in , , ,

6 Φυσικά Καθαριστικά Προσώπου

6 Φυσικά Καθαριστικά Προσώπου
6 Φυσικά Καθαριστικά Προσώπου

Ο κρύος καιρός, το άγχος και τα προϊόντα με έντονο άρωμα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του δέρματος. Επιλέγοντας να χρησιμοποιήσετε φυσικές, σπιτικές μάσκες προσώπου, μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο και γερό. ΟΜΟΡΦΙΑ: 5 Βήματα για Ντεμακιγιάζ Χωρίς να Καταστρέψετε το Δέρμα σας

Τόνερ ντομάτας και αγγουριού

brightside

Λιώστε 1 μικρό αγγούρι και 1 μεγάλη ντομάτα μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές. Στη συνέχεια μπορεί να ψυχθεί για 3 ημέρες σε ένα μικρό βάζο. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώστε τον πουρέ με δίσκο ντεμακιγιάζ απαλά στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε το για 5 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Τα αντιοξειδωτικά από τις ντομάτες βοηθούν το δέρμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρώντας το υγιές και δυνατό.

Απολέπιση προσώπου με ντομάτα

brightside

Πασπαλίστε 1/5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη πάνω σε ψιλοκομμένη ντομάτα. Κάντε μασάζ αργά με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό σας με την ντομάτα. Πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην τρίβετε πολύ σκληρά, διαφορετικά, μπορεί να ερεθίσετε λίγο το δέρμα σας. Στη συνέχεια, πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε ντομάτα ή ζάχαρη. Αυτό το απολεπιστικό είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση, ιδανικό για λίγο πριν τον ύπνο για να δώσει στο δέρμα σας μια επιπλέον τόνωση.

Κρέμα σύσφιξης με σταφύλια και αυγά

© Shutterstock.com

Θα πρέπει να αναμίξετε 1 αυγό με 7 ρώγες σταφύλι σε ένα μπλέντερ. Μόλις γίνει αφρός, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα προσώπου για να απλώσετε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας, χρησιμοποιώντας πάντα ανοδικές πινελιές. Αφήστε για 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Τα φυτοθρεπτικά συστατικά των σταφυλιών μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του ευαίσθητου δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που σημαίνει ότι σχηματίζει κολλαγόνο και διατηρεί το δέρμα σας ελαστικό και λαμπερό.

Δείτε ακόμη 11 Τροφές που Πρέπει να Αποφύγετε για Λείο Χωρίς Ρυτίδες Δέρμα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθαριστικό επιδιόρθωσης με ξηρή μαγιά

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Διαλύστε 1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά σε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα. Ταμπονάρετε απαλά το μείγμα στο πρόσωπό σας, φροντίζοντας να αποφύγετε τα μάτια. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας.

Η μαγιά είναι γνωστή για την ενυδάτωση και την παραγωγή κολλαγόνου όταν εφαρμόζεται στο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα σας μπορεί να παραμείνει πιο σφριγηλό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Απολέπιστικο με αμύγδαλο και μαγιονέζα

© bhofack2/easyfotostock/Eastnews, © Shutterstock.com

Αλέστε 1/4 φλιτζάνι (40 γρ.) αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ πριν το ανακατέψετε με 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα. Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με το μείγμα. Αφήστε το για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Είναι ιδανικό για πολύ ξηρό δέρμα καθώς η μαγιονέζα τρέφει το δέρμα και τα αμύγδαλα απολεπίζουν τυχόν νεκρά κύτταρα.

Κρέμα απολέπισης με ακτινίδια

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Ανακατέψτε 1 αποφλοιωμένο και λιωμένο ακτινίδιο με 2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε απαλά το μείγμα στο πρόσωπό σας με κυκλική κίνηση για 3-5 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Τα ακτινίδια είναι γεμάτα αμινοξέα και βιταμίνη C, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της λιπαρότητας στο δέρμα. Η καστανή ζάχαρη λειτουργεί ως απολεπιστικό για το νεκρό δέρμα, ενώ το ελαιόλαδο είναι αντιβακτηριακό, διατηρώντας το δέρμα σας γερό.

Δείτε επίσης Οι Δερματολόγοι Μοιράζονται τους Χειρότερους Μύθους στην Περιποίηση της Επιδερμίδας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Έργα Τέχνης με Γάλα και Κιμωλία

DIY Έργα Τέχνης με Γάλα και Κιμωλία

7 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε πριν από Άσκηση

7 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε πριν από Άσκηση