in , , ,

8 Μύθοι για την Υγιεινή Διατροφή που Πρέπει να Γνωρίζετε

8 Μύθοι για την Υγιεινή Διατροφή που Πρέπει να Γνωρίζετε
8 Μύθοι για την Υγιεινή Διατροφή που Πρέπει να Γνωρίζετε

Μερικές φορές, τα στερεότυπα για την υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι δύσκολο να καταρριφθούν, αλλά έτσι στερούμαστε πάρα πολλά λόγω αυτών. Δείτε παρακάτω 10 μύθους για την υγιεινή διατροφή που δεν ισχύουν. Η διατροφή του Πυθαγόρα και του Ιπποκράτη που εξαφανίζει το 95% των ασθενειών!

brightside

Μύθος # 1. Το φαγητό μετά τις 18:00 είναι κακό για την υγεία

Αυτό το στερεότυπο είναι τόσο παλιό όσο η Ακρόπολη. Με το σημερινό ρυθμό ζωής, το φαγητό μετά τις 18:00 δεν είναι μόνο υγιές – είναι κοινή λογική. Πολλοί άνθρωποι σήμερα κοιμούνται αργότερα από ό, τι έκαναν οι πρόγονοί μας και η πείνα μπορεί να βλάψει την υγεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να τρώτε τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο και το δείπνο πρέπει να είναι ελαφρύ.

Μύθος # 2. Τα λιπαρά είναι επιβλαβή

Τα λιπαρά θεωρούνται συχνά επιβλαβή για την υγεία και τη φυσική κατάστασή σας, αλλά δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Δεν μπορείτε να αφομοιώσετε κανονικά τις τροφές χωρίς αυτά. Βοηθούν στο μεταβολισμό των βιταμινών Α και Ε και αν δεν υπάρχουν αρκετά στο σώμα σας, σταματά σχεδόν η παραγωγή ορμονών. Η έλλειψη λιπαρών προκαλεί γρηγορότερη γήρανση του δέρματος και βλάβη στο ήπαρ. Θα πρέπει να αποφεύγετε τροφές που περιέχουν κρυφά και συνήθως ανθυγιεινά λιπαρά όπως λουκάνικα, μαγιονέζα, μπισκότα ή κέικ.

Μύθος # 3. Τα σνακ είναι ανθυγιεινά

Τα σνακ είναι αναγκαιότητα. Εάν ενδιαφέρεστε για την υγεία σας, θα πρέπει να συμπληρώνετε την ενέργειά σας κατά καιρούς. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι υγιεινά: για παράδειγμα, να έχετε μερικά καρύδια ή φρούτα.

Μύθος # 4. Όλα τα βιολογικά τρόφιμα είναι υγιεινά

Τα προϊόντα που επισημαίνονται ως «βιολογικά» (δηλ., Που παράγονται χωρίς ΓΤΟ, φυτοφάρμακα ή πρόσθετα) συχνά δεν διαφέρουν από του εμπορίου, εκτός από το υψηλό κόστος τους.

Δείτε ακόμη 9 Ασυνήθιστες Τροφές που Έτρωγαν Αιωνόβιοι Άνθρωποι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μύθος # 5. Οι υδατάνθρακες πρέπει να αποφεύγονται

Υπάρχουν απλοί και σύμπλοκοι υδατάνθρακες, και οι πρώτοι πρέπει να αποφεύγονται. Μπορείτε να τους βρείτε σε ζάχαρη, σοκολάτα, μέλι, μαρμελάδα, γλυκά φρούτα και ροφήματα, λευκό ψωμί και πατάτες. Ωστόσο, εάν θέλετε να τρώτε υγιεινά, καταναλώστε σύμπλοκους υδατάνθρακες, όπως δημητριακά, φασόλια, μούρα, λαχανικά και χόρτα.

Μύθος # 6. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι άχρηστα μετά την κατάψυξη

Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατάψυξης επιτρέπουν να διατηρείτε σχεδόν όλα τα υγιεινά συστατικά αυτών των τροφίμων.

Μύθος # 7. Ο διαχωρισμός των θρεπτικών συστατικών σας βοηθά να χάσετε βάρος

Τα ένζυμα που παράγονται από το πεπτικό σύστημα είναι ικανά να επεξεργάζονται πρωτεΐνες, λιπαρά και υδατάνθρακες ταυτόχρονα. Δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι ο διαχωρισμός τους βοηθά με οποιονδήποτε τρόπο. Οι άνθρωποι που επιλέγουν αυτή τη διατροφή είναι συνήθως πολύ προσεκτικοί όταν επιλέγουν τρόφιμα. Μειώνουν την κατανάλωση θερμίδων και έτσι χάνουν βάρος.

Μύθος # 8. Οι χυμοί είναι τόσο ευεργετικοί όσο και οι ίδιοι τα φρούτα

Ο χυμός δεν έχει καθόλου φυτικές ίνες και η ποσότητα βιταμινών και ανόργανων συστατικών είναι σημαντικά χαμηλότερη στον χυμό από ό, τι στο φρούτο. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να τρώτε φρέσκα φρούτα όποτε μπορείτε.

Δείτε επίσης 24 Μύθοι Σχετικά με την Υγιεινή Διατροφή

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε με Άδειο Στομάχι

10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε με Άδειο Στομάχι

25 Λειτουργικά Γωνιακά Γραφεία - Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

25 Λειτουργικά Γωνιακά Γραφεία – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα