in , ,

Πώς να Αφαιρέσετε Λιωμένο Πλαστικό από Μέταλλο ή Γυαλί

Πώς να Αφαιρέσετε Λιωμένο Πλαστικό από Μέταλλο ή Γυαλί
Πώς να Αφαιρέσετε Λιωμένο Πλαστικό από Μέταλλο ή Γυαλί

Μερικές φορές το πλαστικό μπορεί να λιώσει κατά λάθος και να κολλήσει σε καυτές μεταλλικές, γυάλινες ή κεραμικές επιφάνειες. Ένα πλαστικό μπολ, καπάκι ή σακούλα μπορεί να κολλήσει εάν έρθει σε επαφή με μια καυτή ή ακόμη και ζεστή επιφάνεια, όπως μάτι κουζίνας, φρυγανιέρα, τοστιέρα ή ψηστιέρα. Η αφαίρεση του λιωμένου πλαστικού μπορεί να φαίνεται δύσκολη μόλις κρυώσει και κολλήσει. Ωστόσο, μπορεί να αφαιρεθεί με διάφορους τρόπους. Πώς να Καθαρίσετε Τζάμια με Ξύδι

Πώς να Αφαιρέσετε Λιωμένο Πλαστικό από Μέταλλο ή Γυαλί

Καθαρισμός με εμπορικά καθαριστικά

Το μάτι της κουζίνας, η τοστιέρα ή ο φούρνος μπορεί να παραμείνουν ζεστά για λίγο και μερικές φορές πλαστικά δοχεία, πιάτα ή σακούλες μπορεί να τοποθετηθούν κατά λάθος πάνω ή δίπλα τους. Αρχικά, πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα για να αερίσετε το χώρο. Βεβαιωθείτε ότι δεν εισπνέετε αναθυμιάσεις και περιμένετε μέχρι να κρυώσει η καυτή επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε ένα στομωμένο μαχαίρι, όπως ένα μεταλλικό ή πλαστικό μαχαίρι βουτύρου, για να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε όσο λιωμένο πλαστικό μπορείτε.

Ψεκάστε το πλαστικο με WD-40 και αφήστε το για αρκετά λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια λεπίδα ξυραφιού για να ξύσετε το πλαστικό. Να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε αυτό, καθώς η λεπίδα μπορεί να γρατσουνίσει την επιφάνεια του ματιού της κουζίνας. Μόλις αφαιρεθεί όλο το λιωμένο πλαστικό, ξεπλύνετε το WD-40 με υγρό πιάτων και νερό. Στεγνώστε το μάτι με χαρτοπετσέτα ή πανί. Εάν δεν έχετε διαθέσιμο το WD-40, άλλες εξίσου αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν καθαριστικά κουζίνας και τζαμιών.

Δοκιμάστε βερνίκι νυχιών

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι το βερνίκι νυχιών. Δοκιμάστε πάντα μια μικρή ποσότητα πριν τη χρήση για να δείτε πώς αντιδρά η συσκευή σας. Το βερνίκι νυχιών μπορεί να βλάψει την επιφάνεια, ειδικά τις κουζίνες με σμάλτο.

Εάν δεν εμφανιστεί καμία αντίδραση, ρίξτε μια μικρή ποσότητα βερνικιού νυχιών σε υπολειματα λιωμένου πλαστικού και αφήστε το για αρκετά λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι για να το τρίψετε. Επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθεί όλο το λιωμένο πλαστικό.

Δείτε ακόμη Πώς να Αφαιρέσετε τη Μυρωδιά Τσιγάρου από Ξύλινα Έπιπλα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιήστε φυσικές μεθόδους

Αν θέλετε να δοκιμάσετε πιο φυσικές μεθόδους, τότε η μαγειρική σόδα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Προσθέστε σιγά -σιγά μια μικρή ποσότητα νερού στη μαγειρική σόδα για να δημιουργήσετε μια πάστα, αλλά όχι υδαρή. Εφαρμόστε την στο λιωμένο πλαστικό και αφήστε την για λίγα λεπτά. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας για να καθαρίσετε τη μαγειρική σόδα και το λιωμένο πλαστικό. Μην τρίβετε πολύ σκληρά, ωστόσο, καθώς η μαγειρική σόδα είναι ένα ήπιο λειαντικό και θα μπορούσε ενδεχομένως να γρατσουνίσει την επιφάνεια της συσκευής.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υγρό πιάτων και νερό. Αφήστε τον αφρό και το νερό να υγράνουν το λιωμένο πλαστικό. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να καθαρίσετε απαλά οποιοδήποτε πλαστικό. Να είστε προσεκτικοί όταν καθαρίζετε μια κουζίνα από ανοξείδωτο ατσάλι, επειδή είναι πιο ευαίσθητο στην τριβή. Τρίψτε απαλά για να αποφύγετε τυχόν γρατζουνιές. Αυτό λειτουργεί και για λιωμένο πλαστικό σε τηγάνι επίσης.

Καθαρισμός με νερό μόνο

Μπορείτε να εφαρμόσετε πάγο απευθείας στο λιωμένο πλαστικό. Ο στόχος είναι ο πάγος να σκληρύνει το πλαστικό και να είναι πιο εύκολο να ξεφλουδιστεί ή να ξυστεί . Χρησιμοποιήστε ένα νάιλον σφουγγαράκι εάν χρειάζεται.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό. Με ένα κουτάλι, ρίξτε μια μικρή ποσότητα στο λιωμένο πλαστικό. Αυτό θα ζεστάνει το πλαστικό και θα μαλακώσει. Μετά χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα από καουτσούκ για να το ξύσετε. Στεγνώστε την εστία της κουζίνας με χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα. Επαναλάβετε αν χρειάζεται. Τόσο ο πάγος όσο και το βραστό νερό είναι ιδανικά για κεραμικές και μεταλλικές εστίες.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να Καθαρίσετε και να Γυαλίσετε Μπρούτζινα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τυπικά λάθη ιδιοκτητών κατοικιδίων,φροντίδα κατοικιδίων,συμβουλές για κατοικίδια,χρήσιμα

14 Τυπικά Λάθη που Κάνουν Πολλοί Ιδιοκτήτες Κατοικίδιων

8 Απρόσμενες Χρήσεις της Ζάχαρης για τον Κήπο

8 Απρόσμενες Χρήσεις της Ζάχαρης για τον Κήπο