in , , , ,

10 Τρόποι Πρόληψης του Συγκάματος στους Εσωτερικούς Μηρούς

πρόληψη συγκάματος στους μηρούς,φροντίδα δέρματος,συμβουλές υγείας,υγεία
10 Τρόποι Πρόληψης του Συγκάματος στους Εσωτερικούς Μηρούς

Το σύγκαμα χαρακτηρίζεται από ερεθισμένο δέρμα στο εσωτερικό των μηρών και μερικές φορές ακόμη και φουσκάλες που προκαλούνται από το συνδυασμό συνεχούς τριβής και υπερβολικής εφίδρωσης. Αλλά αν νομίζετε ότι το σύγκαμα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μόνο τα υπέρβαρα άτομα, δεν θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερο λάθος. Ακόμα κι αν είστε σε φόρμα και έχετε λεπτά πόδια, η σωματική δραστηριότητα όπως το τζόκινγκ και το ποδήλατο ή πολύωρη άσκηση στο γυμναστήριο χωρίς να φοράτε τα κατάλληλα ρούχα μπορεί να συγκάψει τους μηρούς σας. Επειδή είναι καλύτερη η πρόληψη από τη θεραπεία, δείτε 10 τρόπους για να αποτρέψετε το σύγκαμα στους εσωτερικούς μηρούς. 10 Φυσικοί Τρόποι Αντιμετώπισης Κοινών Δερματικών Παθήσεων

Βαζελίνη

© Depositphotos.com

Όχι μόνο το σύγκαμα προκαλεί έναν ενοχλητικό ερεθισμό στο δέρμα αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ οδυνηρό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το δέρμα είναι ήδη ερεθισμένο και συνεχίζετε να περπατάτε, δημιουργώντας τριβή μεταξύ των μηρών. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποτρέψετε αυτήν την τριβή είναι να λιπάνετε την επιφάνεια του δέρματος με βαζελίνη.

Ψηλόμεσο σορτς ποδηλασίας

© amazon, © amazon

Ένας άλλος απλός αλλά πολύ αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η μείωση της τριβής δοκιμάζοντας ένα ψηλόμεσο σορτς ποδηλασίας. Το μεταξένιο ύφασμά του προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα από το τρίψιμο και είναι σχεδόν αόρατα κάτω από τα ρούχα.

Αποσμητικό

brightside

Οι γυναίκες που έχουν βιώσει σύγκαμα τουλάχιστον μια φορά γνωρίζουν ότι το μόνο που θέλουν είναι τα πόδια να μην αγγίζουν το ένα το άλλο ή καλύτερα να γλιστρούν το ένα δίπλα στο άλλο. Μερικές εφευρετικές γυναίκες απλώς απευθύνονται στο αγαπημένο τους αποσμητικό για βοήθεια.

Πούδρα για μωρά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αυτό είναι ίσως το παλαιότερο τέχνασμα που μπορεί να σας είχε πει η γιαγιά σας. Εάν η πούδρα μωρού λειτουργεί σε εξάνθημα πάνας, μπορεί να λειτουργήσει και στους μηρούς σας. Επίσης, αν έχετε μόλις κάνει γραμμή μπικίνι, το δέρμα στο μηρό μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη φαγούρας.

Ευτυχώς, το άμυλο καλαμποκιού, ένα από τα κύρια συστατικά των πούδρων για μωρά βοηθά στη μείωση της εφίδρωσης και του ερεθισμού, λειτουργώντας ως εξαιρετικό προστατευτικό του δέρματος. Θα πρέπει να διατηρήσετε το δέρμα σας δροσερό και στεγνό, οπότε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, την επόμενη φορά που θα βγείτε απλώς πασπαλίστε λίγη βρεφική πούδρα στους εσωτερικούς μηρούς σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βούτυρο καριτέ

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το βούτυρο καριτέ είναι ένα άλλο εξαιρετικό ενυδατικό και φυσικό λιπαντικό. Είναι γεμάτο βιταμίνες και περιέχει πολλά λιπαρά οξέα που προστατεύουν το δέρμα. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα βούτυρο καριτέ στο εσωτερικό των μηρών και ξεχάστε το σύγκαμα. Θα προσφέρει αξιοσημείωτη αντιφλεγμονώδη δράση και θα βελτιώσει τον φραγμό του δέρματος.

Δείτε ακόμη 7 Τροφές που Μπορεί να Γίνουν ΤΟΞΙΚΕΣ για το Δέρμα

Αλόη βέρα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η αλόη βέρα είναι πραγματικά ένα μαγικό φυτό που έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να καταπραΰνει και να ενυδατώσει το δέρμα. Το καθαρό τζελ αλόης βέρα και τα προϊόντα που περιέχουν αλόη βέρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόληψη, να λειτουργήσουν ως λιπαντικά και να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του συγκαμένου δέρματος, ενεργώντας ως καταπραϋντικό που παρέχει επίσης αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα.

Λάδι καρύδας

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ένας άλλος τρόπος για να λιπαίνετε μια περιοχή υψηλής τριβής όπως το εσωτερικό των μηρών είναι να τα τρίψετε με λάδι καρύδας. Θα βοηθήσει στη μείωση της τριβής και θα διατηρήσει τους μηρούς σας λείους και απαλούς. Λόγω των αντιβακτηριακών και αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων του, το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για την πρόληψη της βακτηριακής μόλυνσης, ειδικά σε ιδρωμένες επιφάνειες όπως οι εσωτερικοί μηροί κατά τη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας.

Lip balm

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η Carolyn Bangert, δερματολόγος στην Ιατρική Σχολή McGovern στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, προτείνει να χρησιμοποιήσετε Lip balm για να μην τρίβονται οι μηροί μεταξύ τους και να προκαλείται σύγκαμα. Ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε αυτό το απλό κόλπο αν δεν έχετε άλλη επιλογή και οι μηροί σας χρειάζονται άμεσα βοήθεια.

Προσέξτε τα υφάσματα

brightside

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα συχνά ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αφήσετε τα 100% βαμβακερά ρουχα (βυθούς, όχι πάνω, φυσικά) στην ντουλάπα σας, τουλάχιστον όσο αντιμετωπίζετε συγκάματα στους μηρούς. Οι δερματολόγοι λένε ότι το βαμβάκι απορροφά την υγρασία (σε αυτή την περίπτωση τον ιδρώτα) αντί να την αφήνει να εξατμιστεί, ερεθίζοντας τους μηρούς σας ακόμη περισσότερο. Τα συνθετικά ρούχα, αντίθετα, είναι πιο χαλαρά και πιο λεπτά που θα σώσουν τους εσωτερικούς μηρούς σας. Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα του γυμναστηρίου.

Bandalette

© amazon

Αυτές οι λωρίδες μηρών έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους μηρούς από ερεθισμούς και εξανθήματα ενώ σας κάνουν να φαίνεστε ;όμορφες και δροσερές. Μπορείτε να τις φορέσετε κάτω από τις αγαπημένες σας φούστες και φορέματα χωρίς να φοβάστε ότι μπορεί να γλιστρήσουν. Οι γυναίκες που τα δοκίμασαν ανέφεραν την αποτελεσματικότητά τους και έβαλαν αυτό το προϊόν στον κατάλογο των «ιδιαίτερα συνιστώμενων» θεραπειών τους για να αποτρέψουν το σύγκαμα στους μηρούς.

Τι να κάνετε εάν έχετε ήδη συγκαεί στο εσωτερικό των μηρών σας;

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com
  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε όλο τον ιδρώτα και τα βακτήρια. Χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και μαλακό σαπούνι καθαρίστε απαλά την περιοχή.
  • Στεγνώστε καλά με μια μαλακή πετσέτα. Μην τρίβετε αλλά ταμπονάρετε.
  • Εφαρμόστε αλοιφή, όπως βαζελίνη.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δραστηριότητα που προκάλεσε το σύγκαμα των μηρών. Αφήστε τους να θεραπευτούν.
  • Εάν η πληγείσα περιοχή είναι πρησμένη και/ή χέει αιμορραγία, επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Δείτε επίσης Τι Προκαλεί το «Δέρμα Κοτόπουλου» και Πως να Απαλλαγείτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω;

diy κεριά κολοκύθες,diy διακοσμητικά,diy κατασκευές

DIY Κεριά Κολοκύθες