in , ,

7 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε πριν από Άσκηση

7 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε πριν από Άσκηση
7 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε πριν από Άσκηση

Οι συνήθειες πριν από την άσκηση μπορούν είτε να οδηγήσουν σε καταστροφικά είτε εκπληκτικά αποτελέσματα. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να αποφεύγετε να πίνετε καφέ ή να φοράτε τα σωστά ρούχα. Βρήκαμε τα πιο συνηθισμένα λάθη πριν την άσκηση και έχουμε κάποιες λύσεις από τις οποίες σίγουρα μπορείτε να μάθετε. 10 Λογοι για να Περπατάτε Καθημερινά

Μην αρχίσετε να ασκείστε με άδειο στομάχι.

brightside

Μερικοί άνθρωποι ξεκινούν ένα γρήγορο κάρδιο με άδειο στομάχι. Θεωρούν ότι το σώμα θα τρέφεται με λίπος και υδατάνθρακες ως ενέργεια, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε φάει τίποτα λίγες ώρες πριν ασκηθείτε, το σώμα μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί πρωτεΐνη ως καύσιμο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερη πρωτεΐνη για να επιδιορθώσετε και να χτίσετε τους μυς. Επίσης, εάν εστιάζετε στο λίπος ως κύρια πηγή ενέργειας, αυτό δεν σημαίνει ότι το σώμα σας θα κάψει περισσότερες θερμίδες.

Μην πίνετε πολύ νερό πριν ασκηθείτε.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Είναι σημαντικό να είστε καλά ενυδατωμένοι πριν από την άσκηση, αλλά αποφύγετε να πίνετε πολύ νερό, γιατί εάν το κάνετε, το αίμα θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει τα επίπεδα αλατιού. Τα κύτταρα μπορεί να διογκωθούν και να εμφανίσετε συμπτώματα όπως ζάλη, πόνο ακόμη και να κάνετε εμετό.

Είναι καλύτερο να πίνετε νερό 1 έως 2 ώρες πριν από την άσκηση (400 έως 600 ml). 15 λεπτά πριν ξεκινήσετε, πιείτε περίπου 200 έως 300 ml. Ίσως χρειαστεί να πιείτε περισσότερο εάν ιδρώνετε περισσότερο ή εάν ο καιρός είναι πιο ζεστός.

Μην κοιμηθείτε πολύ.

© depositphotos.com

Είναι εντάξει να πάρετε έναν σύντομο ύπνο πριν ασκηθείτε, αρκεί να είναι περίπου 30 λεπτά. Θα αυξήσει την εστίαση και την ενέργειά σας. Ωστόσο, ένας μεγαλύτερος ύπνος μπορεί να έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Μπορεί να αισθάνεστε πιο ληθαργικοί από ό, τι πριν από τον ύπνο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην ντύνεστε υπερβολικά.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ακόμα κι αν ασκήστε την πιο κρύα ημέρα του χρόνου, δεν πρέπει να φοράτε πάρα πολλά ρούχα. Μπορείτε να υπερθερμανθείτε και να ιδρώνετε πολύ. Τότε, αν κρύος άνεμος σας χτυπήσει, ο ιδρώτας θα εξατμιστεί γρήγορα και θα πάθετε ψύξη.

Αντίθετα, τις πιο ζεστές μέρες, επιλέξτε υφάσματα που θα επιτρέψουν στο δέρμα σας να αναπνέει. Επιλέξτε ρούχα που θα είναι άνετα και δροσερά και θα μπορείτε να ασκήστε ελεύθερα. Επίσης, επιλέξτε βαμβακερά γιατί θα είναι καλύτερα στην απορρόφηση του ιδρώτα.

Δείτε ακόμη 22 Μυστικά Γυμναστήριου που το Προσωπικό θα Μοιραστεί Σπάνια με τους Πιθανούς Πελάτες

Μην κάνετε στατικά τεντώματα.

© depositphotos.com

Πρώτα απ’ όλα, τα στατικά τεντώματα μπορεί να μειώσουν την απόδοση, επηρεάζοντας αρνητικά την ταχύτητα και τον χρόνο αντίδρασης και την παραγωγή δύναμης. Επιπλέον, εάν το σώμα σας δεν έχει ζεσταθεί πρώτα, μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή βλάβη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσετε εντελώς τα στατικά τεντώματα. Αντ’ αυτού, κάντε τα μετά την άσκηση γιατί θα έχει περισσότερα οφέλη.

Μην αρχίσετε να ασκείστε χωρίς να ξεκουραστείτε σωστά πρώτα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η ανάπαυση είναι σημαντική για την αποκατάσταση και ανάκαμψη του σώματος. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος άσκησής σας, ανεξάρτητα από την επιλογή του αθλήματος ή του επιπέδου φυσικής κατάστασης. Εάν παραλείψετε τις ημέρες ανάπαυσης, μπορεί να προκαλέσει εξάντληση και υπερβολική πίεση.

Το να αφήσετε τον εαυτό σας να ξεκουραστεί θα δώσει στους μυς σας την ευκαιρία να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν, αποτρέποντας την κόπωση. Θα κοιμηθείτε καλύτερα, ο κίνδυνος τραυματισμού θα μειωθεί και το επίπεδο απόδοσής σας θα αυξηθεί.

Μην πίνετε καφέ.

brightside

Η καφεΐνη είναι το πιο κοινό συστατικό στα συμπληρώματα πριν από την άσκηση. Μπορεί να σας βοηθήσει παρέχοντας ενέργεια για να ασκηθείτε περισσότερο αλλά όχι για πολύ. Η πέψη υπερβολικής καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε συσσωρευμένες συσπάσεις στο παχύ έντερο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρεθείτε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αλλά αυτό είναι μόνο μέρος των ανεπιθύμητων ενεργειών, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσετε ανησυχία, αϋπνία, γρήγορο ή / και ανώμαλο καρδιακό παλμό, άγχος, καούρα και αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Δείτε επίσης 3 τρόποι να χάσεις βάρος χωρίς εξαντλητική δίαιτα και άσκηση!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

6 Φυσικά Καθαριστικά Προσώπου

6 Φυσικά Καθαριστικά Προσώπου

25 Κίτρινοι Τοίχοι Έμφασης για να Ζωντανέψετε το Σπίτι σας

25 Κίτρινοι Τοίχοι Έμφασης για να Ζωντανέψετε το Σπίτι σας