in , , ,

Τι θα Συμβεί εάν Κόψετε το Πρωινό Γεύμα

Τι θα Συμβεί εάν Κόψετε το Πρωινό Γεύμα
Τι θα Συμβεί εάν Κόψετε το Πρωινό Γεύμα

Το πρωινό αναφέρεται συνήθως ως «το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας». Αλλά αυτό εγείρει το ερώτημα εάν αυτό είναι αλήθεια ή μύθος. Περίπου το 25% των Αμερικανών παραλείπουν αυτό το γεύμα κάθε μέρα και έχει γίνει πλέον τάση. Δείτε παρακάτω τι θα συμβεί εάν κόψετε το πρωινό γεύμα. Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Υδατάνθρακες

Μπορεί να πάρετε βάρος.

© Depositphotos.com

Παρά την ιδέα ότι η παράλειψη του πρωινού καθημερινά μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους, δεν είναι απολύτως σωστό. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι το να μην τρώτε πρωϊνό μπορεί να συνδέεται με την παχυσαρκία, όχι μόνο σε παιδιά και νέους αλλά και στους ηλικιωμένους.

Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή η παράλειψη του πρωινού μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να τρώνε αργότερα. Το φαγητό πριν από τον ύπνο οδηγεί σε αύξηση βάρους. Ωστόσο, μια μελέτη έδειξε επίσης ότι η παράλειψη του πρωινού μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους ακόμη και αν δεν τρώτε υπερβολικά την υπόλοιπη μέρα, επειδή το εσωτερικό ρολόι του σώματος διαταράσσεται.

Η διάθεσή σας χειροτερεύει.

© Depositphotos.com

Η παράλειψη του πρωινού σχετίζεται με διαταραχές της διάθεσης στους ενήλικες. Οι άνθρωποι που δεν τρώνε το πρωί τείνουν να έχουν κατάθλιψη πιο συχνά. Επίσης, η παράλειψη του πρώτου γεύματος της ημέρας 4 ή 5 φορές την εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 55%. Μπορεί επίσης να συνδεθεί με χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Όταν το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα μειώνεται, οδηγεί σε γρήγορες αλλαγές στη διάθεση και ευερεθιστότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 70 mg ανά 100 ml.

Θα νιώθετε κουρασμένοι μεταξύ 12 μ.μ. και 4 μ.μ.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το πρωί, μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς φαγητό, τα αποθέματα γλυκογόνου είναι χαμηλά και χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια για να εργαστείτε παραγωγικά. Μόλις πάρετε πρωινό, το σώμα αρχίζει να διασπά τα λιπαρά οξέα για να παράγει την ενέργεια που χρειάζεται. Εάν δεν φάτε πρωινό, ακόμα κι αν νιώθετε καλά το πρωί, μπορεί να αισθάνεστε πολύ εξαντλημένοι σε μερικές ώρες. Μπορεί επίσης να δυσκολευτείτε να εστιάσετε στην εργασία και να αισθανθείτε κουρασμένοι το απόγευμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο εγκέφαλός σας μπορεί να γίνει πιο έξυπνος.

© Depositphotos.com

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διαλείπουσα νηστεία έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα. Αυτός ο τύπος διατροφής σημαίνει ότι έχετε περιόδους αφαγίας κάθε μέρα (συνήθως αποτελούνται από 8 ώρες φαγητού και 16 ώρες αφαγίας). Έτσι, εάν παραλείψετε το πρωινό για να ολοκληρώσετε αυτές τις 16 ώρες, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι καλό για τον εγκέφαλό σας και η μνήμη σας μπορεί να βελτιωθεί.

Ωστόσο, εάν δεν έχει τη μορφή διαλείπουσας νηστείας, μια άλλη μελέτη αποκάλυψε ότι η παράλειψη γευμάτων μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη δραστηριότητα του εγκεφάλου.

Η διαδικασία γήρανσης μπορεί να αντιστραφεί.

© TanyaLovus / Shutterstock.com

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά η παράλειψη του πρωινού μπορεί να αντιστρέψει τη γήρανση. Ο περιορισμός θερμίδων και η διαλείπουσα νηστεία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των αυξητικών ορμονών και στη μείωση των επιπέδων ινσουλίνης. Ωστόσο, ορισμένα άτομα μπορεί να επιλέξουν να παραλείψουν το δείπνο αντί του πρωινού.

Το επίπεδο οξύτητάς αυξάνεται.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι διαιτολόγοι λένε ότι η κατανάλωση πρωινού είναι ακόμη πιο σημαντική για άτομα που αντιμετωπίζουν παλινδρόμηση οξέος. Παρακάμπτοντάς το, το επίπεδο οξύτητας μπορεί να αυξηθεί και να υποφέρετε από καούρα και δυσπεψία.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί Εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γαλακτοκομικά

Μπορεί να αισθανθείτε ζάλη και να υποφέρετε από πονοκεφάλους.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η ακατάλληλη διατροφή και η παράλειψη γεύματος μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ή ημικρανίες. Οι ειδικοί λένε ότι ακόμη και το καθυστερημένο ή ακανόνιστο πρωινό μπορεί να επηρεάσει το σώμα. Αυτό οφείλεται συνήθως στο ότι τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα πέφτουν πολύ χαμηλά.

Οι πονοκέφαλοι που οφείλονται στην έλλειψη τροφής είναι συχνά σοβαροί και μπορεί να συνοδεύονται από ήπια ναυτία. Υπάρχουν επίσης μερικά άλλα συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν χασμουρητό και εφίδρωση.

Το επίπεδο κορτιζόλης μπορεί να αυξηθεί.

© Shutterstock.com

Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο επίπεδο ελεύθερης κορτιζόλης επειδή το σώμα μπορεί να το αντιληφθεί ως ένα αγχωτικό γεγονός. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αντιμετωπίσετε άγχος και ευερεθιστότητα. Ίσως χρειαστεί να κάνετε μια εξέταση αίματος για να ελέγξετε εάν η ψυχολογική σας κατάσταση συνδέεται με το επίπεδο της κορτιζόλης σας.

Θέτετε τον εαυτό σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

© Depositphotos.com

Τα άτομα που παραλείπουν τακτικά το πρωινό είναι περίπου 21% πιο πιθανό να πάσχουν από καρδιακές παθήσεις. Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε τι τρώτε το πρωί. Ένα ντόνατ δεν θα είναι αρκετό για να δώσει στο σώμα σας την απαραίτητη τροφή για να λειτουργήσει σωστά.

Η αναπνοή σας μπορεί να επιδεινωθεί.

© Depositphotos.com

Όσοι παραλείπουν το πρωινό έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από δυσάρεστη αναπνοή. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αγνοούν εντελώς αυτό το πρόβλημα. Το να αφήσετε τον εαυτό σας χωρίς τροφή το πρωί επιτρέπει στα βακτήρια που προκαλούν οσμές να παραμείνουν στο στόμα.

Ο εμμηνορροϊκός κύκλος μπορεί να διαταραχθεί.

© depositphotos.com

Η έρευνα έχει δείξει ότι η παράλειψη του πρωινού μπορεί να συνδεθεί με έναν ακανόνιστο εμμηνορροϊκό κύκλο. Αυξάνει επίσης τον προεμμηνορροϊκό πόνο και τις κράμπες. Εάν σας συμβαίνουν, είναι καλύτερα να ξεκινήσετε να τρώτε καλά γεύματα το πρωί.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Λιπαρά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

50 Αίθρια Εμπνευσμένα από τη Θάλασσα και την Παραλία

50 Αίθρια Εμπνευσμένα από τη Θάλασσα και την Παραλία

9 Επιβλαβείς Στάσεις Σώματος και πώς να Αποφύγετε τις Συνέπειές τους

9 Επιβλαβείς Στάσεις Σώματος και πώς να Αποφύγετε τις Συνέπειές τους