in , ,

Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Κοιμάστε στις 10 μ.μ.

Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Κοιμάστε στις 10 μ.μ.
Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Κοιμάστε στις 10 μ.μ.

Οι Kim Kardashian, Anna Wintour και Oprah Winfrey έχουν ένα κοινό: κοιμούνται περίπου στις 10 μ.μ. Κοιμούνται τόσο νωρίς για να έχουν πολλές θετικές επιπτώσεις στο σώμα και το μυαλό τους. Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μερικές από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες σήμερα τελειώνουν τη μέρα τους τόσο νωρίς, για να ετοιμαστούν για την επόμενη! Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Αξιοποιείτε στο έπακρο τον ύπνο.

© kbeis / DigitalVision Vectors / Getty Images, © Shutterstock.com

Ο ύπνος χωρίζεται σε κύκλους 90 λεπτών βαθιού και ελαφριού ύπνου, βαθύ ύπνο μη ταχείας κίνησης των ματιών (χωρίς REM) έως ύπνο ταχείας κίνησης των ματιών (REM). Το βαθύτερο και πιο ξεκούραστο μέρος του ύπνου μας είναι μεταξύ 10 μ.μ. και 2 π.μ. Αυτό σημαίνει ότι για να ξεκουραστείτε πλήρως πρέπει να αρχίσετε να κοιμάστε νωρίς στον κύκλο.

Επίσης, μια μελέτη λέει ότι ο ύπνος νωρίτερα και περισσότερο μας βοηθά να σταματήσουμε τις αρνητικές και ανησυχητικές σκέψεις που μπορεί να μας κρατήσουν τη νύχτα, ένας άλλος λόγος για να πέσουμε στο κρεβάτι στις 10 μ.μ.!

Το σώμα επανέρχεται σε φόρμα.

© Pexels.com, © Depositphotos.com

Όταν βρισκόμαστε στον κύκλο του βαθύ ύπνου, το σώμα μας θεραπεύεται παράγοντας αυξητικές και επιδιορθωτικές ορμόνες. Αυτή η κρίσιμη δραστηριότητα θα διασφαλίσει ότι είμαστε στην καλύτερη φόρμα για την επόμενη μέρα, ειδικά για άτομα που αθλούνται.

Τα επίπεδα άγχους μειώνονται.

© Shutterstock.com, © CSA Images / Vetta / Getty Images

Το να μην έχετε αρκετό ύπνο μπορεί να σας αφήσει στρεσαρισμένους λόγω των υπερβολικά υψηλών επιπέδων της ορμόνης στρες κορτιζόλης στο σώμα σας. Η υπερβολική κορτιζόλη μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άγχος και να επηρεάσει την υγεία σας. Αλλά μόλις αρχίσετε να κοιμάστε νωρίτερα, μπορείτε να πιάσετε τις μεγαλύτερες περιόδους βαθύ ύπνου που μπορεί πραγματικά να ελέγξουν τα επίπεδα κορτιζόλης σας.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε πλήρως φορτισμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν τα επίπεδα άγχους σας πέσουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο κίνδυνος ασθενειών και νοσημάτων είναι μικρότερος.

© Depositphotos.com

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται νωρίτερα είναι πιο υγιείς σε σύγκριση με εκείνους που εργάζονται νυχτερινές βάρδιες ή είναι κουκουβάγιες. Τα άτομα που δεν έχουν αρκετό βαθύ ύπνο έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις και η υπέρταση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η φάση του βαθύ ύπνου μεταξύ 10 μ.μ. και 2 π.μ. είναι πραγματικά σημαντική για τα ανοσοκύτταρά μας. Τα άτομα που δεν είχαν βαθύ ύπνο είχαν χαμηλότερη απόκριση αντισωμάτων σε ιούς, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αρρωστήσουν ευκολότερα.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Κοιμάστε με Ζεστές Πιτζάμες Ακόμη και το Χειμώνα

Μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα τα συναισθήματά σας.

© Pexels.com, © Pexels.com

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται αρκετές ώρες είναι γενικά πιο ευτυχισμένοι στη ζωή. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, τα συναισθήματά σας μπορεί να είναι πιο ασταθή καθώς δυσκολεύεστε να τα ελέγξετε. Επίσης, ο ύπνος νωρίτερα σημαίνει ότι ξυπνάτε νωρίτερα, κάτι που μπορεί να είναι σημαντικό εάν θέλετε να προσλάβετε περισσότερη σεροτονίνη στο φως της ημέρας και να τονώσετε τη διάθεσή σας.

Μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων.

© Instagram/Sipa USA/East News, © face to face/FaceToFace/REPORTER/East News

Μία μελέτη δείχνει ότι η παράλειψη του καλού ύπνου δυσκολεύει την κατανόηση της ευτυχίας και της θλίψης. Σύμφωνα με τη μελέτη, χάνονται τα πιο λεπτά σημάδια συναισθημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να κατανοήσετε αν ένα άτομο είναι ειλικρινές ή όχι.

Ωστόσο, άλλα συναισθήματα όπως ο θυμός και ο φόβος ήταν ευανάγνωστα, ίσως επειδή είναι τα πιο πρωταρχικά ένστικτά που βασίζονται στην επιβίωση, απαραίτητα για την κατανόηση του κινδύνου.

Δείτε επίσης 4 Λόγοι για να Κοιμάστε με ένα Μαξιλάρι Ανάμεσα στα Πόδια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Εναλλακτικές Ποδιές Χριστουγεννιάτικων Δέντρων

5 DIY Χριστουγεννιάτικα Δώρα της Τελευταίας Στιγμής

5 DIY Χριστουγεννιάτικα Δώρα της Τελευταίας Στιγμής