in , , ,

12 Τροφές που Βοηθούν στην Εξισορρόπηση του Σωματικού pH

12 Τροφές που Βοηθούν στην Εξισορρόπηση του Σωματικού pH
12 Τροφές που Βοηθούν στην Εξισορρόπηση του Σωματικού pH

Το φυσιολογικό εύρος του pH του αίματος κυμαίνεται μεταξύ 7,35 και 7,45 που σημαίνει ότι πρέπει να είναι ελαφρώς βασικό ή αλκαλικό. Ωστόσο, στην καθημερινότητα τείνουμε να τρώμε πολλές όξινες τροφές που μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως πέτρες στα νεφρά, οστική και μυϊκή επιδείνωση, αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, ηπατικά προβλήματα και καρδιακές παθήσεις. Οι αλκαλικές τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να εξισορροπήσετε το pH σας καθώς περιέχουν νάτριο που χρησιμεύει ως φυσικό ρυθμιστικό ενάντια στην οξύτητα. 4 σημάδια, ότι το σώμα σας είναι πολύ όξινο και πως να το διορθώσετε.

Λαχανικά

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com
  • Το μαγειρεμένο μπρόκολο (6,30 – 6,85) είναι γεμάτο από βιταμίνες C και A, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μπορεί να σας προστατεύσει από διάφορες χρόνιες ασθένειες και να ξεκινήσει τη διαδικασία φυσικής αποτοξίνωσης.
  • Το μαγειρεμένο κουνουπίδι (6.45-6.80) περιέχει μικροστοιχεία και βιταμίνες που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μπορούν να σας προστατέψουν από καρκίνο, καρδιακές και εγκεφαλικές παθήσεις, ακόμη και αύξηση βάρους.
  • Το πράσινο λάχανο (5.20-6.75) είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, μαγνήσιο και βιταμίνες C και K. Μπορεί να σας προστατεύσει από τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και τον καρκίνο καθώς και να βελτιώσει την πέψη.
  • Τα ωμά καρότα (5.88-6.40) περιέχουν αλκαλικά συστατικά που μπορούν να εξουδετερώσουν το υπερβολικό οξύ του στομάχου, να μειώσουν τη χοληστερόλη, να βελτιώσουν την όραση και να εξαφανίσουν τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.
  • Τα μαγειρεμένα παντζάρια (5.23-6.50) είναι γεμάτα μικροστοιχεία όπως μαγγάνιο, κάλιο και χαλκό που έχουν αντιγηραντική επίδραση στο σώμα, μειώνουν τη φλεγμονή και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Φρούτα

© depositphotos.com, © depositphotos.com
  • Τα αβοκάντο (6.27-6.58) περιέχουν αδιάλυτες και διαλυτές φυτικές ίνες που μπορεί να βοηθήσουν σε βλάβες του ήπατος, να αποτρέψουν τον καρκίνο του στόματος, να διατηρήσουν υγιές δέρμα και να θρέψουν ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά.
  • Τα μελοπέπονα (6.00-6.67) είναι πλούσια σε κάλιο, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να κάνουν τα οστά και τα δόντια πιο δυνατά, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βελτιώσουν την όραση.

Δείτε ακόμη 6 Υγιεινές Τροφές για να Προσθέσετε στη Διατροφή σας το 2021

Όσπρια

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com
  • Η σόγια (6.00-6.60) έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αδιάλυτες φυτικές ίνες που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
  • Οι μαγειρεμένες φακές (6.30-6.83) είναι μια από τις καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεϊνών, φυτικών ινών, σιδήρου, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Β1 και μεταλλικών στοιχείων. Προωθούν την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων, διαχειρίζονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Ο μαγειρεμένος αρακάς (6.22-6.88) περιέχει πολλές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μικροθρεπτικά συστατικά που είναι χρήσιμα αν θέλετε να χάσετε βάρος, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή και να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση.

Ελιές

© depositphotos.com

Οι ώριμες ελιές (6.00-7.50) είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και ακόρεστων λιπαρών που μπορούν να χρησιμεύσουν ως φυσικό αντιοξειδωτικό, να μειώσουν τις πιθανότητες παχυσαρκίας, να αποτρέψουν θρόμβους αίματος και να εξαλείψουν την περίσσεια χοληστερόλης από το αίμα.

Σπανάκι

© depositphotos.com

Το μαγειρεμένο σπανάκι (6.60-7.18) είναι γεμάτο βιταμίνες A, C, K και ασβέστιο, οπότε μπορεί να έχει αντικαρκινικά και αποτοξινωτικά αποτελέσματα στο σώμα, καθώς και να διατηρεί τα οστά, το δέρμα και τα μαλλιά υγιή.

Δείτε επίσης Πίνακας Αλκαλικών – Όξινων Τροφών!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

4 Αλήθειες για τα Εμφιαλωμένα Νερά

4 Αλήθειες για τα Εμφιαλωμένα Νερά

9 Χτενίσματα που Υπονομεύουν την Ανάπτυξη των Μαλλιών

9 Χτενίσματα που Υπονομεύουν την Ανάπτυξη των Μαλλιών