in , , , ,

7 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα σας το Χειμώνα

Οι ψυχρές θερμοκρασίες τείνουν να μας κρατούν στο σπίτι και να μας κάνουν πιο ευάλωτοι σε ιούς και λοιμώξεις, αλλά επίσης ο κρύος καιρός μπορεί να επηρεάσει το σώμα μας με πολλούς εκπληκτικούς τρόπους. Και δεν είναι όλα αυτά επιβλαβή για την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, είναι ευκολότερο να διατηρούμε το βάρος μας την πιο κρύα εποχή του έτους.

Η γλώσσα λειτουργεί περισσότερο από το συνηθισμένο.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι κρύες θερμοκρασίες κάνουν τα χείλη σας πιο στεγνά και τα γλείφετε πιο συχνά για να τα ενυδατώνετε. Αν και μπορεί να σας δώσει προσωρινή ανακούφιση, αυτή η συνήθεια μπορεί πραγματικά να σκάσει τα χείλη σας. Το σάλιο εξατμίζεται πολύ γρήγορα, αφήνοντας τα πιο ξηρά από πριν. Περιέχει επίσης πολλά ένζυμα που είναι πολύ τραχιά για τα ευαίσθητα χείλη σας.

Τα δόντια σας μπορεί να φθαρούν.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν έχετε ευαίσθητα δόντια, μπορεί να αισθανθείτε έντονο, διαπεραστικό πόνο όταν κάνει πολύ κρύο έξω. Ο κρύος αέρας μπορεί να φτάσει στα νεύρα βαθιά μέσα στο δόντι και να προκαλέσει πόνο. Οι οδοντίατροι συνιστούν να αναπνέετε από τη μύτη σας όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους και να τυλίγετε ένα μαντήλι γύρω από το στόμα σας για να το διατηρείτε ζεστό και να προστατεύετε τα ευαίσθητα δόντια σας από το κρύο.

Το σάκχαρο στο αίμα σας μπορεί να αυξηθεί.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο κρύος καιρός ενθαρρύνει το σώμα σας να απελευθερώσει ορμόνες στρες που αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Για πολλούς, καθώς η θερμοκρασία μειώνεται, το σάκχαρο στο αίμα αυξάνεται επίσης επειδή όταν κάνει κρύο, έχουμε λιγότερα κίνητρα να πάμε έξω και να ασκηθούμε. Επειδή η σωματική δραστηριότητα μειώνει το σάκχαρο στο αίμα σας, οι γιατροί συστήνουν να ασκηθείτε στο σπίτι το χειμώνα για να διατηρήσετε το επίπεδο του υπό έλεγχο.

Θα μπορούσατε να χάσετε βάρος.

© Depositphotos.com

Ενώ είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι παίρνουν βάρος το χειμώνα, είναι επίσης ευκολότερο για το σώμα να κάψει θερμίδες όταν κάνει κρύο. Όταν το σώμα μας προσαρμόζεται στις κρύες θερμοκρασίες, παράγουμε θερμότητα και καίμε επιπλέον ενέργεια. Όταν τρέμουμε για να προσαρμοστούμε στο κρύο, καίμε περισσότερες θερμίδες για να παράγουμε θερμότητα.

Θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερες ρυτίδες.

© Depositphotos.com

Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε πλήρως το χειμώνα για περισσότερες ρυτίδες, αλλά το δέρμα μας είναι πιο ευάλωτο σε φθορά. Επειδή υπάρχει πτώση της υγρασίας στον αέρα κατά τους κρύους μήνες, το δέρμα αρχίζει να αφυδατώνεται. Δεν μπορεί να συγκρατήσει αρκετό νερό, με αποτέλεσμα να στεγνώνει και είναι επιρρεπές σε περισσότερες ρυτίδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η όρασή σας μπορεί να επιδεινωθεί.

© Shutterstock.com

Τα μάτια μας μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο το Χειμώνα παρά το Καλοκαίρι. Συχνά ξεχνάμε να φοράμε γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά ο ήλιος που αντανακλά το χιόνι μπορεί να βλάψει σοβαρά τα μάτια μας. Το λεπτό στρώμα δακρυϊκής μεμβράνης που καλύπτει τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο στον ξηρό αέρα και στον άνεμο που μπορεί να τα στεγνώσει. Οι γιατροί συστήνουν να χρησιμοποιείτε τεχνητά δάκρυα το χειμώνα όταν είστε έξω.

Μπορεί να αφυδατωθείτε πιο εύκολα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Κατά τους χειμερινούς μήνες, σπάνια διψάμε και συχνά ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό. Επειδή ιδρώνουμε λιγότερο όταν ο καιρός είναι κρύος, τείνουμε να πίνουμε λιγότερο, νομίζοντας ότι είμαστε αρκετά ενυδατωμένοι. Αλλά το να αισθάνεστε λιγότερο διψασμένοι δεν σημαίνει ότι το σώμα σας χρειάζεται λιγότερο νερό και είναι σημαντικό να πίνετε τη σωστή ποσότητα νερού που χρειάζεται το σώμα σας καθημερινά.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το “Tie Dye” Μακιγιάζ Ματιών Εξαπλώνεται

DIY Καναπές από Παλέτες με Αποθηκευτικό Χώρο

DIY Καναπές από Παλέτες με Αποθηκευτικό Χώρο