in , ,

14 Μέρη του Σώματος που Φανερώνουν τη Νοημοσύνη σας

Όλοι έχουμε ακούσει το στερεότυπο ότι οι άνθρωποι που φορούν γυαλιά είναι έξυπνοι. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι που τα χαρακτηριστικά του σώματος ενός ατόμου μπορούν να επηρεάσουν το πόσο έξυπνοι είναι. Μερικά είναι πιο εκπληκτικά από άλλα. Παρακάτω παρουσιάζουμε 14 μέρη του σώματος που η επιστήμη υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι ένα σίγουρο σημάδι υψηλότερης νοημοσύνης στους ανθρώπους.

7 Επιθυμίες που Μπορούν να σας Πουν τι Πραγματικά Χρειάζεται το Σώμα σας

Ψηλό ανάστημα

Οι ψηλότεροι άνθρωποι είναι συχνά πιο έξυπνοι από τους πιο κοντούς. Σύμφωνα με μια θεωρία, το ύψος δίνει κύρος, οπότε ιστορικά τα ψηλότερα άτομα είχαν περισσότερες ευκαιρίες για ηγεσία. Οι ψηλότεροι άνθρωποι τείνουν να έχουν καλύτερες θέσεις εργασίας, επιτρέποντάς τους να εκπαιδεύσουν καλύτερα τα παιδιά τους, τα οποία πιθανώς θα κληρονομήσουν το ύψος τους, συνεχίζοντας τον κύκλο.

Μεγαλύτερα στήθη

© LCLA / Broadimage / Broad Image / East News© Gilbert Flores / Broadimage / Broad Image / East News

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος τείνουν να έχουν υψηλότερη νοημοσύνη. Ακόμη και οι γυναίκες με μέτριο στήθος αποδείχθηκαν επίσης πιο έξυπνες από τις γυναίκες με μικρά στήθη.

Γαλάζια μάτια

© Jack Shea / Starshots / Broadimage / Broad Image / East News© IPA / Mega / East News

Τα γαλάζια μάτια μπορεί να επιδείξουν υψηλή διάνοια. Πολλές διάσημες ιδιοφυΐες είχαν γαλάζια μάτια όπως ο Stephen Hawking και η Marie Curie. Έχοντας λιγότερη χρωστική ουσία από τα καστανά μάτια, το φως διεισδύει περισσότερο στα γαλάζια μάτια. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να τα κάνει πιο ευαίσθητα στο φως.

Πώς Αντιδρά το Σώμα σας αν Περπατάτε Ξυπόλητοι πιο Συχνά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μεγάλο κεφάλι

© Steve Sands / Bauergriffin.com / East News

Ενώ υπάρχει συζήτηση για το πόσο συμβάλλει το μέγεθος του εγκεφάλου στην ευφυΐα, το να έχετε ένα μεγάλο κεφάλι μπορεί να σας κάνει πιο έξυπνους, αλλά όχι για τους λόγους που νομίζετε. Η χαμηλότερη πυκνότητα νευρώνων στον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Πλατύ μέτωπο

© Willy Sanjuan / Invision / AP / East News© Admedia, Inc / Sipa USA / East News

Σύμφωνα με την πρακτική της κινεζικής ανάγνωσης προσώπου, το να έχετε πλατύ μέτωπο είναι ένα σημάδι ευφυΐας και δεξιοτήτων. Γενικά, πιστεύεται επίσης ότι είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τις εργασίες νωρίτερα και συνήθως δεν χρειάζονται πράγματα που τους εξηγούνται.

Έλλειψη συμμετρίας αυτιών

© Depositphotos.com

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είναι λιγότερο συμμετρικοί, όπως εκείνοι που έχουν ένα λοβό ή δάχτυλο μεγαλύτερο από το δίδυμο, γίνονται καλύτεροι ηγέτες και δεν είναι ιδιοτελείς. Είναι πιθανόν η έλλειψη συμμετρίας σε αυτά τα ασυνήθιστα σημεία του σώματος να τους κάνουν να αναπτύξουν σταθερότητα.

Λεπτά, χαμογελαστά χείλη

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα λεπτά, χαμογελαστά χείλη μπορούν να βοηθήσουν έναν άντρα να φαίνεται πιο έξυπνος. Τα λυπημένα χείλη λήφθηκαν ως ένδειξη ότι οι άντρες ήταν λιγότερο έξυπνοι. Αν και δεν είναι σαφές πόσο συσχετίζεται αυτό, οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν ασυνείδητα αυτό το χαρακτηριστικό με την πάροδο του χρόνου.

Πώς Αντιδρά το Σώμα σας αν Περπατάτε Ξυπόλητοι πιο Συχνά

Μυτερό πηγούνι

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Από τον τρόπο που φαίνεται το πηγούνι ενός ανθρώπου μπορεί να προσδιοριστεί πόσο έξυπνος είναι. Ένα μικρότερο, μυτερό πηγούνι υποδηλώνει ότι ένας άντρας είναι πολύ έξυπνος ενώ ένα μεγάλο πηγούνι υποδηλώνει λιγότερη νοημοσύνη.

Τρίχες σώματος

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Άνδρες με παχύτερες τρίχες στο σώμα βρέθηκαν να έχουν υψηλότερα IQ. Οι τριχωτοί άνδρες είναι καλύτεροι μαθητές. Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν Αμερικανοί φοιτητές ιατρικής ισχυρίστηκε ότι σχεδόν οι μισοί από τους άνδρες εκπαιδευόμενους γιατρούς στη χώρα ήταν αρκετά τριχωτοί.

Ρωμαϊκή μύτη

© Depositphotos.com

Μια ψευδοεπιστήμη του 19ου αιώνα που ονομαζόταν «ρινολογία» ισχυρίστηκε ότι υπήρχε σχέση μεταξύ του σχήματος της μύτης ενός ατόμου και της ηθικής του. Η ρωμαϊκή ή αετίσια μύτη φανέρωνε ότι ένα άτομο ήταν καλό στη λήψη αποφάσεων. Μια ευθεία μύτη έδειχνε ότι ένα άτομο είχε αγάπη για τις καλές τέχνες. Μια μύτη με φαρδιά ρουθούνια υποδήλωνε ένα γνωστικό μυαλό.

Μικρότεροι δείκτες

© Pixabay

Μία μελέτη ισχυρίστηκε ότι τα αγόρια με μικρότερα δάχτυλα δείκτες ήταν καλύτερα στα μαθηματικά και τα κορίτσια ήταν πιο έξυπνα.

Αριστερόχειρες

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Οι αριστερόχειρες έχουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο μεσολόβιο που τους βοηθά να επεξεργάζονται γρήγορα πληροφορίες. Τείνουν επίσης να έχουν ένα καλύτερα αναπτυγμένο δεξιό ημισφαίριο εγκεφάλου.

Μικρότερες μέσες από τους γοφούς

© Gilbert Flores / Broadimage / Broad Image / East News© Neil Warner / MEGA / Mega Agency / East News

Οι γυναίκες με μικρότερη μέση από τους γοφούς ή που έχουν σχήμα κλεψύδρας βρέθηκε να είναι πιο έξυπνες από τις πιο λεπτές γυναίκες σε μία μελέτη. Αυτό πιθανόν οφείλεται στα υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που δίνουν περισσότερη ενέργεια και βοηθούν τις έγκυες γυναίκες να αναπτύξουν τη νευροανάπτυξη των μωρών τους.

Μέσο βάρος

© Depositphotos.com

Το βάρος, ωστόσο, θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά με άλλο τρόπο. Μια μελέτη ισχυρίστηκε ότι οι υπέρβαροι άνδρες και γυναίκες είχαν συχνά λιγότερη γκρίζα και λευκή ουσία εγκεφάλου σε περιοχές που χρειάζονται περισσότερη.

7 Σπιτικές Θεραπείες που Καταπολεμούν τις Οσμές του Σώματος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι Μπορεί να Προκαλέσει το Μάσημα Τσίχλας στο Σώμα σας

6 Συμβουλές Μακιγιάζ για Ολόλευκα Δόντια