in , , ,

Πώς Αντιδρά το Σώμα σας αν Περπατάτε Ξυπόλητοι πιο Συχνά

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Science Direct ενθαρρύνει να συνδεθούμε με το έδαφος ή μια φυσική επιφάνεια μέσω των γυμνών ποδιών μας, έτσι ώστε το σώμα μας να απορροφήσει τη μαγνητική ενέργεια. Ακόμα κι αν δεν έχετε κήπο, είναι ένας φανταστικός τρόπος να περπατήσετε ξυπόλητοι γύρω από το σπίτι. Παρακάτω θα σας δείξουμε γιατί πρέπει να μένετε χωρίς παπούτσια πιο συχνά. Σε τελική ανάλυση, ποιος δεν απολαμβάνει την απελευθερωτική αίσθηση όταν βγάζετε τα παπούτσια σας μετά από μια κουραστική μέρα;

Μπορεί να θεραπεύσει αρνητικά συναισθήματα.

Το ξυπόλητο περπάτημα μειώνει το άγχος και ταυτόχρονα, ενισχύει ορισμένα από τα σωματικά μας συστήματα όπως της αναπνοής, της οξυγόνωσης αίματος και του καρδιακού παλμού. Αυτή η απλή κίνηση μας μεταφέρει επίσης στην παιδική ηλικία, η οποία μεταφράζεται σε ένα θετικό συναίσθημα.

Ανανεώνει το δέρμα.

Είναι σημαντικό να επιτρέψετε στα πόδια σας να αναπνέουν φυσικά. Αυτό θα αποτρέψει την συσσώρευση υγρασίας και θα αποτρέψει την ανάπτυξη δυσάρεστων οσμών και μυκήτων. Εάν περπατάτε σε χώμα ή άμμο, θα λειτουργεί ως απολεπιστικό και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το νεκρό δέρμα πιο εύκολα.

Ενισχύει την ενέργεια.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αμέτρητες νευρικές απολήξεις στα πόδια μας. Είναι απαραίτητες σε ορισμένους τύπους εναλλακτικής ιατρικής, όπως ο βελονισμός και η ρεφλεξολογία. Όταν αγγίζετε το έδαφος απευθείας με τα πόδια σας, ενεργοποιείτε αυτές τις απολήξεις, με αποτέλεσμα την αυτόματη αύξηση της ενέργειας.

Ανακουφίζει την πίεση στις αρθρώσεις.

Τα ανθρώπινα όντα σχεδιάστηκαν για να επιβιώνουν χωρίς παπούτσια. Όταν είστε ξυπόλητοι η μηχανική του σώματός σας προσαρμόζονται σε αυτό, δημιουργώντας μια πιο φυσική ευθυγράμμιση για τις αρθρώσεις σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένα αθλήματα, όπως πιλάτες ή γιόγκα, δεν χρειάζονται παπούτσια.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας.

«Φόρεσε τα παπούτσια σου, θα κρυώσεις.» Ίσως έχετε ακούσει τη μαμά σας να το λέει τουλάχιστον μία φορά. Αλλά έχουμε κάποια καλά νέα: το να είμαστε ξυπόλυτοι βοηθά να αντισταθούμε καλύτερα στα κρυολογήματα. Δεδομένου ότι ένα κρύο έδαφος προκαλεί το σώμα να αντισταθμίσει την παραγωγή θερμότητας, αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, αυτή η αντίθεση ζεστού-κρύου χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία του πόνου σε χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος και του άγχους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.

Το να περπατάτε ξυπόλητοι ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος μέσα στις αρτηρίες και τις φλέβες στα πόδια σας. Για ακόμη καλύτερη κυκλοφορία, σας συμβουλεύουμε να περπατήσετε σε κρύο νερό, σε βρεγμένο γρασίδι, στο ποτάμι ή στη θάλασσα. Επιπλέον, αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στα πόδια σας!

Μερικές επιπλέον χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε, από σήμερα, για να νιώθετε καλυτέρα τα πόδια σας και να φαίνονται καταπληκτικά.

Περπατήστε χωρίς παπούτσια για μια ώρα την ημέρα (κατά προτίμηση σε φυσικές επιφάνειες) και αν μπορείτε στα δάκτυλα των ποδιών και στις φτέρνες σας.

Αθληθείτε χωρίς παπούτσια για να ενισχύσετε τους μυς και τους συνδέσμους σας. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν σχεδιάσει ακόμη και παπούτσια για να μιμούνται πώς κινούνται τα πόδια μας όταν είμαστε ξυπόλητοι, με το πλεονέκτημα να μας παρέχουν κάποια προστασία.

Προσέξτε την υγιεινή των ποδιών γιατί το ξυπόλητο περπάτημα στο πεζοδρόμιο ή μέσα στο σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, τραχύτητα και να συσσωρεύσει βρωμιά.

πηγή φωτογραφιών:brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Διακόσμηση: 16 συμβουλές σχεδιαστών για να φωτίσετε σκοτεινά δωμάτια και Χώρους χωρίς ανακαίνιση!

13 Τάσεις Μόδας που η Τζένιφερ Άνιστον Ξεκίνησε στα “Φιλαράκια” και Είναι Ακόμα Δημοφιλείς