in , , ,

Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 2 Αυγά την Ημέρα

οφέλη αυγών,καθημερινή κατανάλωση 2 αυγών,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγειας
Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 2 Αυγά την Ημέρα

Οι χρήσιμες ιδιότητες των αυγών έχουν αμφισβητηθεί επανειλημμένα. Οι άνθρωποι δυσφημίζουν αυτό το προϊόν που έχει αποδειχθεί ότι είναι μοναδικό στη σύνθεσή του με διάφορους τρόπους. Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν τα οφέλη των αυγών κοτόπουλου για το ανθρώπινο σώμα και ότι η βέλτιστη ημερήσια κατανάλωση είναι 2-3 αυγά. Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 1 Ρόδι Καθημερινά

Ο εγκέφαλος είναι υπό την προστασία της χολίνης

© depositphotos

Τα φωσφολιπίδια, τα οποία διασφαλίζουν την κανονική επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων, αποτελούνται από χολίνη. Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι αυτή η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι το πιο σημαντικό δομικό υλικό του εγκεφάλου. Εάν τρώτε 2 αυγά την ημέρα, το σώμα σας λαμβάνει αρκετά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Η ανεπάρκεια χολίνης οδηγεί σε μείωση της μνήμης.

Η όραση διατηρείται χάρη στη λουτεΐνη

© depositphotos

Νέα έρευνα έδειξε ότι τα αυγά είναι πλούσια σε λουτεΐνη. Αυτή η ουσία είναι υπεύθυνη για καθαρή και ευκρινή όραση. Με την ανεπάρκεια της, συσσωρεύονται καταστροφικές αλλαγές στους ιστούς των ματιών και η όραση επιδεινώνεται ανεπανόρθωτα.

Η βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου

brightside

Εάν προσφέρετε σε ένα άτομο την επιλογή να πιει μια κουταλιά ιχθυελαίου ή να φάει ένα βραστό αυγό, η σαφής πλειοψηφία θα προτιμήσει το δεύτερο. Ειδικά αν ανακαλύψουν ότι η ποσότητα της βιταμίνης D είναι ιδία και στις δύο περιπτώσεις. Επιπλέον, οι επιστήμονες βρήκαν έναν τρόπο να αυξήσουν την ποσότητα της βιταμίνης D στα αυγά ταΐζοντας τα κοτόπουλα ειδικά συμπληρώματα. Η βιταμίνη D βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου και ενδυναμώνει τα οστά και τα δόντια.

Το σύμπλεγμα βιταμίνης Β προστατεύει το δέρμα, τα μαλλιά και το ήπαρ

© depositphotos, © depositphotos

Η βιοτίνη, η βιταμίνη Β12 και οι εύπεπτες θρεπτικές πρωτεΐνες συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των μαλλιών και του δέρματος. Τα φωσφολιπίδια που περιέχονται στα αυγά προάγουν την αποβολή τοξινών από το ήπαρ.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί έαν Τρώτε ένα Αγγούρι Καθημερινά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων

© depositphotos

Παρά τις προηγούμενες απόψεις, νέα έρευνα έδειξε ότι η χοληστερόλη από τα αυγά είναι ισορροπημένη με φωσφατιτίδια, οπότε δεν είναι επιβλαβής για την υγεία. Αναστέλλει επίσης την παραγωγή χοληστερόλης από το σώμα. Επιπλέον, τα αυγά περιέχουν ωμέγα-3 οξέα που μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, ελαττώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Χάσιμο βάρους

© depositphotos

Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εάν συνδυάσετε μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων με την κατανάλωση αυγών για πρωινό, θα χάσετε βάρος δύο φορές πιο γρήγορα. Ένα τέτοιο πρωινό θα σας κρατήσει χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιτρέποντάς σας να μειώσετε την ποσότητα της τροφής που καταναλώνονται σε μια μέρα.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

© depositphotos, © depositphotos

Η χολίνη, η οποία είναι τόσο απαραίτητη για τον εγκέφαλο, μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης, για γυναίκες των οποίων η καθημερινή διατροφή στην εφηβεία περιλάμβανε αυγά, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού μειώθηκε κατά 18%.

Χρήσιμα στην αναπαραγωγή

brightside

Οι βιταμίνες Β συμμετέχουν επίσης στο σχηματισμό των ορμονών του φύλου. Η βιταμίνη Β9 έχει ένα άλλο όνομα: φολικό οξύ. Με τη βοήθειά του, σχηματίζονται ερυθρά αιμοσφαίρια και ο νευρικός σωλήνας του εμβρύου και μειώνεται ο κίνδυνος πνευματικής υστέρησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η βιταμίνη Β9 είναι τόσο απαραίτητη για τις γυναίκες κατά τον προγραμματισμό της εγκυμοσύνης. 1 αυγό κοτόπουλου περιέχει 7,0 mcg βιταμίνης.

Η διαδικασία γήρανσης επιβραδύνεται

© depositphotos

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Ολλανδούς επιστήμονες, στο 87% των γυναικών από 35 έως 40 ετών, τα σημεία γήρανσης εξαφανίστηκαν και το δέρμα τονώθηκε. Στους άνδρες, οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια μειώθηκαν αισθητά.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Τρώτε Κρεμμύδια πιο Συχνά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

στένσιλ σε έπιπλα,βάψιμο στένσιλ σε έπιπλα,έπιπλα,κατασκευές για το σπίτι

Πώς να Κάνετε Στένσιλ σε Έπιπλα

χρήσεις κανέλας στα φυτά,κανέλα και φυτά,οφέλη κανέλας στα φυτά,για τον κήπο,φροντίδα φυτών,χρήσιμα

8 Εκπληκτικές Χρήσεις της Κανέλας στα Φυτά