in , , ,

Τι Συμβαίνει Όταν Τρώτε Πικάντικο Φαγητό

Μερικά πιάτα είναι τόσο πικάντικα, που οι σεφ πρέπει να φορούν μάσκα αερίων ενώ μαγειρεύουν για να προστατεύσουν τα μάτια τους από το κάψιμο. Η κατανάλωση πικάντικου φαγητού έχει αναμφισβήτητη επίδραση σε ολόκληρο το σώμα. Όμως, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν.

14 Μέρη του Σώματος που Φανερώνουν τη Νοημοσύνη σας

Μπορεί να χάσετε βάρος.

© shutterstock.com© depositphotos.com

Η κατανάλωση πικάντικου φαγητού είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάψετε επιπλέον λίπος. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άσκηση και μια υγιεινή διατροφή, αλλά τα καψινοειδή που βρίσκονται στις πιπεριές δεν μπορούν να βλάψουν. Είναι γνωστά για την αύξηση της ενεργειακής δαπάνης και τη μείωση του σωματικού λίπους.

Η ανοχή στον πόνο θα αυξηθεί.

© shutterstock.com© depositphotos.com© depositphotos.com

Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, καθώς η κατανάλωση πικάντικου φαγητού είναι από μόνη της επώδυνη για μερικούς ανθρώπους. Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν ότι η καψαϊκίνη μπορεί να στοχεύσει μια ειδική ουσία στον εγκέφαλό μας που είναι υπεύθυνη για την αίσθηση του πόνου. Παραπλανά τον εγκέφαλο για να αγνοήσει τον πόνο.

Το ανοσοποιητικό σύστημα θα τονωθεί.

© shutterstock.com© depositphotos.com© shutterstock.com

Απολαμβάνοντας πικάντικο φαγητό, το σώμα σας εμπλουτίζεται με αντιοξειδωτικά. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την περίοδο της γρίπης, καθώς τα αντιοξειδωτικά μας προστατεύουν από μικρόβια. Εάν αισθάνεστε λίγο αδιάθετοι, μαγειρέψτε κάτι με πιπεριές τσίλι, για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σύστημά σας ισχυρό.

7 Επιθυμίες που Μπορούν να σας Πουν τι Πραγματικά Χρειάζεται το Σώμα σας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Υπάρχει πιθανότητα να ζήσετε περισσότερο.

© shutterstock.com© shutterstock.com

Αυτή η μελέτη έδειξε ότι όσοι έτρωγαν πικάντικο φαγητό 6-7 ημέρες την εβδομάδα είχαν 14% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας. Η έρευνα μελέτησε τους λάτρεις των πικάντικων τροφίμων ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες κινδύνου, έτσι η πικάντικη τροφή δεν θα βοηθήσει εκείνους που έχουν έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Η κατανάλωση ζάχαρης θα μειωθεί.

© shutterstock.com© depositphotos.com© depositphotos.com

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι η ζάχαρη κάνει κακό στην υγεία, αλλά η μείωση της ποσότητάς της δεν είναι εύκολη. Οι ειδικοί λένε ότι η προσθήκη πικάντικων πιάτων στο μενού σας κατά καιρούς μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της λαχτάρα για τη ζάχαρη. Είναι παρόμοιο με το να πίνετε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας. Αφού φάτε κάτι πικάντικο, συνήθως δεν θέλετε τίποτα γλυκό μετά.

Η αίσθηση της γεύσης θα αλλοιωθεί.

© depositphotos.com© shutterstock.com

Η γλώσσα σας θα είναι η πρώτη που θα αισθανθεί τις αρνητικές συνέπειες της επιθυμίας σας για πικάντικο φαγητό. Η γλώσσα σας θα έχει μια αίσθηση καψίματος και αυτό δεν είναι μόνο ένα συναίσθημα, αλλά θα είναι ένα πραγματικό έγκαυμα. Εξαιτίας αυτού, δεν θα μπορείτε να δοκιμάσετε όσες γεύσεις όπως πριν, αλλά μην ανησυχείτε, αυτό είναι μόνο προσωρινό. Οι γευστικοί σας υποδοχείς θα αναρρώσουν, εκτός εάν τρώτε πολύ πικάντικο φαγητό σε καθημερινή βάση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

brightside

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι είχαν πρησμένο πρόσωπο και φαγούρα το πρωί αφού έφαγαν ένα πικάντικο δείπνο. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή οι πιπεριές είναι πιθανό να προκαλέσουν αλλεργίες. Για μερικούς ανθρώπους, αυτή η αντίδραση είναι απλώς η φυσική αντίδραση του σώματος στο πικάντικο. Για να καταλάβετε γιατί συνέβη και πώς να το αποτρέψετε, μπορεί να είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Τα προβλήματα του στομάχου σας μπορεί να επιδεινωθούν.

© depositphotos.com© depositphotos.com

Εάν έχετε ευαίσθητο στομάχι, η κατανάλωση πικάντικων φαγητών είναι κακή ιδέα. Πρώτον, μπορεί να σας προκαλέσει διάρροια. Ο λόγος είναι η καψαϊκίνη, η οποία έχει θετικά αποτελέσματα στο σώμα, αλλά γενικά, είναι ερεθιστικό για εσάς. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει προσωρινή γαστρίτιδα ή εάν έχετε ήδη προβλήματα στο στομάχι, είναι πιθανό να επιδεινωθούν.

Μπορεί να αυξήσει την καούρα.

brightside

Οι πιπεριές περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό οξέων και όταν καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα, τα τοιχώματα του στομάχου αρχίζουν να καίγονται. Αυτή η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί και να γίνει χρόνια μακροπρόθεσμα. Εάν αντιμετωπίζετε ήδη καούρα, δοκιμάστε να πιείτε γάλα ή να καταπραΰνετε το κάψιμο με λίγο παγωτό.

Πώς Αντιδρά το Σώμα σας αν Περπατάτε Ξυπόλητοι πιο Συχνά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φτιάξτε ένα Έργο Αφηρημένης Τέχνης

DIY Φωτιστικό με Φθινοπωρινά Φύλλα