in , ,

6 Τροφές που Πρέπει να Τρώτε στην Περίοδο και 4 να Αποφύγετε

6 Τροφές που Πρέπει να Τρώτε στην Περίοδο και 4 να Αποφύγετε
6 Τροφές που Πρέπει να Τρώτε στην Περίοδο και 4 να Αποφύγετε

Οι διατροφικές ανάγκες των γυναικών αλλάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου και η διακύμανση των ορμονών δεν είναι ο μόνος λόγος για αυτό. Χάνονται επίσης απαραίτητα μέταλλα και βιταμίνες μέσω της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας. Προκειμένου να αποκατασταθούν αυτές οι απώλειες, οι ειδικοί προτείνουν μια ισορροπημένη διατροφή. Ορισμένες τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα υγιές επίπεδο απαραίτητων συστατικών και να καταπολεμήσετε καταστάσεις όπως κράμπες, πρήξιμο, πονοκεφάλους, ναυτία και κόπωση. Η καλύτερη διατροφή μετά τα 40 για να σταματήσεις το χρόνο

Ποιες τροφές ενδείκνυνται στην περίοδο σας

Μπρόκολο

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Ο σίδηρος είναι το μέταλλο που χάνετε περισσότερο κατά την εμμηνορροϊκή αιμορραγία. Το μπρόκολο θα βοηθήσει να αντισταθμίσετε την απώλεια. Εκτός από σίδηρο, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία θα βοηθήσουν στη μείωση του φουσκώματος, στην πέψη και στη χαλάρωση των μυών εάν υποφέρετε από κράμπες.

Μπανάνες

© Depositphotos.com

Οι μπανάνες μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για σνακ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Είναι γεμάτες κάλιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου, διάρροια και λιγούρες για επιπλέον σνακ.

Μαύρη σοκολάτα

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο, αντιοξειδωτικά και φλαβανόλες. Το τελευταίο μπορεί να ωφελήσει τη ροή του αίματος και να χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία. Για να μην αναφέρουμε τη μαγική ποιότητα της σοκολάτας που ενισχύει τη διάθεσή σας.

Σολομός

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Ο σολομός πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε οποιαδήποτε δίαιτα που θεωρείται υγιεινή επειδή περιέχει υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Φάτε σολομό κατά τη διάρκεια της περιόδου σας για να μειώσετε τη φλεγμονή, τις κράμπες και να ρυθμίσετε τον εμμηνορροϊκό κύκλο.

Τζίντζερ

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Είναι καλό για τον έλεγχο της φλεγμονής, αλλά επίσης θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον πόνο της εμμήνου ρύσεως. Προσθέστε φρέσκο τζίντζερ στο τσάι σας εάν υποφέρετε από κοιλιακή δυσφορία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Φρούτα και Λαχανικά

Πορτοκάλια και λεμόνια

© Alina Karpenko / unsplash© Julia Zolotova / unsplash

Τρώτε περισσότερα φρούτα για να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμινών και να μειώσετε την επιθυμία για ζάχαρη κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Τα εσπεριδοειδή είναι ιδιαίτερα καλά. Εκτός από τις βιταμίνες, περιέχουν πολλές ίνες και νερό, τα οποία θα κρατήσουν το σώμα ενυδατωμένο και θα ενισχύσουν την πέψη σας. Επιπλέον, τα εσπεριδοειδή είναι καλά για την ανακούφιση της ναυτίας και άλλων δυσάρεστων καταστάσεων που σχετίζονται με την εμμηνόρροια. Μπορούν επίσης να μειώσουν τη ροή της περιόδου εάν αιμορραγείτε έντονα.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε κατά την περίοδο σας

Γάλα

brightside

Θα πρέπει να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα εάν αντιμετωπίζετε συνεχείς κράμπες και πόνο στην κοιλιά. Το γάλα περιέχει λακτόζη, έναν συγκεκριμένο τύπο σακχάρου που δυσκολεύονται να αφομοιώσουν ορισμένοι άνθρωποι. Επιπλέον, η λακτόζη μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, πόνο στο στομάχι και ναυτία. Όλα όσα έχετε ήδη λόγω της περιόδου σας.

Καραμέλες και σνακ

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Τα αγαπημένα σας σνακ μπορεί να βελτιώσουν τη διάθεσή σας, αλλά συμβάλλουν επίσης στο φούσκωμα, τα αέρια και τη φλεγμονή λόγω της ποσότητας της επεξεργασμένης ζάχαρης που περιέχουν. Το σώμα σας αντιμετωπίζει ήδη αρκετά προβλήματα χάνοντας αίμα και ζωτικά μέταλλα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να την αποφύγετε την υπέρ αυτής που προσλαμβάνετε από τα φρούτα.

Καφεΐνη

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση καφεΐνης στην περίοδό σας μπορεί να παρατείνει τη διάρκειά της και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και να προκαλέσει αμηνόρροια, την απουσία εμμήνου ρύσεως. Επιπλέον, η καφεΐνη κλιμακώνει το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Σε περίπτωση που έχετε την τάση να υποφέρετε από αυτό, θα πρέπει να αποφύγετε να πίνετε καφέ πριν και μετά την περίοδο.

Πικάντικα φαγητά

© Depositphotos.com

Η κατανάλωση πικάντικου φαγητού μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον δυσφορία στο στομάχι σας. Ωστόσο, ορισμένα μπαχαρικά μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμα για το σώμα σας κατά τη διάρκεια της περιόδου. Για παράδειγμα, το φρέσκο τσίλι είναι διάσημο για τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματά του και το σαφράν θεραπεύει ένα προβληματικό πεπτικό σύστημα.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε Εντελώς το Αλάτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κορυφαίες Συμβουλές για Εργασία από το Σπίτι

Κορυφαίες Συμβουλές για Εργασία από το Σπίτι

7 Λάθη στο Καθάρισμα που Καταστρέφουν τα Πράγματά σας

7 Λάθη στο Καθάρισμα που Καταστρέφουν τα Πράγματά σας