in , , ,

7 Τροφές που Μπορεί να Γίνουν ΤΟΞΙΚΕΣ για το Δέρμα

τοξικές τροφές για το δέρμα,επιβλαβείς τροφές για το δέρμα,τροφές και δέρμα,φροντίδα δέρματος,διατροφή,συμβουλές διατροφής
7 Τροφές που Μπορεί να Γίνουν Τοξικές για το Δέρμα

Μερικές φορές οι τροφές που προτιμάτε μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιβλαβείς εκτός από την υγεία αλλά και την εμφάνισή σας. Υπάρχουν 7 τροφές που μπορεί να γίνουν τοξικές για το δέρμα και ίσως ήρθε η στιγμή να τις μειώσετε ή να τις αποκλείσετε εντελώς από τη διατροφή σας. Τι Προκαλεί το «Δέρμα Κοτόπουλου» και Πως να Απαλλαγείτε

Αλκοόλ

brightside

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας. Πρώτον, προάγει την ορμόνη που προκαλεί ακμή. Δεύτερον, μειώνει το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφοντας το εντερικό μικροβίωμα. Τρίτον, το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα και σας κάνει να φαίνεστε και να αισθάνεστε πρησμένοι.

Ρυζογκοφρέτες

© Depositphotos

Πιθανότατα θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι αυτή η δήθεν «υγιεινή» τροφή είναι πραγματικά επιβλαβής. Οι ρυζογκοφρέτες μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες στο δέρμα ακόμη και να επηρεάσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης, μπορούν να προκαλέσουν πανάδες και ακμή καταστρέφοντας τα μόρια που ονομάζονται τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης, αλλιώς γνωστά ως AGEs.

Σούσι

© Depositphotos

Γνωρίζατε ότι αυτή η λιχουδιά οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και προκαλεί ακμή; Εάν όχι, τώρα το ξέρετε. Πρώτον, περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού, έναν από τους χειρότερους εχθρούς της υγείας, και μπορεί να προκαλέσει αφυδατωμένο και θαμπό δέρμα. Δεύτερον, κάνει τα δερματικά κύτταρα να κατακρατούν υγρά, καθιστώντας το πρόσωπό σας πρησμένο. Τρίτον, το ρύζι έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία και την κυκλοφορία από την επιδερμίδα, προκαλώντας ξηρό δέρμα και πρόωρη γήρανση. Η Τζούλιαν Μουρ ήταν η πρώτη που κάλεσε αυτό το φαινόμενο «πρόσωπο σούσι».

Δείτε ακόμη 6 Μυστικά Διατροφής από Δερματολόγο για Τέλειο Δέρμα

Γαλακτοκομικά προϊόντα

© Depositphotos

Εάν τρώτε γαλακτοκομικά προϊόντα και εξακολουθείτε να παλεύετε με την ακμή, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες. Το αγελαδινό γάλα περιέχει μια αυξητική ορμόνη που ερεθίζει τους σμηγματογόνους αδένες και κάνει το δέρμα πιο λιπαρό. Ως αποτέλεσμα, γίνεστε πιο επιρρεπείς σε δερματικούς ερεθισμούς. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του γάλακτος, υφίσταται βλάβη λόγω της παστερίωσης, της εξάτμισης, της αποβουτύρωσης και ούτω καθεξής. Όλα αυτά δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την ακμή. Το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει δυσανεξία στη λακτόζη και αυτή η δυσανεξία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ακμής και εκζέματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δημητριακά πρωινού

© Depositphotos

Ακόμα και τέτοια φαινομενικά αθώα δημητριακά μπορεί να είναι επιβλαβή για το δέρμα. Κατ’ αρχάς, μην πιστεύετε τη λέξη “φυσικό” μέχρι να δείτε από τι αποτελούνται. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι ορισμένα από τα συστατικά είναι στην πραγματικότητα ΓΤΟ, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν στο δέρμα φαγούρα, να επιδεινώσουν τις αλλεργίες και να προκαλέσουν ακμή.

Επεξεργασμένα κρέατα

© Depositphotos

Ένας από τους λόγους για τους οποίους έχετε πρησμένο δέρμα, μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων καθώς περιέχουν πολύ νάτριο. Δεύτερον, περιέχουν επίσης νιτρώδη άλατα, τα οποία καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα. Τρίτον, μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση λόγω ελεύθερων ρίζων.

Χυμοί

© Shutterstock

Ποιος δεν λατρεύει τους χυμούς; Ειδικά όταν θεωρούνται πολύ πιο υγιεινοί από τα αναψυκτικά. Όμως, οι χυμοί περιέχουν την ίδια ποσότητα ζάχαρης που διασπά το κολλαγόνο του δέρματος και το καθιστά τραχύ. Οι χυμοί δεν έχουν φυτικές ίνες και αυτό σημαίνει ότι δεν παρέχει στο δέρμα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οι λάτρεις της μάσκας από χυμό λεμονιού είναι επιρρεπείς σε πιθανό χημικό έγκαυμα. Εάν εκτεθούν στον ήλιο, ο χυμός λεμονιού μπορεί να βλάψει μόνιμα το δέρμα.

Δείτε επίσης 11 Τροφές που Πρέπει να Αποφύγετε για Λείο Χωρίς Ρυτίδες Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μυρωδιές και αναμνήσεις,χρήσιμα,περίεργα

Γιατί Μερικές Μυρωδιές Επαναφέρουν Αναμνήσεις

σπιτικό πολυκαθαριστικό,DIY καθαριστικό,καθαριότητα σπιτιού,συμβουλές καθαριότητας,καθαρισμός

Το Σπιτικό Καθαριστικό που Καθαρίζει Σχεδόν τα Πάντα