in , ,

Γιατί η Γάτα σας Δαγκώνει στα Πόδια και Πώς να το Αποφύγετε

Γιατί η Γάτα σας Δαγκώνει στα Πόδια και Πώς να το Αποφύγετε
Γιατί η Γάτα σας Δαγκώνει στα Πόδια και Πώς να το Αποφύγετε

Οι γάτες είναι αινιγματικά όντα, και πολλές φορές, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τι σημαίνει η συμπεριφορά τους. Φαίνεται ότι, σε αντίθεση με άλλα κατοικίδια ζώα, όπως τα σκυλιά, οι γάτες μπορούν μερικές φορές να ενεργούν με απρόβλεπτο και ανεξήγητο τρόπο. Ωστόσο, οι γούνινοι φίλοι μας μπορούν επίσης να μάθουν να συμπεριφέρονται αν τους εκπαιδεύσουμε. Αλλά αυτό πρέπει να συμβεί σε νεαρή ηλικία. Μόλις οι γάτες σας έχουν ήδη αποκτήσει ενοχλητικές συμπεριφορές, όπως το δάγκωμα των ποδιών σας, μπορεί να αισθανθείτε ανήσυχοι καθώς δεν γνωρίζετε πώς να το χειριστείτε. Αλλά αυτό το πρόβλημα έχει πολλές αιτίες και υπάρχουν τρόποι να το διορθώσετε. Φτιάξτε ένα εκπληκτικό κρεβατάκι για τη γάτα σας!

Ανία

© DoingitWRONGG/reddit

Ένας από τους κύριους λόγους που η γάτα σας δαγκώνει τα πόδια σας είναι η ανία. Το κυνηγετικό ένστικτο που είναι έμφυτο σε όλες τις γάτες τους κάνει φυσικά να θέλουν να πιάσουν ό, τι βλέπουν εν κινήσει. Και αν η γάτα σας περνάει πολύ χρόνο μόνη της ή δεν της δίνετε αρκετή προσοχή, είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσει να σας κυνηγήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή το παιχνίδι είναι ένας τρόπος τόνωσης του κυνηγετικού ένστικτού της. Οπότε τα πόδια ή οι αστράγαλοί σας είναι το τέλειο θήραμα, καθώς είναι προσιτά και πάντα σε κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο, η γάτα θα διασκεδάσει προσπαθώντας να σας πιάσει και ταυτόχρονα, θα σας αναγκάσει να δώσετε προσοχή στις ανάγκες της.

Για να μην συμβεί αυτό, σας συνιστούμε να παίζετε με τη γάτα σας συχνά και αν δεν μπορείτε, να τους προσφέρετε ασφαλή παιχνίδια που θα τις κρατήσουν απασχολημένες όλη την ημέρα. Μπορείτε να αλλάζετε τα παιχνίδια τους όταν χρειάζεται.

Ενθουσιασμός ή υπερβολική ενέργεια

© CtKSwitch/reddit

Τα κατοικίδια συχνά δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την υπερβολική ενέργεια και τον ενθουσιασμό τους. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που η γάτα σας να προσπαθεί δαγκώσει τα πόδια σας. Συνήθως είναι οι στιγμές που παίζετε μαζί τους ή τους προσφέρετε ένα κέρασμα που τους αρέσει.

Παρόλο που η αιτία αυτού του προβλήματος δεν είναι απαραιτήτως κακή, είναι πολύ σημαντικό να διδάξετε στη γάτα σας ότι το να σας πονάει δεν είναι καλό. Για να διορθώσετε αυτήν τη συμπεριφορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θετική ενίσχυση. Όταν η γάτα σας δαγκώνει τα πόδια σας από ενθουσιασμό, σταματήστε αυτό που κάνετε, είτε την ταΐζετε είτε παίζετε μαζί της. Στη συνέχεια, βοηθήστε τη γάτα να ηρεμήσει και όταν είναι ήρεμη, ανταμείψτε την παίζοντας ξανά ή δίνοντάς της ένα κέρασμα.

Αδιαθεσία

© orandeddie/reddit

Εάν η γάτα σας δαγκώνει τα πόδια σας όταν κοιμάστε και ξεκουράζεστε, συνιστάται να ελέγχετε την υγεία της. Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας δεν έχει τραυματισμούς ή ότι δεν είναι άρρωστη. Όταν οι γάτες νοιώθουν άβολα ή αρρωσταίνουν, επιζητούν την προσοχή σας. Προσπαθούν να σας προειδοποιήσουν ότι χρειάζονται τη βοήθειά σας, και ένας από τους πολλούς τρόπους που κάνουν αυτό είναι με το δάγκωμα των ποδιών σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν η γάτα σας δεν είναι άρρωστη, η δυσφορία τους θα μπορούσε να προέλθει από τη μετακίνηση από ένα μέρος ή θέση όπου ένιωθε άνετα ή ασφαλή σε μια που νιώθει άβολα. Τότε θα αντιδράσουν με δυσφορία επειδή το αντιλαμβάνονται ως πιθανή απειλή.

Επιθετική συμπεριφορά

© Bessschug/reddit

Μερικές γάτες δαγκώνουν τα πόδια επειδή είναι επιθετικές. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα κοινωνικοποίησης που είχαν από τότε που ήταν γατάκια ή ένα περιβάλλον που τους δημιουργεί άγχος. Εάν η γάτα σας βρίσκεται σε μια από αυτές τις καταστάσεις, μπορεί να σας επιτεθεί ως μορφή αυτοάμυνας.

Εάν η γάτα σας δαγκώνει τα πόδια σας λόγω άγχους, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με έναν κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό. Θα σας παρέχουν συμβουλές και θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τη συγκεκριμένη πηγή της επιθετικότητας της γάτας σας. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο η γάτα σας όσο και οι άνθρωποι που μοιράζονται χώρο μαζί της θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα πιο αποτελεσματικά. Εάν η γάτα σας είναι πολύ επιθετική ή τα δαγκώματά της προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς, θα πρέπει επίσης να ζητήσετε ιατρική βοήθεια μόλις σας δαγκώσει.

Δείτε ακόμη Φτιάξτε σκηνή για την γάτα σας με 2 κρεμάστρες και ένα t shirt!

Πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης

Μέχρι στιγμής, έχουμε αναφέρει μόνο τις αιτίες για να δαγκώσει μια γάτα τα πόδια σας. Ωστόσο, σε περίπτωση που το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε δεν απαιτεί τη βοήθεια ειδικού, δείτε μερικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο επίλυσης αυτής της κατάστασης από μόνοι σας.

Ευκαιρίες για παιχνίδι και κυνηγετική συμπεριφορά: Δώστε στη γάτα σας αρκετά παιχνίδια, πύργους, ψηλά ράφια και κρυψώνες που τους επιτρέπουν να εξερευνήσουν το σπίτι και να διασκεδάσουν ενώ βρίσκεστε εκτός. Λάβετε υπόψη ότι τα παιχνίδια και τα αντικείμενα που επιλέγετε πρέπει να είναι κατάλληλα και ασφαλή για τη γάτα σας.

© sarechie826/reddit

Θετική, συνεχής και προβλέψιμη αλληλεπίδραση ανθρώπου-γάτας: Περάστε χρόνο με τη γάτα σας. Εάν είναι δυνατόν, αυτό πρέπει πάντα να είναι την ίδια ώρα της ημέρας. Μπορείτε να παίζετε μαζί της ή αν της αρέσει να εξερευνά τις γύρω περιοχές, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα μαζί.

© LJayTat/reddit

Πάρτε στη γάτα σας ένα φίλο για να παίζει: Εάν η γάτα σας περνάει πολύ χρόνο μόνη της, μια λύση είναι να υιοθετήσετε ένα νέο γατάκι έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν παρέα. Πριν όμως βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει κοινωνικό χαρακτήρα και ότι της αρέσει να περνά χρόνο με άλλες γάτες. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η υιοθέτηση ενός νέου κατοικίδιου ζώου είναι μεγάλη ευθύνη.

© xxkyleisd*a*xx/reddit

Επισκεφθείτε τον κτηνίατρο: Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις ή ασθένειες που προκαλούν επιθετικές αντιδράσεις στις γάτες. Γι’ αυτό είναι πάντα σημαντικό να επισκέπτεστε τον κτηνίατρο τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας είναι σε καλή υγεία και σε καλή γενική φυσική κατάσταση.

© Helbrann/reddit

Δείτε επίσης 35 πανέξυπνα αντικείμενα και προϊόντα για κατοικίδια!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί Όλο και Περισσότεροι Άντρες Φοράνε Μακιγιάζ

Γιατί Όλο και Περισσότεροι Άντρες Φοράνε Μακιγιάζ

DIY Μοναδικές Κλειδοθήκες

DIY Μοναδικές Κλειδοθήκες