in , ,

4 Αλήθειες για τα Εμφιαλωμένα Νερά

4 Αλήθειες για τα Εμφιαλωμένα Νερά
4 Αλήθειες για τα Εμφιαλωμένα Νερά

Όλοι πίνουν νερό από πλαστικά μπουκάλια, αλλά ξέρετε ποια σκοτεινά μυστικά βρίσκονται κάτω από το καπάκι; Πώς να Υπολογίσετε τη Σωστή Ποσότητα Νερού που Πρέπει να Πίνετε Καθημερινά

Γιατί δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια

© pixabay

Ένα πλαστικό μπουκάλι μπορεί να εκπέμπει επικίνδυνες χημικές ουσίες. Δώστε προσοχή στην ειδική σήμανση στο κάτω μέρος: αυτά τα αριθμημένα τρίγωνα δείχνουν ποιο είδος πλαστικού χρησιμοποιήθηκε.

  • Ένα μπουκάλι με την ένδειξη 1 (PET ή PETE) είναι ασφαλές μόνο για μία χρήση. Όταν εκτίθεται σε οξυγόνο ή υψηλές θερμοκρασίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής θερμότητας, θα εκπέμψει τοξικές ουσίες που εισέρχονται στο νερό.
  • Αποφύγετε τα μπουκάλια με την ένδειξη 3 ή 7 (PVC και PC) καθώς εκπέμπουν τοξικές χημικές ουσίες ικανές να διεισδύσουν στα τρόφιμα και τα ροφήματά σας και η μακροχρόνια έκθεση μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.
© depositphotos

Τα μπουκάλια από πολυαιθυλένιο (2 και 4) και πολυπροπυλένιο (5 και PP) είναι κατάλληλα για πολλαπλές χρήσεις. Είναι σχετικά ασφαλείς εάν αποθηκεύετε κρύο νερό μόνο και τα απολυμαίνετε τακτικά.

Βακτήρια και λάθη υγιεινής

© depositphotos, © depositphotos

Το να πίνετε νερό από ένα χρησιμοποιημένο πλαστικό μπουκάλι είναι σχεδόν το ίδιο με το γλείψιμο ενός καθίσματος τουαλέτας, ενός παιχνιδιού σκύλου ή ακόμα χειρότερα. Η ποσότητα βακτηρίων υπερβαίνει συχνά τα όρια ασφαλείας. Δημιουργούμε μόνοι μας τις τέλειες συνθήκες ανάπτυξης βακτηρίων πιάνοντας το μπουκάλι με βρώμικα χέρια, δεν το ξεπλένουμε αρκετά καλά και αφήνουμε ζεστό νερό σε αυτό.

Μπορείτε να πλένετε τα μπουκάλια τακτικά με ζεστό σαπουνόνερο, ξύδι ή αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα.

Δείτε ακόμη 5 Τρόποι για να Ελέγξετε την Ποιότητα του Πόσιμου Νερού

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

© depositphotos, © depositphotos

Ακόμη και με το καλό πλύσιμο τους, ενδέχεται να πάθουμε τροφική δηλητηρίαση ή ακόμη και ηπατίτιδα Α. Η έρευνα έδειξε ότι τα περισσότερα βακτήρια ζουν στο λαιμό μπουκαλιών που δεν πλένονται αρκετά καλά. Επίσης, τα καπάκια γεμίζουν με μικρόβια που καταπίνετε μαζί με νερό. Για να είστε πιο ασφαλείς, χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι.

Από πού προέρχεται το νερό;

© Depositphotos

Πολλές εταιρείες λατρεύουν να αναφέρουν στη συσκευασία τους ότι το νερό που αγοράζετε προέρχεται από μια γραφική πηγή. Αλλά η αλήθεια είναι πολλές φορές το νερό που αγοράζετε σε ένα μπουκάλι είναι ίδιο με το νερό που πίνετε από τη βρύση στο σπίτι!

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να το δείτε ακόμη και στο ίδιο το μπουκάλι, συνήθως σε ένα μικρό κείμενο που όλοι παραμελούν. Οι εταιρείες υποχρεούνται να εξηγήσουν ότι η πηγή νερού είναι η κύρια λεκάνη παροχής νερού σε μια περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο το νερό κοστίζει πολύ, πολύ λιγότερο από αυτό που πληρώνετε για αυτό!

Δεν είναι πραγματικά διατροφικά υγιεινό

© Billion Photos / Shutterstock.com, © Popartic / Shutterstock.com

Οι εταιρείες εμφιαλωμένου νερού θέλουν να προσελκύσουν νέους και αθλητές. Έτσι διαφημίζουν το εμφιαλωμένο νερό με διαφορετικές γεύσεις που προστίθενται σε αυτό, υποστηρίζοντας ότι “είναι πιο υγιεινό για εσάς” από άλλα ζαχαρούχα ροφήματα.

Λοιπόν, στην πραγματικότητα, μερικές φορές αυτό το νερό μπορεί να περιέχει τόσο ζάχαρη όσο ένα αναψυκτικό! Για να μην ξεγελιέστε από τη διαφήμιση, ελέγχετε πάντα τις πληροφορίες στην ετικέτα.

Δείτε επίσης 6 Συστατικά που Μπορείτε να Προσθέσετε στο Νερό για μια Υγιή και Επίπεδη Κοιλιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

5 Τάσεις Κηπουρικής για το 2021

5 Τάσεις Κηπουρικής για το 2021

12 Τροφές που Βοηθούν στην Εξισορρόπηση του Σωματικού pH

12 Τροφές που Βοηθούν στην Εξισορρόπηση του Σωματικού pH