in , , , ,

Οι Δερματολόγοι Μοιράζονται τους Χειρότερους Μύθους στην Περιποίηση της Επιδερμίδας

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα και η φροντίδα του είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας του σώματός σας. Όμως, ορισμένοι μύθοι φροντίδας του μπορούν πραγματικά να βλάψουν την υγεία και την εμφάνισή σας.

Οι ειδικές ασκήσεις θα αφαιρέσουν τις λεπτές γραμμές του προσώπου.

© Depositphotos.com

Η γυμναστική προσώπου μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το δέρμα είναι ελαστικό και η άσκηση των μυών τους τεντώνει. Πολλές από τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο προέρχονται από υπερβολική μυϊκή δραστηριότητα και η γυμναστική του προσώπου μπορεί να σας προκαλέσει περισσότερες ρυτίδες.

8 Καυτές Μεσαιωνικές Τάσεις Ομορφιάς που Επέστρεψαν

Η οδοντόπαστα θα στεγνώσει τα σπυράκια.

© Shutterstock.com© Depositphotos.com

Παρόλο που η μενθόλη στην οδοντόπαστα έχει καταπραϋντικό αποτέλεσμα και μπορεί να μειώσει προσωρινά το πρήξιμο, η εφαρμογή της στο πρόσωπο μπορεί να το ερεθίσει. Η οδοντόπαστα είναι σχεδιασμένη για τα δόντια και έχει βασικό pH. Το δέρμα έχει όξινο pH και η αντίδραση μπορεί να οδηγήσει σε εξανθήματα και κάψιμο.

Το μαύρισμα καθαρίζει την ακμή.

© Shutterstock.com© Leah Kalley / Pexels

Το μαύρισμα μπορεί προσωρινά να καλύψει την ερυθρότητα της ακμής, αλλά ο ήλιος στεγνώνει το λιπαρό δέρμα με αποτέλεσμα να παράγει περισσότερο λάδι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει περισσότερους ερεθισμούς. Η χρήση φαρμάκων για τη θεραπεία της ακμής καθιστά το δέρμα πιο ευάλωτο στις ακτίνες UV, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Χρήση λάδι καρύδας αντί για ενυδατική κρέμα.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη για την υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των κηλίδων, αλλά εάν έχετε λιπαρό δέρμα μπορεί να προκαλέσει ακόμη περισσότερο ερεθισμό. Το λάδι καρύδας φράζει τους πόρους προκαλώντας φλεγμονή του δέρματος με αποτέλεσμα περισσότερη ακμή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αν το δέρμα είναι πολύ λιπαρό, πρέπει να το πλένετε περισσότερο.

© Depositphotos.com© Vitória Santos / Pexels

Ο υπερβολικός καθαρισμός του προσώπου μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής με το να μην το κάνετε καθόλου. Το πολύ τρίψιμο του προσώπου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο φραγμό του δέρματος. Το εξωτερικό στρώμα του δέρματος περιέχει φυσικά λιπαρά που το προστατεύουν από το περιβάλλον και η διαταραχή αυτής της ισορροπίας μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή.

Δεν χρειάζεται αντηλιακό αν δουλεύετε σε γραφείο όλη την ημέρα.

© Stephanie Rose / YouTube

Ακόμα κι αν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να προστατεύσετε το δέρμα σας από βλάβες του ήλιου. Το τζάμι μπλοκάρει μόνο μερικές ακτίνες UV, αλλά δεν μπορεί να τις αποκλείσει όλες . Η έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες, ηλιακές κηλίδες και καρκίνο του δέρματος και η χρήση αντηλιακού είναι ένα απαραίτητο βήμα για την προστασία του δέρματος σας

Το σπάσιμο ενός σπυριού μπορεί να βοηθήσει να φύγει πιο γρήγορα.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Το τακτικό σπάσιμο σπυριών μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη και ουλές. Μπορεί να σπρώξετε πύον βαθύτερα στο δέρμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πιο εμφανή και επώδυνη ακμή. Για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια, είναι καλύτερο να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για θεραπεία.

ΟΜΟΡΦΙΑ: 5 Βήματα για Ντεμακιγιάζ Χωρίς να Καταστρέψετε το Δέρμα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Online Wedding Sites – Organizing Your Ideal Wedding Internet

Οι Καλύτερες Κρυψώνες που θα Εξαπατήσουν Οποιοδήποτε Διαρρήκτη

Οι Καλύτερες Κρυψώνες που θα Εξαπατήσουν Οποιοδήποτε Διαρρήκτη