in , ,

Γιατί Όλο και Περισσότεροι Άντρες Φοράνε Μακιγιάζ

Γιατί Όλο και Περισσότεροι Άντρες Φοράνε Μακιγιάζ
Γιατί Όλο και Περισσότεροι Άντρες Φοράνε Μακιγιάζ

Από μια ελαφριά ενυδατική επιδερμίδα και διαφανές lip balm, έως φωτεινές σκιές ματιών και ψεύτικες βλεφαρίδες, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνδρες χρησιμοποιούν μακιγιάζ στις μέρες μας. Ενώ για πολλούς ανθρώπους το ανδρικό μακιγιάζ εξακολουθεί να είναι ταμπού, αυτή η τάση φαίνεται να αυξάνεται τώρα και βλέπουμε όλο και περισσότερους άνδρες με προϊόντα ομορφιάς στα πρόσωπά τους, τόσο σε εκδηλώσεις όσο και στην καθημερινή ζωή. 10 Λάθη Μόδας που Στοιχειώνουν τους Άνδρες

Οι άντρες χρησιμοποίησαν μακιγιάζ πριν από χιλιάδες χρόνια.

© EAST NEWS

Το ανδρικό μακιγιάζ δεν είναι κάτι καινούργιο και μπορούμε να εντοπίσουμε την ιστορία του στην αρχαία Αίγυπτο, όπου οι άντρες έβαζαν λάδια και λίπη στο δέρμα τους για να το προστατεύσουν από τη ζέστη της ερήμου και το έντονο ηλιακό φως. Οι άνδρες της ανώτερης τάξης της αρχαίας Αιγύπτου διαγράμμιζαν συχνά τα μάτια τους. Ίσως έχετε δει τις εικόνες Αιγυπτιακών βασιλιάδων με τα μάτια τους γεμάτα με μαύρο κοχ.

Οι άνδρες από την αρχαία Ρώμη ενθαρρύνθηκαν επίσης να χρησιμοποιούν μακιγιάζ υπό την επήρεια εκείνων που κατέκτησαν, συμπεριλαμβανομένων των Αιγυπτίων. Οι Ρωμαίοι δεν φορούσαν έντονο μακιγιάζ. Αντ’ αυτού, φορούσαν ελαφρύ άρωμα, αφαιρούσαν ορισμένες τρίχες του σώματος και μερικές φορές λεύκαναν τα πρόσωπά τους.

Κατά την εποχή της Βασίλισσας Ελισάβετ Α, οι άνδρες έβαζαν πούδρα στα πρόσωπά τους και στην Ιαπωνία τον 17ο αιώνα, οι άνδρες ηθοποιοί από το θέατρο Kabuki φορούσαν εντυπωσιακό μακιγιάζ με φωτεινές κόκκινες και μαύρες γραμμές σε ένα παχύ λευκό φόντο που γινόταν με αλεύρι ρυζιού. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε την εποχή του παλιού Χόλυγουντ που έφερε το ανδρικό μακιγιάζ στη μεγάλη οθόνη και στο κοινό.

© EAST NEWS

Παρόλο που το μακιγιάζ δεν είναι καινούργιο για τους άνδρες, μέχρι πρόσφατα, ήταν κυρίως ηθοποιοί και μουσικοί που φορούσαν για να κάνουν την εμφάνισή τους στην οθόνη και στη σκηνή πιο εντυπωσιακή και φωτεινή. Σήμερα, βλέπουμε όλο και περισσότερους άνδρες να χρησιμοποιούν προϊόντα ομορφιάς στην καθημερινή τους ζωή, οπότε γιατί το ανδρικό μακιγιάζ αυξάνεται τώρα;

Δείτε ακόμη 18 Ιδανικοί Συνδυασμοί Χρωμάτων για Άντρες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Περισσότερα ανδρικά προϊόντα ομορφιάς εμφανίζονται στην αγορά.

© abeMUE / Reddit

Οι άνδρες χρησιμοποιούν μακιγιάζ από την αρχαιότητα, αλλά μέχρι πρόσφατα υπήρχαν πολύ λίγα καλλυντικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για άντρες. Τα πράγματα αλλάζουν τώρα καθώς περισσότερες εταιρείες παράγουν ανδρικά καλλυντικά και τα πωλούν στα καταστήματα. Φυσικά, οι άνδρες μπορούν να χρησιμοποιούν καλλυντικά σχεδιασμένα για γυναίκες, αλλά μερικοί μπορεί να εξακολουθούν να αισθάνονται άβολα με αυτό. Έτσι, όσο μεγαλύτερη είναι η επιλογή των ανδρικών προϊόντων ομορφιάς, τόσο περισσότεροι άντρες ενθαρρύνονται να τα δοκιμάσουν στα πρόσωπά τους.

Φαίνεται ότι το ανδρικό κοινό είναι μια τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης για τη βιομηχανία ομορφιάς και πιστεύεται ότι θα δούμε περισσότερα καλλυντικά στοχευμένα για άνδρες και χωρίς φύλο στο εγγύς μέλλον. Οι μεγάλες επωνυμίες παρουσιάζουν συλλογές που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για άντρες. Η συλλογή Boy De Chanel της Chanel, για παράδειγμα, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης δέρματος για άντρες, όπως ενυδατική κρέμα, μεικ απ, κονσίλερ, μολύβια ματιών, lip balm και βερνίκια νυχιών για τη δημιουργία μιας φυσικής εμφάνισης.

Υπάρχουν περισσότεροι influencers για ανδρικό μακιγιάζ.

© Noam Galai / Getty Images Entertainment / Getty Images

Τα προϊόντα ομορφιάς που έχουν σχεδιαστεί για άνδρες από μόνα τους δεν θα ήταν αρκετά για αυτή τη μεγάλη αύξηση στη χρήση ανδρικού μακιγιάζ. Υπάρχουν άνθρωποι που εμπνέουν τους άλλους να μην φοβούνται τα στερεότυπα και να δοκιμάζουν κάτι νέο. Οι Manny Gutierrez, Jake-Jamie, Gabriel Zamora και James Charles – είναι μόνο μερικοί δημοφιλείς μακιγιέρ που μοιράζονται τις συμβουλές ομορφιάς τους με χιλιάδες άνδρες και γυναίκες.

Στις δημοσιεύσεις και τα εκπαιδευτικά τους βίντεο, μοιράζονται τεχνικές μακιγιάζ που μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες και τις γυναίκες να δημιουργήσουν μια μεγάλη ποικιλία εμφανίσεων, από φυσικό έως εορταστικό. Αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι διδάσκουν στο κοινό τους να είναι πιο σίγουροι με την εμφάνιση τους, να αγαπούν τον εαυτό τους και να μην φοβούνται το στιγματισμό, τα στερεότυπα και την επίκριση σχετικά με τον τρόπο έκφρασης μέσω του μακιγιάζ.

Δείτε επίσης Πόσο συχνά πρέπει να λούζουν οι άντρες τα μαλλιά τους; Οι ειδικοί απαντούν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 Τρόποι να Αποτοξινώσετε το Σώμα με Τροφές

7 Τρόποι να Αποτοξινώσετε το Σώμα με Τροφές

Γιατί η Γάτα σας Δαγκώνει στα Πόδια και Πώς να το Αποφύγετε

Γιατί η Γάτα σας Δαγκώνει στα Πόδια και Πώς να το Αποφύγετε