ούτε το κανονικό δέρμα. Το ζεστό νερό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το κατά τα άλλα απόλυτα υγιές δέρμα, καθιστώντας το ξηρό και ευαίσθητο. Είναι καλύτερα να μην κάνετε καυτά ντους, ειδικά κατά τους ξηρότερους χειμερινούς μήνες όταν το δέρμα είναι πιο ευάλωτο στην ξηρότητα και τον ερεθισμό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να προκαλέσει φαγούρα.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν φαγούρα στο δέρμα μετά από ένα μακρύ ζεστοί ντους. Η αίσθηση είναι συνήθως ήπια και διαρκεί μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το τακτικό πλύσιμο του προσώπου κάτω από ένα ζεστό ντους μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στο δέρμα, ακόμη και να το ξεφλουδίσει.

Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας Δύο Φορές την Ημέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

απόκρυψη Wi-Fi Router,τρόποι απόκρυψης Wi-Fi Router,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

26 Έξυπνοι Τρόποι Απόκρυψης Wi-Fi Router

σπιτικό κρεμοσάπουνο χεριών,DIY κρεμοσάπουνο χεριών,χρήσιμα,DIY καλλυντικά,ομορφιά

Φτιάξτε Σπιτικό Κρεμοσάπουνο Χεριών με Μόνο 4 Υλικά