in , , , ,

6 Χρήσεις Ληγμένου Βρεφικού Γάλακτος στον Κήπο

χρήση βρεφικού γάλακτος στον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα
χρήση βρεφικού γάλακτος στον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

Πλούσιο σε ενέργεια, πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, ζάχαρη, φυτικές ίνες και νάτριο, το βρεφικό γάλα είναι μια ισχυρή πηγή θρεπτικών συστατικών. Όταν λήξει δεν συνιστάται για παιδιά αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο για να ωφελήσει τα φυτά σας. Πόσο Ωφέλιμος Είναι ο Καπνός από Τσιγάρα στα Φυτά

123rf/robhainer

Πώς το βρεφικό γάλα μπορεί να είναι χρήσιμο για τα φυτά

Το βρεφικό γάλα είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη D, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β12, φολικό οξύ, πανθοθενικό οξύ, βιοτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη k, νικοτινικό οξύ και βιταμίνη Ε.

Έχει επίσης περιεκτικότητα σε λιπαρά που κυμαίνεται από 18 έως 27,7 γρ./100 γρ.
Η περιεκτικότητά τουςσε πρωτεΐνη κυμαίνεται από 13,5 έως 24,7 γρ./100 γρ.
Οι υδατάνθρακες, η κύρια πηγή ενέργειας, είναι 55γρ. /100 γρ.

Χρησιμοποιήστε το ως λίπασμα

mominformed

Μπορείτε να λιπάνετε τα φυτά σας με αυτές με τους εξής τρόπους:
Προσθέστε 1-2 μεζούρες στην τρύπα φύτευσης κατά τη μεταφύτευση.
Προσθέστε 2-3 μεζούρες σε 2 λίτρα νερό, ανακατέψτε καλά και χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα για να ποτίσετε τα φυτά μία φορά στις 4-6 εβδομάδες.

Πιο πράσινα φύλλα χρησιμοποιώντας το ως σπρέι φυλλώματος

shutterstock/nieriss

Η πλούσια περιεκτικότητα σε ασβέστιο στο βρεφικό γάλα μπορεί να βοηθήσει τα φυτά να αποτρέψουν τη σήψη και να αναπτυχθούν καλά, επηρεάζοντας άμεσα την υγεία και το χρώμα του φυλλώματος.

Προσθέστε 1-2 μεζούρες σκόνη βρεφικού γάλακτος σε ένα λίτρο νερό, ανακατέψτε καλά και ψεκάστε το διάλυμα αυτό ομοιόμορφα στα φύλλα. Αφήστε το για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το υπόλοιπο διάλυμα με νερό. Κάντε αυτό μια φορά το μήνα και παρατηρήστε τα αποτελέσματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σημείωση: Είναι απαραίτητο να πλένετε/σκουπίζετε την περίσσεια του διαλύματος από τα φύλλα για να αποφύγετε την προσέλκυση παρασίτων. Επίσης, μην εκθέτετε το φυτό σε άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Αντιμετωπίστε την ανεπάρκεια ασβεστίου

shutterstock/Medvedeva Oxana

Τα φυτά χρειάζονται ασβέστιο για την ανάπτυξη και την παραγωγή καρπών. Η ανεπάρκεια ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην ανάπτυξη και σε λιγότερη καρποφορία. Τα βρεφικά γάλατα περιέχουν βιταμίνη Β, ασβέστιο και κάποιες άλλες ευεργετικές πρωτεΐνες που ενισχύουν την ανάπτυξη των φυτών.

  • Προσθέστε 1-2 μεζούρες στο μέσο ανάπτυξης, ανακατέψτε καλά και ποτίστε ως συνήθως. Κάνετε αυτό μια φορά το μήνα.
  • Προσθέστε 2-3 μεζούρες σε 2 λίτρα νερό, ανακατέψτε καλά και χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα για να ποτίσετε τα φυτά μία φορά στις 4-6 εβδομάδες.

Δείτε ακόμη Γιατί να Θάψετε ένα Αυγό στην Τρύπα Φύτευσης

Χρησιμοποιήστε το για να απαλλαγείτε από παράσιτα

balconygardenweb

Η χρήση γάλακτος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους πρόληψης της ανάπτυξης σημαντικών παρασίτων στο καλλιεργητικό μέσο. Το βρεφικό γάλα σε σκόνη έχει ως κύριο περιεχόμενο το γάλα οπότε μπορεί να λειτουργήσει παρόμοια.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε τριαντάφυλλα για να καταπολεμήσετε τα μαύρα στίγματα που προκαλούνται από τον μύκητα Diplocarpon rosae και για να θεραπεύσετε το πρόβλημα της σήψης των ανθέων, το οποίο εμφανίζεται στα φυτά της οικογένειας της τομάτας.

Για αυτό, προσθέστε 2-3 μεζούρες σκόνη σε 2 λίτρα νερό, ανακατέψτε καλά και ψεκάστε αυτό το διάλυμα στις πληγείσες περιοχές του φυτού.

Δώστε λάμψη στα φυτά σας

shutterstock/Ruslan Galiullin

Χρησιμοποιήστε ληγμένο βρεφικο γαλα για να διατηρήσετε λαμπερά τα φύλλα φυτού εσωτερικού χώρου. Φτιάξτε ένα διάλυμα ανακατεύοντας 1 μεζούρα σκόνης σε ένα λίτρο νερό. Ψεκάστε πάνω στα φύλλα, περιμένετε 20-30 λεπτά και στη συνέχεια με ένα υγρό πανί σκουπίστε τα φύλλα.

Χρησιμοποιήστε το για να ενισχύσετε την υγεία του χώματος

balconygardenweb

Το χώμα που ψεκάζεται με γάλα παραμένει απαλλαγμένο από ασθένειες ακόμη και παρουσία εποχιακών παθογόνων μικροοργανισμών και καταστροφικών εντόμων του εδάφους.

Για να ενισχύσετε την υγεία του χώματος του κήπου ή της γλάστρας, προσθέστε 1-2 κουταλιές σκόνης βρεφικού γάλακτος κατά τη φύτευση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1-2 μεζούρες στο φυτόχωμα και να αερίσετε καλά.

Εναλλακτικά, προσθέστε 2-3 μεζούρες σε 2 λίτρα νερό, ανακατέψτε καλά και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να ποτίζετε το χώμα μία φορά στις 6-8 εβδομάδες.

Δείτε επίσης Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ζάχαρη στην Τρύπα Φύτευσης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα για γκρίζα μαλλιά,συμβουλές για γκρίζα μαλλιά,φροντίδα γκρίζων μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Αγαπάμε τα γκρίζα μας μαλλιά: 9 Κόλπα για Γκρίζα Μαλλιά για να Φαίνονται Εντυπωσιακά

ασφαλής χρήση δημόσιων τουαλέτων,συμβουλές υγιεινής,χρήσιμα,συμβουλές υγείας,υγεία

Πώς να Χρησιμοποιήσετε Δημόσιες Τουαλέτες με Ασφάλεια