in , ,

8 Καυτές Μεσαιωνικές Τάσεις Ομορφιάς που Επέστρεψαν

Τα πρότυπα της γυναικείας ομορφιάς αλλάζουν πάντα. Όπως δείχνει η ιστορία, οι τάσεις της μόδας είναι κυκλικές και ποτέ δεν ξέρεις ποιες από αυτές θα κλέψουν ξανά τις καρδιές μας και ποιες θα καταλήξουν στο περιθώριο. Ανακαλύψαμε 8 τάσεις που είναι τόσο δημοφιλείς τώρα όσο ήταν πριν από αρκετούς αιώνες. Αποδεικνύεται ότι οι εκπληκτικές ιδιαιτερότητες της μεσαιωνικής ζωής είναι πιο κοντά μας από ό, τι φαίνεται.

Μόδα και Ομορφιά: 10 λάθη που κάνουμε και χαλάμε εντελώς την εμφάνισή μας!

“Αλεπουδίσια μάτια”

© bellahadid / Instagram© Petrus Christus / wikipedia

Τα «αλεπουδίσια μάτια» ήταν επίσης δημοφιλή και στον Μεσαίωνα. Το μακιγιάζ απαγορεύτηκε τότε, έτσι οι κυρίες προσπάθησαν να αποκτήσουν αυτό το αποτέλεσμα με τη βοήθεια άλλων μεθόδων. Έβγαζαν τα φρύδια και τις βλεφαρίδες τους τόσο πάνω όσο και κάτω. Έκαναν επίσης οδυνηρά πράγματα που προκαλούσαν οίδημα του προσώπου. Έτσι, τα μάγουλα πρηζόταν και τα μάτια έκλειναν δίνοντας αυτό το βλέμμα.

Πρησμένο πρόσωπο

© billieeilish / Instagram© Rogier van der Weyden / wikipedia

Ένα πρησμένο στρογγυλό πρόσωπο με ελαφρώς κεκλιμένα μάτια θεωρήθηκε πολύ ελκυστικό στον Μεσαίωνα. Ίσως ο λόγος για αυτό βασίζεται στην Χρυσή Ορδή, η οποία είχε μια εντυπωσιακή δύναμη και επιρροή εκείνες τις μέρες. Εκτός αυτού, οι άνθρωποι εκείνης της εποχής επηρεάστηκαν από τις ιστορίες του Ιταλού ταξιδιώτη Marco Polo, ο οποίος επισκέφθηκε την Κίνα και περιέγραψε την ομορφιά των κινεζικών γυναικών.

Πολλά σύγχρονα κορίτσια σουφρώνουν σήμερα τα χείλη τους και κάνουν μια έκφραση υπνηλίας τραβώντας φωτογραφίες για τα κοινωνικά τους δίκτυα. Τέλεια παραδείγματα μπορείτε να δείτε στους λογαριασμούς Instagram της Billie Eilish και της Dua Lipa. Επιπλέον, ο κόσμος έχει από καιρό γοητευτεί από το ασιατικό στιλ και τα κορίτσια με αυτόν τον τύπο εμφάνισης θεωρούνται σήμερα τα πιο όμορφα στον κόσμο.

Εκφραστικά μάτια

© Instagram/East News© Rogier van der Weyden / wikipedia

Για να κάνουν τα μάτια τους πολύ εκφραστικά, τα μοντέρνα κορίτσια φορούν φακούς επαφής ή χρησιμοποιούν εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών. Στο παρελθόν, οι ευγενείς κυρίες χρησιμοποιούσαν μια πιο επικίνδυνη μέθοδο. Έριχναν στα μάτια τους χυμό μπελαντόνας, που είναι πολύ δηλητηριώδες φυτό. Διέστελλε τις κόρες, κάνοντας τα μάτια να λάμπουν και να φαίνονται μεγαλύτερα. Παρεμπιπτόντως, αυτός είναι ο λόγος που η belladonna σημαίνει «όμορφη γυναίκα» στα Ιταλικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μακιγιάζ χωρίς μακιγιάζ

Το φυσικό μακιγιάζ, που ονομάζεται επίσης μακιγιάζ χωρίς μακιγιάζ, είναι η κύρια τάση των τελευταίων ετών και πολλοί σχεδιαστές μόδας, καλλιτέχνες μακιγιάζ και διασημότητες την ακολουθούν. Το κύριο πράγμα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετά προϊόντα ομορφιάς, αλλά αργότερα το πρόσωπό σας θα πρέπει να φαίνεται φρεσκοπλυμένο.

Στον Μεσαίωνα, οι γυναίκες έπρεπε επίσης να φαίνονται φυσικές επειδή το μακιγιάζ απαγορεύτηκε αυστηρά από την εκκλησία. Αλλά ακόμη και σε εκείνους τους σκοτεινούς καιρούς, οι γυναίκες κατάφεραν να διορθώσουν την εμφάνισή τους με τη χρήση φυσικών προϊόντων που δεν ήταν ορατά στο πρόσωπο. Για παράδειγμα, έκαναν τα χείλη τους πιο φωτεινά τρίβοντάς τα με λεμόνι και έκρυβαν τις ατέλειες του δέρματος με τη βοήθεια ειδικών παρασκευασμάτων.

Microblading φρυδιών

© wedmov / depositphotos

Μετά τα πειράματα ομορφιάς την δεκαετίας του 2000, οι γυναίκες επέλεξαν το microblading για να διορθώσουν τα φρύδια τους. Οι ευγενείς κυρίες του Μεσαίωνα είχαν παρόμοιο πρόβλημα. Ξύριζαν τα φρύδια τους, τα οποία δεν ήθελαν να μεγαλώσουν ξανά. Γούνα τρωκτικών υποκαθιστούσε τα φρύδια τους. Αργότερα, χρησιμοποίησαν ανθρώπινες τρίχες για τον ίδιο σκοπό.

Επεκτάσεις μαλλιών (extensions)

© focusandblur / depositphotos© Piero del Pollaiolo / wikipedia

Οι γυναίκες του παρελθόντος πειραματίστηκαν με τις επεκτάσεις μαλλιών όπως σήμερα. Φυσικά, η εκκλησία εκείνης της εποχής καταδίκασε τη χρήση περούκων, αλλά πολλοί συνέχισαν να το κάνουν ούτως ή άλλως. Εκείνη την εποχή, τα μαλλιά ήταν ακριβά, αλλά ευγενείς κυρίες που ονειρευόταν να έχουν πολυτελή μαλλιά τα αγόραζαν.

Αποτρίχωση σώματος

© svetamart / depositphotos

Η αφαίρεση των ανεπιθύμητων τριχών, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο μέτωπο, ήταν ένα σημαντικό τελετουργικό ομορφιάς από τις μεσαιωνικές κυρίες. Ήθελαν να έχουν λείο δέρμα και το έκαναν με τη βοήθεια ειδικών παστών αποτρίχωσης που συνήθως φτιάχνονταν από ξύδι ή λάσπη.

Ξανθό της φράουλας

© emilysteaparty / Instagram© Carlo Crivelli / wikipedia

Το ξανθό της φράουλας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα μαλλιών τα τελευταία χρόνια. Αλλά και οι μπούκλες σε αυτό το χρώμα είχαν υψηλή ζήτηση στο παρελθόν. Ωστόσο, οι γυναίκες δυσκολεύονταν να βάψουν τα μαλλιά τους. Πιστεύεται ότι ένα κολιέ οπάλιου θα βοηθούσε τα μαλλιά να μην σκουρύνουν και έτσι πολλές γυναίκες προσπάθησαν να αποκτήσουν ένα τέτοιο κόσμημα.

9 προϊόντα ομορφιάς που δεν βοηθούν καθόλου και νομίζαμε πάντα το αντίθετο!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

6 Σημάδια ότι Έχετε Ηλεκτρικά Προβλήματα που Πρέπει να Διορθώσετε Αμέσως

Μετατρέψτε ΣΗΜΕΡΑ Παλιά Πράγματα σε Μοναδικά Διακοσμητικά

Μετατρέψτε ΣΗΜΕΡΑ Παλιά Πράγματα σε Μοναδικά Διακοσμητικά