in , , ,

5 Τρόποι για να Ελέγξετε την Ποιότητα του Πόσιμου Νερού

Δεν μπορούμε πάντα να είμαστε σίγουροι αν το νερό της βρύσης είναι καλό για πόσιμο. Υπάρχουν ακόμη και φορές που η ποιότητά του μπορεί να αλλάξει εν μία νυκτί και το να γνωρίζετε πώς να ανιχνεύετε τις αλλαγές μπορεί να σας σώσει από την κατανάλωση μολυσμένου νερού. Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος να ελέγξετε την ποιότητα του νερού, όπως κάνουν οι επαγγελματίες, χρησιμοποιώντας μόνο τις 3 αισθήσεις.

Ξεκινήστε ελέγχοντας το χρώμα του νερού.

brightside

Αρχικά, αφήστε το νερό σας να τρέξει για λίγα λεπτά. Αυτό θα καθαρίσει οποιαδήποτε συσσώρευση από τη βρύση. Γεμίστε ένα ποτήρι και κρατήστε το στο φως. Εάν το νερό είναι σκοτεινό, κίτρινο ή καφέ, μπορεί να σημαίνει σκουριασμένοι σωλήνες, ρύπανση ή πηγή νερού χαμηλής ποιότητας.

Ελέγξτε αν το νερό είναι θολό.

© meg_541 / reddit

Ελέγξτε το νερό για τυχόν σωματίδια ή θολότητα. Γεμίστε ένα ποτήρι και κρατήστε το στο φως. Κόκκινα, πορτοκαλί ή καφέ σωματίδια μπορεί να οφείλονται σε σκουριασμένες ή παλιές βρύσες ή σωλήνες. Τα μαύρα κομμάτια μέσα στο νερό μπορούν να υποδηλώσουν ότι οι σωλήνες έχουν αρχίσει να καταστρέφονται. Η θολότητα σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλές χημικές ουσίες.

Μυρίστε το νερό για να προσδιορίσετε τη μυρωδιά του.

brightside

Τώρα μυρίστε το νερό. Εάν μυρίζει σαν χλωρίνη, πιθανότατα οφείλεται στο χλώριο που έχει προστεθεί για να κάνει το νερό ασφαλές. Δεν είναι επιβλαβές, αλλά είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε ένα φίλτρο για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά. Οι οσμές χώματος ή μούχλας σημαίνουν ότι υπάρχει κάτι οργανικό μέσα στο νερό ή στον αγωγό και είναι αποσυντεθειμένο.

Εάν μυρίζει σαν σάπιο αυγό, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν βακτήρια που αναπτύσσονται στο νερό. Αφήστε το νερό να καθίσει σε ένα ποτήρι για λίγα λεπτά και μυρίστε το ξανά. Εάν δεν μυρίζει, αυτό σημαίνει ότι τα βακτηρίδια βρίσκονται μέσα στον αγωγό και όχι στο νερό.

Δοκιμάστε το νερό για να ελέγξετε τη γεύση του.

brightside

Τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε την αίσθηση της γεύσης σας. Αν έχει άσχημη γεύση, πετάξτε αμέσως το νερό. Μια μεταλλική γεύση θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα επίπεδα του pH είναι χαμηλά ή ότι υπάρχουν υπερβολικά μεταλλικά στοιχεία στην παροχή νερού, κάτι που συνήθως οφείλεται σε σκουριασμένο σωλήνα. Εάν έχει γεύση λευκαντικού, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από την τεχνητή αποστράγγιση νερού ή βιομηχανικών αποβλήτων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ελέγξτε τους σωλήνες για συσσώρευση και διάβρωση.

© shutterstock.com© shutterstock.com

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τους σωλήνες σας γιατί μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το νερό σας δεν είναι καλό για πόσιμο. Υπάρχουν απλοί τρόποι για να τους ελέγξετε. Εάν οι σωλήνες είναι πάνω από το έδαφος, δείτε εάν υπάρχει μπλε ή λευκό υπόλειμμα. Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε τους σωλήνες, κοιτάξτε μέσα στην τουαλέτα και ελέγξτε για σκουριά ή γύρω από τον σωλήνα για μπλε λεκέδες. Εάν αποφασίσετε να καλέσετε έναν υδραυλικό, ζητήστε του να σας αφήσει να δείτε μέσα στο σωλήνα. Η σκουριά, μια συσσώρευση λευκού ή μπλε χρώματος, μπορεί να υποδηλώνει ότι το νερό σας δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

5 Διασκεδαστικές Χειροτεχνίες και Συνταγές με Λουλούδια

19 Οικονομικές και Δημιουργικές Ιδέες Διακόσμησης