in , ,

Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 1 Ρόδι Καθημερινά

Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 1 Ρόδι Καθημερινά
Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 1 Ρόδι Καθημερινά

Tα ρόδια έχουν αποδειχθεί ότι είναι μεγάλοι προστάτες του σώματός μας. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και γι’ αυτό μπορούν να καταπολεμήσουν πολλούς εισβολείς που μας προκαλούν πόνο και φλεγμονή. Ενώ πολλά οφέλη αναφέρονται στο Διαδίκτυο, μόνο μερικά έχουν αποδειχθεί στην πραγματικότητα από τους επιστήμονες. Μετά από μια ενδελεχή έρευνα και βρήκαμε 6 ευεργετικούς τρόπους με τους οποίους τα ρόδια μπορούν να επηρεάσουν το σώμα σας και τη γενική υγεία. Τι θα Συμβεί Εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γαλακτοκομικά

Μπορεί να αποτρέψει τους ιούς και την εποχική γρίπη.

© Despositphotos.com, © adonyig / pixabay

Με το χυμό τους, τους σπόρους τους, ακόμα και τη φλούδα τους, τα ρόδια μπορούν να προστατεύσουν το σώμα σας από παθογόνα. Ο χυμός, ειδικά, μπορεί να σας προστατεύσει από την προσέλκυση ιών από μολυσμένα τρόφιμα προστατεύοντας τη στοματική κοιλότητα. Επίσης, το εκχύλισμα τους, που είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C, προσφέρει μεγάλη προστασία από την κοινή γρίπη.

Μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των ροδιών μειώνουν την υπέρταση και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Μια μελέτη έδειξε ότι όσοι πάσχουν από αυτές πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον 240 ml την ημέρα ώστε να αρχίσουν να βλέπουν αποτελέσματα. Επίσης, πρέπει ο χυμός ροδιού να είναι 100% φυσικός χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο τα ρόδια βοηθούν στην αρτηριακή πίεση είναι μέσω του καλίου. 100 γραμμάρια ροδιού περιέχουν 236 γραμμάρια καλίου, κάτι που βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών και στη λειτουργία της καρδιάς.

Μπορεί να βελτιώσει τα προβλήματα πέψης.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη νόσο του Crohn είναι πολύ εξοικειωμένοι με τα προβλήματα στο στομάχι που έχουν ως αποτέλεσμα μειωμένη όρεξη και απώλεια βάρους, μεταξύ άλλων. Ο λόγος για αυτό είναι η συσσώρευση βακτηρίων μέσα στο στομάχι που οδηγεί σε σοβαρή φλεγμονή. Μια λύση που πολλές μελέτες έχουν βρει χρήσιμη, είναι η κατανάλωση ροδιών. Φαίνεται να προστατεύει και να επιτίθεται στα βακτήρια που προκαλούν τον πόνο.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Κόψετε τον Καφέ

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη, ειδικά αυτούς με Αλτσχάιμερ.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Αυτό ήταν το συμπέρασμα των μελετών του Dr. Hartman, όπου έδωσε χάπια ροδιού σε ασθενείς που επρόκειτο να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Το πρώτο χάπι δόθηκε μια εβδομάδα πριν από τη χειρουργική επέμβαση και το δεύτερο, 6 εβδομάδες μετά. Οι ασθενείς παρατήρησαν ότι η μνήμη τους ήταν 100% και ακόμη καλύτερη από πριν. Από την άλλη πλευρά, οι ασθενείς που δεν έλαβαν χάπια παρουσίασαν την αναμενόμενη απώλεια μνήμης μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

Ο Δρ Hartman προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι είχε κάποια στοιχεία ότι τα χάπια βοήθησαν στη δημιουργία περισσότερων νευρώνων στον εγκέφαλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι βρήκε μια θεραπεία για το Αλτσχάιμερ αλλά απλά ότι η κατανάλωση ροδιού από νεαρή ηλικία μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη.

Μπορεί να εξισορροπήσει τις επιπτώσεις του διαβήτη.

© Depositphotos.com, © AnnaliseArt / pixabay

Έχει βρεθεί ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου που συνδέονται με τον διαβήτη μπορούν να ελεγχθούν απλώς τρώγοντας ένα ρόδι καθημερινά. Μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες που είναι η κύρια αιτία του διαβήτη. Μειώνουν επίσης τον κακό τύπο χοληστερόλης, βοηθώντας στη διατήρηση ενός σχετικά χαμηλού επιπέδου σακχάρου στο αίμα.

Ωστόσο, οι διαβητικοί ασθενείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με την καθημερινή πρόσληψη ροδιού. Επειδή περιέχει ζάχαρη, πρέπει να το καταναλώνουν σε πολύ χαμηλές ποσότητες.

Βελτιώνει την υγεία των οστών και μειώνει τον πόνο από την αρθρίτιδα.

© Shutterstock.com

Σε μια μελέτη του 2011, διαπιστώθηκε ότι το έλαιο σπόρου ροδιού μπορεί να ανακουφίσει την ευαισθησία των αρθρώσεων. Επιπλέον, οι επιστήμονες έχουν βρει σημαντικά στοιχεία που δείχνουν πώς τα αντιοξειδωτικά του καρπού μπορούν να καταπολεμήσουν με επιτυχία την αρθρίτιδα. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε για να αυξήσει τη δύναμη και τη λειτουργία των οστών του.

Αυτό αποδείχθηκε περαιτέρω σε μια μελέτη του 2016, όπου στους συμμετέχοντες δόθηκαν 200 ml χυμού ροδιού καθημερινά. 6 εβδομάδες αργότερα, τα άτομα παρατήρησαν ότι η δυσκαμψία των οστών τους μειώθηκε και η φυσική τους λειτουργία αυξήθηκε.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Τρώτε Κρεμμύδια πιο Συχνά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας Όταν Φιλάτε Κάποιον

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας Όταν Φιλάτε Κάποιον

DIY Αμπαζούρ με Μπλουζάκια

DIY Αμπαζούρ με Μπλουζάκια