in , ,

9 Επιβλαβείς Στάσεις Σώματος και πώς να Αποφύγετε τις Συνέπειές τους

9 Επιβλαβείς Στάσεις Σώματος και πώς να Αποφύγετε τις Συνέπειές τους
9 Επιβλαβείς Στάσεις Σώματος και πώς να Αποφύγετε τις Συνέπειές τους

Το ανθρώπινο σώμα είναι σοφό και όταν κάτι δεν είναι εντάξει, έχει τον δικό του τρόπο να μας ενημερώσει. Μας στέλνει σημάδια ή με άλλα λόγια συμπτώματα για να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε κάτι. Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε και να θεραπεύσετε τα σημεία όπου αισθάνεστε δυσφορία. Επίσης, πρέπει να αποτρέψετε ορισμένες στάσεις του σώματος που μπορεί να προκαλέσουν πόνο. 7 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα σας το Χειμώνα

Κακή στάση μπροστά από το φορητό υπολογιστή όταν εργάζεστε

Όταν κάθεστε με την πλάτη καμπουριασμένη, μπορεί να προκληθεί πόνος στην πλάτη και πόνο στην κεντρική περιοχή της πλάτης. Επιπλέον, είναι πολύ συνηθισμένο να αισθάνεστε δυσφορία στο λαιμό ή στο πάνω μέρος των ώμων, καθώς ο λαιμός τεντώνεται όταν κοιτάζετε ευθεία στην οθόνη για ώρες.

Ο σωστός τρόπος για να καθίσετε είναι να έχετε τους ώμους σας χαλαρούς και τους αγκώνες σας ακουμπισμένους στο σώμα. Αφήστε την πλάτη σας να ξεκουραστεί εντελώς στο πίσω μέρος της καρέκλας. Επίσης, υιοθετήστε γωνία 90 ° έως 100 ° στους γοφούς και στα γόνατά σας. Δεν πρέπει να λυγίζετε τα πόδια στο ύψος των γοφών ή να τα έχετε στον αέρα. Μπορείτε να τοποθετήσετε το πάνω μέρος της οθόνης του φορητού υπολογιστή σε κοντινή απόσταση από την οριζόντια οπτική γραμμή, έτσι ώστε ο λαιμός να μην τεντώνεται συνεχώς.

Σήκωμα αντικειμένων σκυμμένοι

Δεν το συνειδητοποιούμε, αλλά όταν σηκώνουμε βάρη πολύ πιθανό δεν το κάνουμε σωστά. Σκεφτείτε πότε πρέπει να παραλάβετε ένα κουτί από το πάτωμα. Φυσικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι αν έχετε αρκετή δύναμη για να σηκώσετε ένα συγκεκριμένο βάρος. Κάνοντας λάθος κίνηση ή υπερεκτιμώντας την ικανότητά μας να σηκώνουμε ένα βαρύ αντικείμενο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς στην πλάτη. Αλλά πέρα από αυτό, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να μην λυγίσετε την πλάτη ή τη μέση σας όταν σηκώνετε ένα βαρύ αντικείμενο.

Ο σωστός τρόπος για να σηκώσετε ένα αντικείμενο είναι να απλώστε τα πόδια και να λυγίστε τα γόνατα, σαν βαθύ κάθισμα. Σφίξτε την κοιλιά καθώς κρατάτε το αντικείμενο όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σώμα και χρησιμοποιώντας τους μυς των γοφών και των γόνατων. Σηκώστε με την πλάτη ευθεία χωρίς να στρέψετε τη σπονδυλική στήλη προς τα εμπρός.

Ύπνος με το πρόσωπο στραμμένο προς τα κάτω

Ο ύπνος είναι μια από τις μόνες δραστηριότητες που χρησιμοποιεί το σώμα για να επιδιορθωθεί και να προετοιμαστεί για τις πολλές λειτουργίες που απαιτούνται καθημερινά από αυτό. Πολλοί αγαπούν να κοιμούνται με το πρόσωπο στραμμένο προς τα κάτω αλλά στην πραγματικότητα, αυτή η στάση μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές στην υγεία. Αυτό συμβαίνει επειδή αναγκάζετε το λαιμό και το σαγόνι να βρίσκονται σε αφύσικη θέση με συνέπεια μυϊκή βλάβη, πόνο στον αυχένα ή ακόμη και ραιβόκρανο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για να απαλλαγείτε από αυτήν την κακή συνήθεια, μπορείτε να ξαπλώσετε με το πρόσωπο στραμμένο προς τα κάτω μέχρι να κοιμηθείτε. Μετά, ξαπλώστε ανάσκελα ή στο πλάι. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι δίπλα σας και να το αγκαλιάσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αποφύγετε να επιστρέψετε σε λάθος στάση ενώ κοιμάστε.

Κουβαλάτε σακίδιο ή τσάντα μόνο σε έναν ώμο

Όταν κουβαλάτε σακίδιο ή τσάντα μόνο σε έναν ώμο, το σώμα τείνει να ισορροπεί αυτό το βάρος με την άλλη πλευρά του κορμού. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει συσπάσεις και πόνο στον αυχένα, ειδικά εάν το βάρος που κουβαλάτε είναι πολύ ή εάν δεν αλλάζετε τον ώμο κάθε λίγο.

Μεταφέρετε στην τσάντα τα απαραίτητα και μετακινήστε την από τον ένα ώμο στον άλλο έτσι ώστε να ισορροπείτε την επίδραση του βάρους στο σώμα σας. Εάν κουβαλάτε ένα σακίδιο, θα πρέπει να βάλετε τα βαρύτερα πράγματα στο κάτω μέρος και τα ελαφρύτερα από πάνω, ώστε να μην καταστρέψετε το λαιμό σας.

Δείτε ακόμη H σωστή στάση ύπνου ανάλογα με τον πόνο που νιώθετε στην πλάτη σας

Περπατάτε, κοιτάζοντας προς τα κάτω το τηλέφωνο

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι περπατάνε κοιτάζοντας τα τηλέφωνά τους. Αλλά αν παρατηρήσετε κάποιον άλλο να το κάνει θα δείτε ξεκάθαρα ότι ο λαιμός και η πλάτη του καταπονούνται. Για να έχετε σωστή στάση, η σπονδυλική στήλη πρέπει να βρίσκεται σε βέλτιστη θέση. Διαφορετικά, είναι πιθανό να φθαρεί και να μας κάνει να χάσουμε την ισορροπία και τον σωστό τρόπο κίνησης των αρθρώσεων.

Ο σωστός τρόπος για να έχετε καλή στάση σώματος είναι κάποιο είδος άσκησης που ενισχύει τους μυς της πλάτης, της λεκάνης και της κοιλιάς. Επίσης, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι το κλειδί για την αποφυγή προβλημάτων στην πλάτη. Προσπαθήστε να αποφύγετε πολύ ψηλά και άβολα τακούνια και βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα που συνήθως βλέπετε ή χρησιμοποιείτε είναι σε κατάλληλο ύψος.

Οδήγηση με τον αγκώνα έξω από το παράθυρο ή με το κάθισμα πολύ πίσω

Η επανάληψη μιας συγκεκριμένης κίνησης με την πάροδο του χρόνου, ειδικά εκείνης που περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις που ασκούν πίεση στους τένοντες, μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, όταν οδηγείτε και ακουμπάτε το χέρι έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου αντί να χρησιμοποιείτε το μπράτσο του καθίσματος. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί αν το κάθισμά σας είναι πολύ πίσω. Θα αναγκάσει τον αγκώνα ή τον ώμο σε μια αφύσικη θέση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε τενοντίτιδα.

Μειώστε κάθε τύπο δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις σας. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, προσπαθήστε να χαλαρώσετε τις αρθρώσεις σας συνδυάζοντας αυτήν τη δραστηριότητα με ασκήσεις χαμηλότερης καταπόνησης, όπως ποδηλασία ή κολύμπι. Φυσικά, μην ξεχάσετε να κάνετε λίγο τέντωμα μετά από κάθε δραστηριότητα. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να προσέξετε και να διορθώσετε τυχόν λάθος στάση που έχετε κατά την οδήγηση ή την εκτέλεση άλλων εργασιών.

Κάθεστε ενώ έχετε ακόμα το πορτοφόλι σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού

Όταν δεν κάθεστε στη σωστή θέση, το πρώτο μέρος του σώματός σας που θα μπορούσε να υποστεί τις συνέπειες είναι το ισχιακό νεύρο που συνδέει τα πόδια με τη σπονδυλική στήλη. Λοιπόν, μερικές φορές αυτό το είδος ζημίας προκαλείται κατά την εκτέλεση των πιο κοινών κινήσεων στην καθημερινή ζωή και δεν συνειδητοποιούμε καν ότι συμβαίνει. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι να κάθεστε σε μια καρέκλα με ένα πορτοφόλι στην πίσω τσέπη μας. Αυτή η συνήθεια, εκτός από άβολη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε έντονο πόνο στο ισχιακό νεύρο, το οποίο συνδέει τον νωτιαίο μυελό με τον εξωτερικό μηρό. Εάν αυτό το ζήτημα δεν διορθωθεί εγκαίρως, αυτή η κατάσταση μπορεί να γίνει μόνιμη.

Βεβαιωθείτε ότι κάθεστε σωστά, χωρίς τίποτα στις τσέπες σας και με τα πόδια σας στο έδαφος. Μην βάζετε τα πόδια κάτω από τους γλουτούς σας.

Σταυρώνετε τα πόδια για μεγάλο χρονικό διάστημα

Πολλοί σταυρώνουν τα πόδια όταν κάθονται χωρίς καν να συνειδητοποιούν ότι το κάνουν. Αυτό που είναι ακόμη χειρότερο είναι ότι μπορεί να περάσουμε μια ολόκληρη ημέρα στην εργασία με αυτόν τον τρόπο. Το να σταυρώνετε τα πόδια σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι μία από τις κύριες αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν σε ευρυαγγείες ή κιρσούς που εκτός από το αισθητικό «πρόβλημα», θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιο σοβαρές καταστάσεις. Θα μπορούσε επίσης να σας κάνει πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη θρόμβων.

Κρατήστε τα πόδια σας παράλληλα συνέχεια. Θα πρέπει πάντα να έχουν κάποιο είδος στήριξης, είτε στο δάπεδο είτε σε κάποιο άλλο αντικείμενο. Η πλάτη σας πρέπει πάντα να είναι ευθεία.

Καθαρισμός τζαμιών και άλλων επιφανειών

Όταν καθαρίζετε τα παράθυρα, μπορεί να καταπονήσετε υπερβολικά τους καρπούς σας και να προκληθούν τραυματισμοί. Διατηρήστε δυνατά οστά με επαρκή πρόσληψη ασβεστίου. Όταν κάνετε επαναλαμβανόμενες κινήσεις, κάντε διαλείμματα κάθε τόσο ή όσο το δυνατόν περισσότερο.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Κοιμάστε στις 10 μ.μ.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι θα Συμβεί εάν Κόψετε το Πρωινό Γεύμα

Τι θα Συμβεί εάν Κόψετε το Πρωινό Γεύμα

10 Πράγματα που Μπορεί να Είναι Λιγότερο Υγιεινά από ό, τι Πιστεύαμε

10 Πράγματα που Μπορεί να Είναι Λιγότερο Υγιεινά από ό, τι Πιστεύαμε