in , , , ,

Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ζάχαρη στην Τρύπα Φύτευσης

ζάχαρη στην τρύπα φύτευσης,ζάχαρη στον κήπο,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ζάχαρη στην Τρύπα Φύτευσης

Θέλετε να δώσετε μεγάλη δόση ώθησης στην ανάπτυξη των νέων σας φυτών; Βάλτε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη στην τρύπα φύτευσης! 8 Απρόσμενες Χρήσεις της Ζάχαρης για τον Κήπο

Τι συμβαίνει όταν προσθέτετε ζάχαρη στην τρύπα φύτευσης

Η προσθήκη ζάχαρης στην τρύπα φύτευσης ενισχύει τη μικροβιακή ανάπτυξη, ωφελώντας τα φυτά μακροπρόθεσμα στη συνολική ανάπτυξη. Ωστόσο, το μέτρο είναι το κλειδί, καθώς η περίσσεια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του χώματος και το φυτό σας.

Η ζάχαρη ενισχύει τη μικροβιακή δραστηριότητα στο χώμα

Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ζάχαρη στην Τρύπα Φύτευσης

Για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά απορροφούν πλήρως τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι σημαντικό το καλλιεργητικό μέσο να είναι πλούσιο με βακτήρια και μύκητες, τα οποία λειτουργούν ως μεταβολικοί μηχανισμοί για την ανοργανοποίηση οργανικών μορφών Ν, Ρ και Κ. Αυτοί οι μετασχηματισμοί των μικροβιακών θρεπτικών ουσιών αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης των φυτών.

Εκτεταμένη επικοινωνία λαμβάνει χώρα μεταξύ φυτών και μικροοργανισμών κατά τη διάρκεια διαφορετικών σταδίων ανάπτυξης των φυτών, η οποία μπορεί να προσφέρει πλεονέκτημα επιβίωσης στο φυτό και ενδεχομένως να περιορίσει ή να αποτρέψει ασθένειες.

Σύμφωνα με έρευνα, η τροποποίηση του εδάφους με οργανικές ενώσεις χαμηλού μοριακού βάρους, όπως η ζάχαρη, μπορεί να ενθαρρύνει την αύξηση της μικροβιακής βιομάζας, ορισμένων βακτηρίων και την ανοργανοποίηση του άνθρακα.

Όλα αυτά αυξάνουν τις αποικίες των ωφέλιμων βακτηρίων στις ρίζες των φυτών, κάτι που φυσικά προάγει την ανάπτυξη των φυτών, τον κύκλο των θρεπτικών συστατικών, τη δομή του χώματος και τη ροή ενέργειας. Μπορείτε να προσθέσετε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη στην τρύπα φύτευσης οποιουδήποτε φυτού τη στιγμή της φύτευσης για να το βοηθήσετε να ωφεληθεί μακροπρόθεσμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Χρήση Μελιού ως Ορμόνη Ριζοβολίας – Βοηθήστε τα μοσχεύματα να πολλαπλασιαστούν σωστά

Εδώ είναι μερικά από τα κόλπα που μπορείτε να ακολουθήσετε. Έχουν λειτουργήσει σε άλλους κηπουρούς, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να τα δοκιμάσετε!

Πιο γλυκές ντομάτες

Μια-δυο κουταλιές ζάχαρη στην τρύπα φύτευσης θα παράγουν πιο γλυκές ντομάτες αυξάνοντας τη βακτηριακή δραστηριότητα και εμπλουτίζοντας το χώμα. Ωστόσο, φροντίστε να μην βάλετε περισσότερες από 2 κουταλιές της σούπας.

Πιο γλυκά καρπούζια

Η χρήση ζαχαρόνερου στα καρπούζια θα σας δώσει πιο γλυκά φρούτα. Ένας κηπουρός δοκίμασε αυτό το κόλπο βάζοντας 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στην τρύπα φύτευσης και ως διαφυλλικό ψεκασμό στη μισή καλλιέργεια και τίποτα στην άλλη μισή. Μετά τη συγκομιδή, τα φρούτα με ζαχαρόνερο ήταν πιο γλυκά. Ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε ένα λίτρο νερό και ρίξτε την στην τρύπα φύτευσης.

Αποφύγετε τη ζάχαρη εάν

Εάν υπάρχουν μυρμήγκια στον κήπο σας, τότε αποφύγετε εντελώς τη χρήση ζάχαρης, καθώς θα οδηγήσει σε σοβαρή προσβολή από μυρμήγκια, η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις ρίζες των φυτών.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 5 Ασυνήθιστες Χρήσεις του Αλατιού στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 43

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

10 Συμβουλές Ομορφιάς που σπάνια γνωρίζει κάποιος

επιβλαβείς υγιεινές τροφές,συμβουλές διατροφής,διατροφή

8 «Υγιεινές» Τροφές που Μπορεί να Γίνουν Επιβλαβείς