Όσον αφορά το μαγείρεμα, το λάδι στη σωστή θερμοκρασία είναι το κλειδί. Εάν είναι πολύ ζεστό, θα μαγειρέψει γρήγορα το εξωτερικό του φαγητού, αφήνοντας το εσωτερικό άψητο. Αλλά αν δεν είναι αρκετά ζεστό, το φαγητό θα πάρει περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί. Η λύση? Βάλτε ένα θερμόμετρο κουζίνας στο λάδι ή αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα έξυπνο κόλπο από το TikTok. 12 Έξυπνα Κόλπα Μαγειρικής
Σύμφωνα με ένα βίντεο TikTok, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο κουτάλι για να ελέγξετε αν το λάδι σας είναι έτοιμο. Απλώς τοποθετήστε τη λαβή του κουταλιού στο λάδι και κοιτάξτε τις φυσαλίδες γύρω από τη λαβή. Εάν δεν υπάρχουν, σημαίνει ότι το λάδι δεν είναι αρκετά ζεστό. Αλλά αν υπάρχει μια μέτρια ποσότητα φυσαλίδων γύρω από τη λαβή, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Και αν έχει πολλές φυσαλίδες; Το λάδι είναι πιθανότατα πολύ καυτό, οπότε θα πρέπει να χαμηλώσετε ελαφρώς τη θερμοκρασία και να αφήσετε το λάδι (κυριολεκτικά) να σιγοβράσει. Μετά από λίγο, ελέγξτε ξανά τη θερμοκρασία με τη λαβή του κουταλιού.
Δείτε επίσης 20 κόλπα και συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας!