in , , ,

Πώς να Καθαρίσετε Στεγνό Χρώμα από Χαλί

Χρειάζεται γνώση και υπομονή για να αφαιρέσετε το στεγνό χρώμα από το χαλί. Το πρώτο βήμα στην επίλυση είναι να προσδιορίσετε τι είδους χρώμα χύθηκε. Μπορούμε να το αναγνωρίσουμε διαβάζοντας την ετικέτα του κουτιού ή συμβουλευτούμε έναν ειδικό στο χρώμα για να το προσδιορίσουμε. Μπορείτε να καθαρίσετε με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το είδος του χρώματος. Ωστόσο, εάν κάλυψε σχεδόν το χαλί ή έμεινε περισσότερο από 2 χρόνια, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα νέο χαλί.

8 Έξυπνοι Τρόποι για να Αφαιρέσετε Λεκέδες σε Χαλιά

woohome

Θα χρειαστείτε:
Καθαριστικό χαλιών
Υγρό για τα πιάτα
Κοπίδι εργασίας
Πενσοειδή τσιμπίδα
Βούρτσα καθαρισμού χαλιών
Πανί καθαρισμού
Ισοπροπυλική αλκοόλη / Διαλυτικό / Ακετόνη

Είδη χρωμάτων

Χρώμα λατέξ

Το λατέξ είναι χρώμα με βάση το νερό. Χρησιμοποιείται συνήθως σε μεγάλες επιφάνειες λόγω της φθηνής του τιμής και του γρήγορου στεγνώματος.

Πρώτα, χρησιμοποιήστε το κοπίδι και ξύστε ελαφρά το χρώμα στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, ανακατέψτε ¼ υγρό πιάτων με 1 λίτρο ζεστού νερού, ψεκάστε και τρίψτε ελαφρά χρησιμοποιώντας τη σκληρή βούρτσα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί το χρώμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ακρυλικό χρώμα

Είναι ένα χημικό χρώμα και χρησιμοποιείται στις τέχνες και τα έργα επειδή είναι ανθεκτικό. Επειδή είναι χημικό, είναι πιο ελαστικό και ανθεκτικό στο νερό.

Ξύστε το χρώμα με το κοπίδι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τσιμπίδα για να διαχωρίσετε τις τούφες του χαλιού.
Στη συνέχεια, ρίξτε καθαριστικό χαλιού ή αραιωτικό στο χρώμα και καθαρίστε το με ένα πανί. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία έως ότου δεν μείνει τίποτα.

Λαδομπογιά

Χρησιμοποιείται λιγότερο στο σπίτι. Χρειάζεται περισσότερη ώρα να στεγνώσει, παράγει επιβλαβείς αναθυμιάσεις και θα ξεθωριάσει γρήγορα. Χρησιμοποιείται συνήθως για ζωγραφική και για τελικές πινελιές έξω από το σπίτι.

Η διαδικασία είναι η ίδια με το ακρυλικό χρώμα. Εάν παραμείνουν οι λεκέδες, χρησιμοποιήστε ισοπροπυλική αλκοόλη, διαλυτικό ή ακετόνη, αφήστε για 15 λεπτά και μετά καθαρίστε με το πανί.

Πώς να φτιάξουμε χαλιά απο ρετάλια μοκέτας! – Οδηγός + Ιδέες!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί Πρέπει να Τραγουδάτε στο Ντους

Τι Μπορεί να Προκαλέσει το Μάσημα Τσίχλας στο Σώμα σας