in , , ,

Τα 11 πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι που πρέπει να πετάξετε αμέσως γιατί βλάπτουν την υγεία σας

Τα 11 πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι που πρέπει να πετάξετε αμέσως γιατί βλάπτουν την υγεία σας
Τα 11 πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι που πρέπει να πετάξετε αμέσως γιατί βλάπτουν την υγεία σας

Βρώμικα αντικείμενα: Πρόκειται για αντικείμενα, τα οποία έχουν όλες, οι νοικοκυρές, στο σπίτι τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να έχουν ένα καθαρό και συμμαζεμένο σπίτι. Φυσικά, σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλουν μικρόβια στο σπίτι τους. Όμως, τα μικρόβια μπορεί να κρύβονται ακόμη και σε βρώμικα αντικείμενα. Ακολουθεί η σχετική λίστα με τα βρώμικα πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείτε. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν έντεκα βρώμικα αντικείμενα που πρέπει να απομακρύνετε από το σπίτι σας:

– Λούφα: Μπορεί να έχετε το απολεπιστικό σφουγγάρι σας για αρκετό καιρό, αλλά μελέτες δείχνουν πως πρέπει να τα αντικαθιστάτε κάθε 3 εβδομάδες, λόγω του υγρού τους περιβάλλοντος.

Πετσέτες μπάνιου: Αυτές οι πετσέτες αποκτούν μούχλα μόλις σκουπίσετε τα χέρια σας. Συνιστάται να πλένετε και να αντικαθιστάτε τις πετσέτες του μπάνιου, μετά από 3-4 φορές χρήσης.

Χαλάκια μπάνιου: Κάθε 2 εβδομάδες, θα πρέπει να τα αερίζετε ή να τα αντικαθιστάτε εντελώς. Είναι φορείς μικροβίων και σίγουρα αυτό δεν είναι καλό για την υγεία σας.

– Οδοντόβουρτσες: Οι οδοντόβουρτσες είναι κάτι που χρησιμοποιούμε όλοι και κάθε οδοντίατρος συνιστά την αντικατάστασή τους κάθε 2-3 μήνες.

Κι άλλα βρώμικα αντικείμενα που πρέπει να απομακρύνετε από το σπίτι σας:

– Σεντόνια κρεβατιού: Αν σκέφτεστε τα κύτταρα του δέρματος και τον ιδρώτα που συσσωρεύεται σε αυτά κάθε νύχτα, θα καταλάβετε γιατί είναι καλή ιδέα να τα αλλάζετε με ένα νέο σύνολο, κάθε 1-2 εβδομάδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

– Στρώματα: Το άνετο κρεβάτι σας χρειάζεται κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, όπως και τίναγμα κάθε λίγους μήνες.

– Μαξιλαροθήκες: Αν έχετε ακμή ή άλλα προβλήματα με την επιδερμίδα σας, ίσως φταίνε τα μικρόβια που βρίσκονται στις μαξιλαροθήκες, μόλις μετά από 1 εβδομάδα χρήσης.

– Μαξιλάρια: Πρέπει να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας περίπου κάθε 2 χρόνια, ανάλογα με τους προσωπικούς σας παράγοντες άνεσης.

Τα υπόλοιπα βρώμικα αντικείμενα που πρέπει να απομακρύνετε από το σπίτι σας:

– Σάκοι για τα άπλυτα ρούχα: Τοποθετείτε τα καθαρά και τα λερωμένα ρούχα σε σάκους; Αν ναι, μεταφέρετε τα μικρόβια και τη βρωμιά στα καθαρά ενδύματα. Ίσως είναι καιρός να τους αντικαταστήσετε.

– Πινέλα του μακιγιάζ: Ο συχνός καθαρισμός κάθε λίγες εβδομάδες, είναι απαραίτητος. Ωστόσο, κάθε 2 χρόνια θα πρέπει να αντικαθιστάτε το σετ σας με ένα νέο.

– Σφουγγαράκια της κουζίνας: Τα πιάτα σας δε θα είναι τόσο καθαρά, αν πλένονται με το ίδιο σφουγγάρι για 1-2 εβδομάδες. Προσκολλούνται όλα τα μικρόβια σε αυτό και μεταφέρονται στα σκεύη που πλένετε. Σιγουρευτείτε πως το αλλάζετε τακτικά.

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 18

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

τοίχοι έμφασης με γεωμετρικά σχέδια,ιδέες για τοίχους έμφασης,διακόσμηση τοίχου,ιδέες διακόσμησης τοίχου,διακόσμηση σπιτιού

57 Ιδέες για Τοίχους Έμφασης με Γεωμετρικά Σχέδια

απαραίτητα πράγματα στο αυτοκίνητο,συμβουλές για το αυτοκίνητο,χρήσιμα

7 Πράγματα που Πρέπει να Έχετε Απαραίτητα στο Αυτοκίνητό σας