in , , ,

7 Τρόποι Αντιμετώπισης και Πρόληψης της Καούρας στο Σπίτι

αντιμετώπιση καούρας,πρόληψης καούρας,υγεία,συμβουλές υγείας
7 Τρόποι Αντιμετώπισης και Πρόληψης της Καούρας στο Σπίτι

Έχετε βαρεθεί να ψάχνετε τρόπους για να ανακουφίσετε την καούρα; Αποδεικνύεται ότι η λύση μπορεί να είναι πολύ πιο απλή από ό, τι νομίζετε: το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές αλλαγές στις συνήθειες σας για να απαλλαγείτε και να αποτρέψετε την καούρα. 10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε με Άδειο Στομάχι

Επιλέξτε την καλύτερη θέση ύπνου

© Stanford University

Ο τρόπος που κοιμάστε έχει μεγάλη σημασία. Για τους ανθρώπους που πάσχουν από καούρες, η καλύτερη θέση ύπνου είναι στην αριστερή πλευρά καθώς βοηθά στην πέψη. Ένας άλλος τρόπος είναι να κοιμάστε με του άνω μέρους του σώματος ανασηκωμένο, επειδή εμποδίζει το οξύ του στομάχου να ρέει στον οισοφάγο. Ωστόσο, σημειώστε ότι το να σηκώσετε το κεφάλι μόνο με μαξιλάρια δεν θα βοηθήσει, οπότε βρείτε έναν τρόπο για να σηκώσετε το προσκέφαλο του κρεβατιού περίπου 15 εκατοστά.

Προσέξτε τι τρώτε

© shutterstock

Η αποφυγή όξινων τροφών μπορεί να είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την καούρα. Η λίστα περιλαμβάνει εσπεριδοειδή, καφέ και ροφήματα με καφεΐνη, μέντα, ντομάτες, αλκοόλ (ειδικά κόκκινο κρασί), σοκολάτα, σκόρδο, κρεμμύδια και πικάντικα φαγητά.

Και φυσικά, μείνετε μακριά από πρόχειρες (junk food) και επεξεργασμένες τροφές – όσο ποιοτικότερες καταναλώνετε, τόσο καλύτερα τις χωνεύει το σώμα σας!

Δώστε προσοχή στο πώς τρώτε

© shutterstock

Συνεχίζοντας το θέμα της διατροφής: μην καταπίνετε το φαγητό σας. Τρώτε αργά, μασάτε σχολαστικά και χωρίστε την ημερήσια ποσότητα φαγητού: αντί να έχετε 2 τεράστια γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμήστε 5 μικρότερα. Μην καταναλώνετε υπερβολικά ζέστες ή κρύες τροφές.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε: περιμένετε τουλάχιστον 2 ώρες μετά το φαγητό πριν ξαπλώσετε – μην τρέχετε το βράδυ στο ψυγείο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι Συμβαίνει Όταν Κοιμάστε Αμέσως Μετά το Φαγητό

Φροντίστε το σώμα σας

© shutterstock

Αυτό σημαίνει διακοπή του καπνίσματος και του αλκοόλ και απώλεια βάρους. Ένα υγιές σώμα σίγουρα συμβάλλει στη σταθεροποίηση των γαστρεντερολογικών διεργασιών.

Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι όταν ακούτε ότι η απώλεια έστω και μερικών κιλών μπορεί να φέρει γρήγορη ανακούφιση από την καούρα. Αυτό δείχνουν πρόσφατες μελέτες. Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι πώς λειτουργεί αυτό, αλλά μία από τις εικασίες είναι ότι το υπερβολικό λίπος ασκεί επιπλέον πίεση στο στομάχι, με αποτέλεσμα το γαστρικό υγρό να ανεβαίνει. Έτσι, εάν καμία άλλη αλλαγή στον τρόπο ζωής σας δεν σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την καούρα, ίσως θελήσετε να μιλήσετε με το γιατρό σας για υγιείς τρόπους ώστε να αποκτήσετε ΔΜΣ κάτω από 25.

Καταναλώστε υπερτροφές

© shutterstock

Όσον αφορά την καταπολέμηση και την πρόληψη της καούρας, οι υπερτροφές θα σας βοηθήσουν: λαχανικά, μη εσπεριδοειδή, τζίντζερ, βρώμη, άπαχα κρέατα και ασπράδια αυγών. Τι κοινό έχουν όλα; Δεν προκαλούν παλινδρόμηση οξέος, βοηθούν το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί σωστά (π.χ. περιέχοντας φυτικές ίνες) και είναι όλα χαμηλά σε λιπαρά.

Και μιλώντας για λιπαρά: δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα αποκλείσετε εντελώς από τη διατροφή σας! Αντίθετα: θα πρέπει απλώς να καταναλώνετε τα υγιή μόνο. Μπορούν να βρεθούν σε ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, αβοκάντο, καρύδια και λιναρόσπορο. Παρεμπιπτόντως, οι ηλιόσποροι είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για χρήση στο σπίτι κατά τη διάρκεια καούρας!

Μην φοράτε στενά ρούχα

brightside

Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο αναπάντεχο, αλλά είναι αποδεδειγμένο: τα στενά ρούχα και οι ζώνες ασκούν επιπλέον πίεση στην κοιλιά και προκαλούν αύξηση της ποσότητας υγρού στο στομάχι. Επομένως, η αλλαγή της γκαρνταρόμπας σας μπορεί να μην είναι τόσο κακή ιδέα. Μερικοί άνθρωποι έχουν αλλάξει μέγεθος σε όλα τα ρούχα τους.

Μειώστε το επίπεδο άγχους

© shutterstock

Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι αν το άγχος επιδεινώνει την καούρα, αλλά γνωρίζουν ότι σίγουρα την προκαλεί. Μια θεωρία είναι ότι το άγχος μας κάνει πιο οξυδερκείς σε διάφορες σωματικές ενοχλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του οξέος στον οισοφάγο.

Ωστόσο, παρά όλες τις θεωρίες, όλοι γνωρίζουμε την αιτία της καούρας πριν και κατά τη διάρκεια σημαντικών συναντήσεων, δύσκολων αποφάσεων και γενικά δύσκολων περιόδων. Κάντε λοιπόν ό, τι μπορείτε για να διατηρήσετε σε χαμηλό επίπεδο το άγχος: δοκιμάστε λίγη γιόγκα, κάντε μαθήματα χορού ή πάρτε ένα κατοικίδιο – οτιδήποτε σας ταιριάζει!

Δείτε επίσης Τι Συμβαίνει Όταν Τρώτε Πικάντικο Φαγητό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φθινοπωρινή ρουστίκ διακόσμηση ραφιού τζακιού,ιδέες φθινοπωρινής ρουστίκ διακόσμησης ραφιού τζακιού,διακόσμηση ραφιού τζακιού,ιδέες διακόσμησης ραφιού τζακιού

32 Ιδέες Φθινοπωρινής Ρουστίκ Διακόσμησης Ραφιού Τζακιού

κόλπα μαγειρικής,σπιτικά κόλπα,χρήσιμα

Έξυπνο Κόλπο σας Λέει αν το Λάδι σας Είναι Έτοιμο