in ,

6 Σημάδια ότι Έχετε Ηλεκτρικά Προβλήματα που Πρέπει να Διορθώσετε Αμέσως

Η έρευνα έχει δείξει ότι τα περισσότερα σπίτια δεν ακολουθούν τα συνιστώμενα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη ηλεκτροπληξίας και κινδύνου πυρκαγιάς. Τα προβλήματα που εντοπίζονται συνήθως σχετίζονται με κακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και έλλειψη παρακολούθησης. Ευτυχώς, ορισμένα ορατά σημάδια μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε το πρόβλημα πριν τα πράγματα γίνουν επικινδυνά και φροντίστε να τα διορθώσετε αμέσως.

Οι ηλεκτρικές πρίζες είναι ζεστές στην αφή.

© Unsplash.com

Είναι κοινό για ορισμένες συσκευές να ζεσταίνονται κατά τη χρήση τους, αλλά δεν είναι καλό σημάδι εάν η ίδια η πρίζα θερμαίνεται επίσης. Όταν ένα φις ή μια πρίζα είναι χαλαρή, πρέπει να περάσει περισσότερη ισχύς στη συσκευή η οποία μετατρέπεται σε θερμότητα, κάνοντας την πρίζα ζεστή. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφαιρέστε αμέσως το καλώδιο από την πρίζα και μην το βάλετε ξανά μέχρι να επιδιορθωθεί ή να αλλαχθεί η πρίζα.

8 εξαιρετικά επικίνδυνες μυρωδιές που δεν πρέπει να αγνοήσετε στο σπίτι

Τα φώτα τρεμοπαίζουν χωρίς προφανή λόγο.

© Depositphotos.com

Όχι, δεν ζείτε σε στοιχειωμένο σπίτι. Τα φώτα που τρεμοπαίζουν μπορούν να αποτελούν ένδειξη κακής ηλεκτρικής σύνδεσης. Για να βρείτε το πρόβλημα, ελέγξτε πόσα φώτα έχουν το ίδιο πρόβλημα. Εάν βρείτε μόνο ένα, το πρόβλημα πρέπει να είναι στην καλωδίωση. Αλλά αν είναι περισσότερα φώτα, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι στον πίνακα ή στην σύνδεση έξω από το σπίτι σας.

Οι ηλεκτρικές πρίζες δεν είναι στερεωμένες στον τοίχο.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Εκτός από την εμφάνιση, μια χαλαρή πρίζα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη. Εάν δεν είναι αρκετά σφιγμένη, μπορούν να τραβηχτούν τα καλώδια, οδηγώντας σε σπινθήρες, βραχυκυκλώματα ακόμη και κίνδυνο πυρκαγιάς.

Υπάρχουν αρουραίοι γύρω από το σπίτι.

© Depositphotos.com© Unsplash.com

Παρά το μικρό τους μέγεθος, μπορεί να δημιουργήσουν κίνδυνο βραχυκυκλώματος και σπινθήρες καθώς ροκανίζουν την ηλεκτρική καλωδίωση,.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η καλωδίωση είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο.

© Shutterstock.com© Depositphotos.com

Το αλουμίνιο χρησιμοποιήθηκε σε πολλές ηλεκτρικές καλωδιώσεις στο παρελθόν, πιθανώς λόγω έλλειψης χαλκού στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Ωστόσο, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι αυτό το είδος καλωδίωσης ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλά σπίτια. Το οξειδωμένο αλουμίνιο μπορεί να υπερθερμανθεί και να προκαλέσει πυρκαγιά.

Μια μυρωδιά καμένου στο σπίτι

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Είτε ανησυχείτε για τα ηλεκτρικά σας είτε για τα μπισκότα σας στο φούρνο, η μυρωδιά του καμένου είναι συνήθως κακή ένδειξη. Η καλωδίωση δεν πρέπει να θερμαίνεται μέχρι το σημείο που θα μπορούσε να λιώσει το πλαστικό κάλυμμα, αλλά εάν συμβεί αυτό, πρέπει να προσδιορίσετε αμέσως την πηγή για να αποφύγετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

9 Εύκολοι Τρόποι να Καθαρίσετε Άσπρα Παπούτσια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

14 Παλιά Πράγματα που Ήρθε η Ώρα να Πετάξετε

8 Καυτές Μεσαιωνικές Τάσεις Ομορφιάς που Επέστρεψαν