in , , , ,

Γιατί Πρέπει να Τραγουδάτε στο Ντους

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία αποκάλυψε ότι ένας στους 5 ανθρώπους τραγουδάει στο ντους και ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι αρκετά καλοί για να κερδίσουν έναν διαγωνισμό τραγουδιού. Ανεξάρτητα από το πώς είναι τα φωνητικά σας ταλέντα, το να τραγουδάτε στο μπάνιο που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι και να ωφελήσει την υγεία σας.

7 Επιθυμίες που Μπορούν να σας Πουν τι Πραγματικά Χρειάζεται το Σώμα σας

Μειώνει την αρτηριακή πίεση.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Το τραγούδι έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο σώμα και το μυαλό και μπορεί να βοηθήσει στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης. Μειώνει επίσης την κορτιζόλη, μια ορμόνη που αυξάνει την αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο στο αίμα. Ένα υψηλό επίπεδο κορτιζόλης μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή στο σώμα, στρες, εγκεφαλικά επεισόδια και διαβήτη τύπου 2.

Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

© Shutterstock.com© Depositphotos.com

Το τραγούδι μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τους ιούς, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Αυξάνει την ανοσοσφαιρίνη Α που μας προστατεύει από λοιμώξεις. Τώρα που γνωρίζετε ότι το αγαπημένο σας τραγούδι μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς, έχετε έναν ακόμη λόγο να τραγουδάτε στο μπάνιο.

Γιατί τα Μάτια σας Έχουν Τσίμπλες Όταν Ξυπνάτε

Μειώνει το άγχος.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Μια άλλη μελέτη στη Σουηδία έδειξε ότι το τραγούδι έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα και μπορεί να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Βοηθά επίσης το σώμα να απελευθερώσει οξυτοκίνη που αυξάνει τη διάθεση και καταπολεμά το άγχος. Η οξυτοκίνη είναι γνωστή ως συνδετική χημική ουσία και απελευθερώνεται συχνά κατά τη διάρκεια επαφών με άλλους. Το τραγούδι στο ντους μπορεί να μειώσει τα συναισθήματα της κατάθλιψης ή της μοναξιάς και μπορεί να προσφέρει το ίδιο συναίσθημα που παίρνετε όταν αγκαλιάζετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να μειώσει τον πόνο.

© Easy A / Olive Bridge Entertainment

Η σωματική και ψυχική υγεία μας συνδέονται. Το αγαπημένο σας τραγούδι σας ηρεμεί και μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τον πόνο. Βελτιώνει επίσης την ένταση των μυών, ενθαρρύνει το σώμα σας να απελευθερώνει ενδορφίνες και ανακουφίζει δυσάρεστες αισθήσεις.

Σας βοηθά να παραμείνετε σε φόρμα.

© Depositphotos.com© Shutterstock.com

Όταν τραγουδάτε, χρησιμοποιείτε πολλούς από τους μυς του προσώπου και του λαιμού σας. Κάνει τους μυς που βρίσκονται μεταξύ των πλευρών σας να ασκούνται και είναι ακόμα καλύτερο από μια προπόνηση. Άλλες ασκήσεις δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτά τα μέρη του σώματός μας, και καθιστά το τραγούδι στο ντους έναν από τους ευκολότερους και πιο ευχάριστους τρόπους για να παραμείνετε σε φόρμα.

Κάνει τη φωνή σας να ακούγεται καλύτερη.

© Baywatch / 7 Bucks Productions

Η ακουστική στο ντους το καθιστά τον ιδανικό χώρο για τραγούδι. Τα πλακάκια μπάνιου δεν απορροφούν ήχο, κάνοντας τη φωνή σας να αντηχεί περισσότερο. Επειδή το ντους είναι συνήθως ένας μικρός χώρος, προσθέτει λίγο μπάσο στη φωνή σας και την κάνει να ακούγεται πιο δυνατή και βαθύτερη.

Πώς Αντιδρά το Σώμα σας αν Περπατάτε Ξυπόλητοι πιο Συχνά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Ιδέες Διακόσμησης Τζακιού με Κεριά ή Φώτα

Πώς να Καθαρίσετε Στεγνό Χρώμα από Χαλί