in , , ,

7 Τρόποι να Αποτοξινώσετε το Σώμα με Τροφές

7 Τρόποι να Αποτοξινώσετε το Σώμα με Τροφές
7 Τρόποι να Αποτοξινώσετε το Σώμα με Τροφές

Το 80% του ανοσοποιητικού συστήματος είναι συγκεντρωμένο στο έντερο. Εάν το σώμα αποτοξινώνει σωστά και τα χρήσιμα βακτήρια είναι ισορροπημένα στο έντερο, έχουμε τη φυσική δύναμη να αντισταθούμε στα κρυολογήματα και τη γρίπη χωρίς φάρμακα, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Μερικές τροφές μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αίματος από βαρέα μέταλλα και να αποτρέψουν τους θρόμβους στο αίμα και μερικές μπορούν να καταπολεμήσουν την κακή αναπνοή. 8 Τροφές που θα Τονώσουν τη Διάθεσή σας

Τα αβοκάντο απομακρύνουν τις χημικές ουσίες από το συκώτι.

© Pixabay.com, © Shutterstock.com

Τα αβοκάντο μειώνουν τη χοληστερόλη και διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, ενώ εμποδίζουν την τοξικότητα που καταστρέφει τις αρτηρίες. Περιέχουν μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται γλουταθειόνη, η οποία μπλοκάρει τουλάχιστον 30 διαφορετικά καρκινογόνα ενώ βοηθά το ήπαρ να αποτοξινώσει συνθετικές χημικές ουσίες. Για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, αυτά τα φρούτα είναι ιδιαίτερα πολύτιμα, καθώς βοηθούν στη μείωση της με φυσικό τρόπο και βοηθούν στην αποφυγή του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι ανανάδες διαλύουν τη χοληστερόλη.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Οι ανανάδες περιέχουν το φυσικό λιποδιαλυτή βρομελίνη (bromelain), το οποίο βοηθά το σώμα να διασπάσει τις πρωτεΐνες και να τις αφομοιώσει. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στη διάσπαση της χοληστερόλης και στην απομάκρυνσή της από το σώμα. Αραιώνουν το αίμα και διαλύουν τους θρόμβους στο αίμα. Οι ανανάδες είναι καλύτεροι εάν τρώγονται φρέσκοι και οι κονσερβοποιημένοι ανανάδες δεν συνιστώνται επειδή το ένζυμο βρομελίνη καταστρέφεται κατά τη διαδικασία κονσερβοποίησης.

Το ξινό λάχανο αφαιρεί τις τοξίνες και προσφέρει καθαρότερο δέρμα.

© Depositphotos.com

Αυτό το τρόφιμο έχει υποστεί ζύμωση και επεξεργάζεται εύκολα από το πεπτικό μας σύστημα, καθώς είναι ήδη «προ-αφομοιωμένο» κατά τη ζύμωση. Είναι προβιοτικό και γεμάτο φυτικές ίνες, οδηγεί σε λιγότερο φούσκωμα, πιο επίπεδη κοιλιά και καθαρότερο δέρμα καθώς βοηθά στη θεραπεία της ακμής. Το ξινό λάχανο βοηθά το σώμα να απορροφά βιταμίνες και μέταλλα πιο αποτελεσματικά. Δίνει περισσότερη ενέργεια, επειδή χρησιμοποιείται λιγότερη από το σώμα για πέψη.

Δείτε ακόμη Σε τι Αντιστοιχούν 1.000 Θερμίδες σε Διάφορες Τροφές

Τα φρέσκα και αποξηραμένα βερίκοκα βοηθάν στη δυσκοιλιότητα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι γνωστά για το φυσικό καθαρτικό τους αποτέλεσμα. Εάν έχετε δυσκοιλιότητα, θα σας δώσει ένα καθαριστικό αποτέλεσμα, ενεργώντας ως μια φυσική «σκούπα» για τα έντερα σας. Τα φρέσκα βερίκοκα έχουν τεράστια ποσότητα ινών, η οποία βοηθά να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εν τω μεταξύ τροφοδοτεί τα καλά βακτήρια στο έντερο. Αυτό το φρούτο έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση και προάγει όχι μόνο έναν καλό φυσικό καθαρισμό, αλλά βοηθά τα μάτια να παραμείνουν υγιή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Η σπιρουλίνα βοηθά στην καταπολέμηση των σωματικών οσμών.

© Depositphotos.com, © Unsplash.com

Η σπιρουλίνα είναι μια άλγη που αναπτύσσεται τόσο σε γλυκό όσο και σε αλμυρό νερό. Θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα στον καθαρισμό του αίματος από βαρέα μέταλλα. Αλλά το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό αυτής της πράσινης σκόνης είναι η ικανότητα του κύριου συστατικού της, της χλωροφύλλης, να εξουδετερώνει την οσμή του σώματος. Η χλωροφύλλη θεωρείται από τους γιατρούς «ένα εσωτερικό αποσμητικό» και καταναλώνοντας το, το σώμα αποκτά φρέσκια μυρωδιά.

Το γκρέιπφρουτ δίνει επιπλέον ενέργεια και διαμορφώνει τη μέση.

© Depositphotos.com, © Unsplash.com

Το γκρέιπφρουτ περιέχει νοοτατόνες, οι οποίες είναι χημικές ενώσεις που μπορούν να ενισχύσουν το μεταβολισμό και να προωθήσουν την απώλεια βάρους. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες σας κρατούν χορτάτους και μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Για να κάνετε αποτοξίνωση με γκρέιπφρουτ καταναλώστε μισό με κάθε γεύμα για μια εβδομάδα για να πάρετε μια επιπλέον δόση θρεπτικών συστατικών όπως φυτικές ίνες και βιταμίνες Α και C.

Το αγγούρι φρεσκάρει την αναπνοή.

brightside

Το νερό από τα αγγούρια αποτρέπει την ξηροστομία και ξεπλένει τα υπολείμματα που μπορεί να υπάρχουν μετά το γεύμα. Παρόμοια με τα μήλα, το μάσημα τους ενισχύει την παραγωγή σάλιου που βοηθά στην ενυδάτωση του στόματος. Αν κρατήσετε μια φέτα αγγουριού μεταξύ της γλώσσας και του ουρανίσκου μειώνεται την κακοσμία του στόματος. Βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση της πλάκας στα δόντια και στα ούλα.

Δείτε επίσης 8 Τροφές με Μεταβαλλόμενα Οφέλη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Κόλπα για Ευκολότερη Καθημερινότητα

12 Κόλπα για Ευκολότερη Καθημερινότητα

Γιατί Όλο και Περισσότεροι Άντρες Φοράνε Μακιγιάζ

Γιατί Όλο και Περισσότεροι Άντρες Φοράνε Μακιγιάζ