in , ,

8 Απρόσμενες Χρήσεις της Ζάχαρης για τον Κήπο

8 Απρόσμενες Χρήσεις της Ζάχαρης για τον Κήπο
8 Απρόσμενες Χρήσεις της Ζάχαρης για τον Κήπο

Η ζάχαρη δεν είναι μόνο για μαγειρική αλλά και για τον κήπο και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με απρόσμενους τρόπους. Ο απλός λόγος, είναι αποτελεσματική και ωφέλιμη. Οι 6 Καλύτερες Χρήσεις Κορν Φλάουρ στον Κήπο

Καθαρίστε βρώμικα χέρια από κηπουρικές εργασίες

8 Απρόσμενες Χρήσεις της Ζάχαρης για τον Κήπο

Για να καθαρίσετε τα χέρια σας μετά από κηπουρικές εργασίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη αντί να τα πλύνετε με χημικά προϊόντα. Φτιάξτε το καθαριστικό χεριών με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και λίγο νερό. Ανακινήστε καλά το διάλυμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και πλύνετε τα χέρια σας με αυτό κανονικά. Είναι αποτελεσματικό στον καθαρισμό λερωμένων και λιπαρών χεριών.

Κάντε τα κομμένα λουλούδια να διαρκούν περισσότερο

Εάν διακοσμείτε το σπίτι σας με μερικά κομμένα λουλούδια και θέλετε να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να προσθέσετε λίγη ζάχαρη στο βάζο. Μην προσθέτετε πολύ, ένα κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό. Αλλά, η ζάχαρη βοηθά επίσης την ανάπτυξη βακτηρίων που μπορεί να κάνουν το βάζο και τα κομμένα λουλούδια να μυρίζουν άσχημα, επομένως, συνιστάται να προσθέσετε επίσης ένα κουταλάκι ξύδι.

Φυσική παγίδα για μύγες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη για να φτιάξετε μια παγίδα για μύγες. Πάρτε ένα κατσαρολάκι και γεμίστε το με 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 φλιτζάνι μέλι και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Θερμάνετε μέχρι να βράσει το νερό και να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια, βυθίστε μερικά φύλλα χαρτιού καρτ στο διάλυμα και κρεμάστε τα για να προσελκύσουν μύγες.

Απαλλαγείτε από τα νηματώδη

Οι νηματώδεις είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί κρυμμένοι στο έδαφος που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος. Η ζάχαρη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτά ενισχύοντας τη δραστηριότητα ωφέλιμων μικροοργανισμών και βακτηρίων.

Δείτε ακόμη Γιατί να χρησιμοποιήσεις το Γιαούρτι στις κηπουρικές Εργασίες;

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθαρισμός λεκέδων από γρασίδι

Ο λεκές από γρασίδι είναι ένας από τους πιο δύσκολους για καθαρισμό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη με λίγο ζεστό νερό σε ένα μπολ και στη συνέχεια να το εφαρμόσετε στους λεκέδες. Αφήστε τους λεκέδες να μουλιάσουν για τουλάχιστον μία ώρα. Μετά πλύνετε τα ρούχα σας και οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

Απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

Η ζάχαρη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια. Θα πρέπει να αναμίξετε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1-1/2 κουταλιά της σούπας βόρακα και να το ρίξετε σε 1-1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Στη συνέχεια, μουλιάστε μερικές μπάλες βαμβακιού στο μείγμα και τοποθετήστε τις κοντά στα σημεία με μυρμήγκια. Θα το φάνε γιατί λατρεύουν τη ζάχαρη και ο βόρακας θα τα εξολοθρεύσει.

Ταΐστε τις πεταλούδες, τις μέλισσες και τα κολιμπρί

Τα οντά που τρέφονται με νέκταρ λατρεύουν τη ζάχαρη. Ραντίζοντας την στον κήπο σας θα προσελκύσετε πολλά από αυτά, όπως μέλισσες, πεταλούδες και κολιμπρί. Είναι εκπληκτικά και θα κάνουν τον κήπο σας ζωντανό.

Τροφή για τα φυτά

Μπορείτε να ταΐσετε τα φυτά σας χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα ξύδι, ζάχαρη και νερό. Είναι πολύ θρεπτικό και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη των φυτών σας. Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη για κάθε 250 ml νερού.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 7 Απίθανες Χρήσεις του Listerine στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.9 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Αφαιρέσετε Λιωμένο Πλαστικό από Μέταλλο ή Γυαλί

Πώς να Αφαιρέσετε Λιωμένο Πλαστικό από Μέταλλο ή Γυαλί

10 Σημάδια Έλλειψης Σιδήρου

10 Σημάδια Έλλειψης Σιδήρου