in , ,

Πως να Αντιμετωπίσετε τη Δυσκοιλιότητα στο Σπίτι

αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας,συμβουλές υγείας,υγεία
Πως να Αντιμετωπίσετε τη Δυσκοιλιότητα στο Σπίτι

Η δυσκοιλιότητα είναι σύμπτωμα, όχι ασθένεια. Ενώ οι περισσότερες από τις αιτίες είναι καλοήθεις, μερικές φορές μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για ασθένειες όπως ο υποθυρεοειδισμός, ο διαβήτης, η νόσος του Πάρκινσον, η κοιλιοκάκη, η ευαισθησία στη γλουτένη, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, η εκκολπωματίτιδα και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου. Μόνο στις ΗΠΑ, ξοδεύονται περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια για φάρμακα για τη δυσκοιλιότητα ετησίως. 7 Τρόποι Αντιμετώπισης και Πρόληψης της Καούρας στο Σπίτι

brightside

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας εξαρτώνται από την υποκείμενη αιτία και τη διάρκεια της. Με μερικές τροφές και δραστηριότητες μπορείτε να ανακουφιστείτε από τη δυσκοιλιότητα στο σπίτι. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου, ωστόσο, ότι εάν υποφέρετε από άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, θα πρέπει να προγραμματίσετε να δείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

Νερό

© Depositphotos.com

Η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται λόγω αφυδάτωσης στο παχύ έντερο. Η ενυδατωση του σώματος σημαίνει ότι λιγότερο νερό αποσύρεται από το παχύ έντερο. Αυτό διατηρεί το κόπρανα μαλακά ώστε να αποβάλλονται ευκολότερα. Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα για να λειτουργεί ομαλά ο μεταβολισμός του σώματος.

Γιαούρτι

© Depositphotos.com

Τα προβιοτικά, τα ευεργετικά βακτήρια που βρίσκονται στο γιαούρτι, μπορούν να διευκολύνουν τα πεπτικά προβλήματα.

Μελάσα Blackstrap

© Depositphotos.com

Η μελάσα Blackstrap παράγεται με το βράσιμο του σιροπιού ζάχαρης 3 φορές. Αυτή η διαδικασία προσφέρει σημαντική ποσότητα βιταμινών και μετάλλων (ιδιαίτερα μαγνησίου) που βοηθούν στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Μια κουταλιά της σούπας μελάσα blackstrap πριν πάτε για ύπνο θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τη δυσκοιλιότητα.

Σουσάμι

© Depositphotos.com

Εάν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, πασπαλίστε λίγο σουσάμι πάνω από τη σαλάτα, το γιαούρτι ή το smoothie σας. Μια κουταλιά της σούπας σουσάμι περιέχει περίπου 1,1 γρ. φυτικών ινών που βοηθούν στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Μια άλλη καλή επιλογή μπορεί να είναι οι σπόροι κολοκύθας. 1 ουγγιά σπόρων κολοκύθας (περίπου 85 σπόροι) περιέχει 5 γραμμάρια φυτικών ινών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 6 Αποδεδειγμένοι Τρόποι Πρόληψης του Αλτσχάιμερ

Μπανάνες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Είναι θέμα χρόνου. Ενώ οι άγουρες μπανάνες μπορούν να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα, οι ώριμες μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Αν λοιπόν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, τρώτε ώριμες μπανάνες, αλλά αν έχετε συχνή εντερική δραστηριότητα, τρώτε άγουρες μπανάνες.

Δαμάσκηνα

© Depositphotos.com

Η κατανάλωση δαμάσκηνων (αποξηραμένα δαμάσκηνα) μπορεί να ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα. Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια πηγή αδιάλυτων φυτικών ινών, καθώς και σορβιτόλης, η οποία είναι ένα φυσικό καθαρτικό. Τα παιδιά που δεν τους αρέσει η γεύση των δαμάσκηνων μπορούν να πιούν χυμό δαμάσκηνου ή αναμεμειγμένο με άλλο χυμό για να κρύψετε τη γεύση τους.

Βελονισμός

© Depositphotos.com

Το σημείο CV 6 βρίσκεται σε πλάτος 3 δακτύλων κάτω από τον αφαλό σας. Για να διεγείρετε τα έντερά σας, πιέστε με τα δάχτυλά σας σταθερά αυτήν την περιοχή για 30 δευτερόλεπτα. Όσο διεγείρετε, κρατήστε τα μάτια σας κλειστά και αναπνέετε κανονικά.

Αρωματοθεραπεία

© Depositphotos.com

Λεμόνι, πορτοκάλι, δεντρολίβανο, γλυκός βασιλικός, μάραθο και μέντα είναι τα καλύτερα αρώματα για να νικήσετε τη δυσκοιλιότητα.

Γυμναστική

© Depositphotos.com

Ένα τακτικό πρόγραμμα περιπάτου που διαρκεί ακόμη και 10 με 15 λεπτά την ημέρα μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του πεπτικού συστήματος.

Δείτε επίσης 10 Τρόποι για να Μειώσετε το Φούσκωμα στο Στομάχι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πόνος στην πλάτη,αιτίες,αντιμετώπιση,συμβουλές υγείας,υγεία

7 Πράγματα που Μπορεί να Προκαλέσουν Πόνο στην Πλάτη και πώς να τα Αποφύγετε

εντυπωσιάστε το αφεντικό σας,κόλπα στην εργασία,επαγγελματικές συμβουλές,χρήσιμα

7 Κόλπα για να Κάνετε Εντύπωση στη δουλειά σας και να ξεχωρίσετε