in , , , ,

10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε με Άδειο Στομάχι

10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε με Άδειο Στομάχι
10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε με Άδειο Στομάχι

Το 2013, μια ανάλυση των 15 πιο δημοφιλών διαίτων από το American College of Cardiology, Heart Association και Obesity Society αποκάλυψε τι κοινό έχουν όλες αυτές. Προφανώς, όλες συμβουλεύουν να τρώτε πολλά λαχανικά, να αποφεύγετε τα πρόσθετα σάκχαρα και να μειώσετε την κατανάλωση μεταποιημένων τροφίμων. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που συχνά ξεχνάμε: ορισμένα τρόφιμα, όσο υγιεινά κι αν είναι, δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται με άδειο στομάχι. 9 Ασυνήθιστες Τροφές που Έτρωγαν Αιωνόβιοι Άνθρωποι

Μπανάνες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Παρόλο που υπάρχει μια συγκεκριμένη δίαιτα που ονομάζεται The Morning Banana Diet που προωθεί την κατανάλωση μίας ή περισσότερων μπανανών για πρωινό και τίποτα άλλο, με άδειο στομάχι μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Οι μπανάνες είναι γεμάτες κάλιο, φυτικές ίνες και μαγνήσιο, αλλά είναι επίσης όξινες και περιέχουν πολλή ζάχαρη.

Η κατανάλωση όξινης τροφής με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα έντερα και η αύξηση της ζάχαρης το πρωί μπορεί να σας κάνει να νιώσετε υπνηλία και κούραση μετά από μερικές ώρες. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν εάν αναμίξετε μπανάνες με άλλες τροφές.

Γιαούρτι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Παρά την ιδέα ότι το γιαούρτι με φρούτα για πρωινό είναι υγιές και βοηθά στην απώλεια βάρους, δεν είναι όλα τα γιαούρτια καλή επιλογή. Τα γιαούρτια που διατίθενται στο εμπόριο είναι γεμάτα με πρόσθετα σάκχαρα καθώς και τα γιαούρτια 0% λιπαρών. Για να αντισταθμιστεί η απώλεια λίπους σε γιαούρτι χωρίς λιπαρά, προστίθεται τεχνητό γλυκαντικό. Τέλος, δεν περιέχουν όλα τα γιαούρτια αρκετή πρωτεΐνη. Η ασφαλέστερη επιλογή θα ήταν να πάρετε ένα απλό στραγγιστό γιαούρτι και να το γλυκάνετε με μέλι ή φρούτα.

Δημητριακά με βρώμη

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η βρώμη είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή για πρωινό, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνες και δεν περιέχει γλουτένη. Ωστόσο, τα δημητριακά με βρώμη έχουν πολύ ζάχαρη, αλάτι και τεχνητά χρώματα. Επιλέξτε μόνο τη βρώμη χωρίς ζάχαρη και προσέξτε την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Ωμά πράσινα λαχανικά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν και τα λαχανικά είναι γενικά υγιεινά, η κατανάλωσή τους με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε ορισμένα άτομα και να προκαλέσει αέρια, φούσκωμα και κοιλιακό άλγος. Ένας από τους λόγους για αυτό είναι οι αδιάλυτες φυτικές ίνες που περιέχονται στα περισσότερα χόρτα, η οποία πρέπει να αποφεύγεται ιδιαίτερα από άτομα με προβλήματα πέψης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ντομάτες

© Depositphotos.com

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες, χαμηλές σε θερμίδες και θρεπτικές. Ωστόσο, δεν πρέπει να καταναλώνονται με άδειο στομάχι, καθώς μπορούν να προκαλέσουν στομαχόπονο και γενική δυσφορία. Παρόμοια με ορισμένα πράσινα λαχανικά, οι ντομάτες περιέχουν διαλυτά στυπτικά, προκαλώντας αντίδραση με το γαστρικό οξύ.

Δείτε ακόμη 12 Τροφές που Βοηθούν στην Εξισορρόπηση του Σωματικού pH

Εσπεριδοειδή

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η κατανάλωση εσπεριδοειδών με άδειο στομάχι πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη ή έχουν ευαίσθητα στομάχια. Υψηλά όξινα φρούτα όπως πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ και γκρέιπφρουτ μπορούν να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με τα πεπτικά υγρά και να προκαλέσουν ερεθισμό, καούρα και γαστρικά προβλήματα. Επιπλέον, τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου το πρωί που μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους διαβητικούς. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την πεπτική σας υγεία, προσθέστε καρύδια στο πρωινό σας.

Κρύα ροφήματα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα κρύα ροφήματα οποιουδήποτε τύπου με άδειο στομάχι μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του στομάχου και των εντέρων. Θα πρέπει να ανησυχείτε ιδιαίτερα για τα κρύα ανθρακούχα ροφήματα, καθώς προκαλούν φούσκωμα και δυσάρεστη αίσθηση στο στομάχι. Συνιστάται να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό το πρωί πριν πάρετε το πρωινό σας καθώς βελτιώνει την πέψη, την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Αχλάδια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν και τα αχλάδια είναι ένα γενικά υγιεινό σνακ γεμάτο βιταμίνες, κάλιο και έχουν χαμηλές θερμίδες, συνιστάται να αποφεύγετε να τα τρώτε για πρωινό. Περιέχουν ακατέργαστες ίνες που μπορούν να βλάψουν τις λεπτές βλεννογόνους του στομάχου όταν τρώγονται με άδειο στομάχι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα σκληρά αχλάδια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε εντελώς τα αχλάδια. Στην πραγματικότητα, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε αχλάδια είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν παχύσαρκοι και τείνουν να έχουν μια πιο υψηλής ποιότητας διατροφή.

Δημητριακά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ένα μπολ δημητριακών μπορεί να είναι ένα βολικό πρωινό, αλλά η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και εξευγενισμένων υδατανθράκων είναι κακό για εσάς. Αν και αισθάνεστε χορτασμένοι στην αρχή, τα δημητριακά θα αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα. Λίγες ώρες αργότερα, θα αρχίσετε να λαχταράτε σνακ καθώς το σάκχαρο στο αίμα πέφτει.

Μια μελέτη του 2013 συνέκρινε παχύσαρκους ενήλικες που παραλείπουν το πρωινό με εκείνους που τρώνε δημητριακά και με εκείνους που καταναλώνουν αυγά για πρωινό. Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες με αυγά αισθάνθηκαν πιο χορτασμένοι περισσότερο και λαχταρούσαν σνακ λιγότερο από τις άλλες δύο ομάδες. Σκεφτείτε το για την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να αποφασίσετε εάν θα έχετε τηγανητά αυγά ή δημητριακά για πρωινό.

Smoothie

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να έχετε ένα smoothie για πρωινό, αλλά μόνο αν είναι σωστά ισορροπημένο και συνδυάζεται με άλλες τροφές. Τις περισσότερες φορές, το smoothie μπορεί να καταλήξει να είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες και πρωτεΐνες, καθώς περιέχει μόνο υδατάνθρακες. Αποφύγετε να γλυκάνετε το smoothie και βρείτε τρόπους για να προσθέσετε πρωτεΐνη και λίπος σε αυτό όπως γιαούρτι ή αβοκάντο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιείτε το smoothie σας τρώγοντας ομελέτα.

Φάτε σκόρδο και μέλι με άδειο στομάχι

© Depositphotos.com, © bfdoll/reddit

Παραδόξως, το σκόρδο και το μέλι είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για κατανάλωση με άδειο στομάχι, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στην προετοιμασία του στομάχου να μεταβολίσει τις τροφές με τον βέλτιστο τρόπο. Για να φτιάξετε το μείγμα, βάλτε 12 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου σε ένα βάζο με μέλι και αφήστε το σε σκοτεινό μέρος για μία εβδομάδα. Φάτε μία κουταλιά κάθε μέρα πριν από το πρώτο γεύμα σας για καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε επίσης 7 Τρόποι να Αποτοξινώσετε το Σώμα με Τροφές

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

13 Πράγματα που Μπορείτε να Επαναχρησιμοποιήσετε στον Κήπο

13 Πράγματα που Μπορείτε να Επαναχρησιμοποιήσετε στον Κήπο

8 Μύθοι για την Υγιεινή Διατροφή που Πρέπει να Γνωρίζετε

8 Μύθοι για την Υγιεινή Διατροφή που Πρέπει να Γνωρίζετε