in , , , ,

Γιατί Δεν Πρέπει να Κοιμάστε με Ζεστές Πιτζάμες Ακόμη και το Χειμώνα

Γιατί Δεν Πρέπει να Κοιμάστε με Ζεστές Πιτζάμες Ακόμη και το Χειμώνα
Γιατί Δεν Πρέπει να Κοιμάστε με Ζεστές Πιτζάμες Ακόμη και το Χειμώνα

Σχεδόν το 40% φοράει πιτζάμες στο κρεβάτι και δεν υπάρχει τίποτα πιο άνετο και ζεστό για το Χειμώνα. Αλλά αυτό που επιλέγετε να φορέσετε στο κρεβάτι μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τον ύπνο, την εμφάνιση, ακόμη και την υγεία. Εάν οι χνουδωτές σας πιτζάμες σας προκαλούν υπερθέρμανση τη νύχτα, μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν σας παίρνει ο ύπνος τόσο εύκολα και ξυπνάτε κουρασμένοι το πρωί.

Διάβασε επίσης: Γιατί Μερικές Τρίχες του Σώματος Μεγαλώνουν Υπερβολικά και φαινομενικά σε μια νύχτα!

Επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου.

© Bright Side / YouTube, © Bright Side / YouTube

Ο ύπνος με πιτζάμες που είναι πολύ ζεστές σημαίνει ότι θα μπορούσατε να έχετε μια ανήσυχη νύχτα, καθώς το σώμα σας πρέπει να διατηρήσει τη σωστή θερμοκρασία καθ’ όλη τη νύχτα. Το ιδανικό ύφασμα για ύπνο είναι το βαμβάκι, καθώς αφήνει το δέρμα να αναπνέει και βοηθά να παραμείνετε άνετοι. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το λινό, το οποίο είναι αναπνεύσιμο και απορροφητικό αλλά μπορεί να μην είναι τόσο μαλακό όσο το βαμβάκι.

Μπορεί να σας προκαλέσει σπυράκια.

© Bright Side / YouTube, © Depositphotos.com

Όταν ιδρώνετε στον ύπνο σας, μπορεί να προκληθούν σπυράκια ιδρώτα. Ο συνδυασμός θερμότητας και τριβής από τις ιδρωμένες πιτζάμες μπορεί να φράξει τους πόρους, οι οποίοι με τη σειρά τους, θα ερεθίσουν το δέρμα. Η επιλογή πιτζαμών από ύφασμα μπαμπού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής, καθώς έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι ακόμη πιο απαλό και πιο απορροφητικό από το βαμβάκι και μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να κοιμηθείτε καλά.

Διάβασε επίσης: Γιορτές 2020: 3 Μοναδικά DIY Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις.

© Shutterstock.com

Εάν ιδρώνετε τη νύχτα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε δερματική λοίμωξη. Τα βακτήρια αναπτύσσονται καλύτερα σε υγρά και σκοτεινά μέρη και όταν κοιμάστε με ζέστες πιτζάμες και ένα πάπλωμα, μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για μικρόβια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική υγεία.

© Shutterstock.com, © Kelly Sikkema / Unsplash

Οι άνδρες που δεν φορούν παντελόνι τη νύχτα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος τους, σύμφωνα με μια μελέτη. Όταν πάτε για ύπνο φορώντας σφιχτά εσώρουχα ή ζεστές πιτζάμες, η περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι πιο πιθανό να ιδρώσει. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τη γονιμότητα των γυναικών καθώς ο υπερβολικός ιδρώτας μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και λοιμώξεις.

Αποτρέπει το σώμα να ρυθμίσει τη φυσική θερμοκρασία του.

© kristenanniebell / Instagram, © Marechal Aurore/ABACA/EAST NEWS

Εάν είστε πολύ ζεστοί στο κρεβάτι, η θερμοκρασία του σώματός σας δεν θα μπορεί να μειωθεί, εμποδίζοντας σας να κοιμηθείτε καλά. Η χαμηλότερη θερμοκρασία τη νύχτα βοηθά το σώμα να ανακάμψει καλύτερα και μπορεί ακόμη και να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας. Αν θέλετε να φορέσετε κάτι διαφορετικό από βαμβακερές πιτζάμες, το μετάξι μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Είναι ένας φυσικός θερμικός ρυθμιστής και μπορεί να σας κρατήσει ζεστούς τις κρύες νύχτες του χειμώνα χάρη στη θερμότητα που διατηρείται μεταξύ των μεταξωτών νημάτων, δημιουργώντας θερμομόνωση.

Διάβασε επίσης: Γιορτές 2020: 3 Μοναδικά DIY Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά ΒΙΝΤΕΟ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Σπιτάκια για Αρωματικά Στικ από ένα άδειο κουτί Γάλα!

DIY Σπιτάκια για Αρωματικά Στικ από ένα άδειο κουτί Γάλα!

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 20 Συνδυασμοί Χρωμάτων για να Φωτίσετε την Κουζίνα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 20 Συνδυασμοί Χρωμάτων για να Φωτίσετε την Κουζίνα