in , ,

Πώς να Αφαιρέσετε τη Μυρωδιά Τσιγάρου από Ξύλινα Έπιπλα

αφαίρεση μυρωδιάς τσιγάρου από ξύλινα έπιπλα,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα
Πώς να Αφαιρέσετε τη Μυρωδιά Τσιγάρου από Ξύλινα Έπιπλα

Ο καπνός του τσιγάρου δεν είναι μόνο μια προσωρινή ενόχληση – όταν κατακαθίσει σε ξύλινα έπιπλα, η μυρωδιά μπορεί να μείνει για χρόνια. Ο καπνός περιέχει νικοτίνη και πίσσα, τα οποία αφήνουν πίσω ένα καφέ-κίτρινο φιλμ που φθείρει τα έπιπλα. Η μυρωδιά του τσιγάρου είναι μια από τις πιο επίμονες μυρωδιές που πρέπει να αφαιρέσετε και πολλά τυπικά καθαριστικά δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά. Αντί να τα πετάξετε, δείτε πως να την αφαιρέσετε με σπιτικά υλικά και να φρεσκάρετε το ξύλο. Πώς να Καθαρίσετε Καθρέφτες με Ξύδι

Πώς να Αφαιρέσετε τη Μυρωδιά Τσιγάρου από Ξύλινα Έπιπλα

Τοποθετήστε τα ξύλινα έπιπλα σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Ανοίξτε ένα παράθυρο, αν είναι δυνατόν, ή έναν ανεμιστήρα δίπλα τους.

Φορέστε λαστιχένια γάντια. Φορέστε πλαστικά γυαλιά για τα μάτια όταν καθαρίζετε ένα αντικείμενο πάνω από το κεφάλι σας, όπως ένα ψηλό ράφι ή ντουλάπι. Τα γυαλιά εμποδίζουν το καθαριστικό να μπει στα μάτια σας.

Βρέξτε ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι με ζεστό νερό. Στύψτε το πανί για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

Σκουπίστε τα έπιπλα με το υγρό πανί για να καθαρίσετε σκόνη και βρωμιές. Εργαστείτε με ένα μικρό τμήμα τη φορά. Σκουπίστε το ξύλο με ένα καθαρό πανί πριν προχωρήσετε σε άλλο τμήμα.

Δείτε ακόμη Πώς να Αφαιρέσετε Σκουριά με Ξύδι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φτιάξτε ένα διάλυμα 80% ζεστό νερό και 20% οικιακή αμμωνία ή για πολύ έντονη μυρωδιά τσιγάρου, χρησιμοποιήστε ίσα μέρη αμμωνίας και ζεστού νερού. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι αντί για αμμωνία. Ρίξτε το διάλυμα σε ένα κουβά και βάλτε το κοντά στα έπιπλα. Γεμίστε έναν άλλο κουβά με ζεστό νερό και τοποθετήστε τον δίπλα στο διάλυμα καθαρισμού.

Τοποθετήστε μια μεγάλη στοίβα υφασμάτων δίπλα σας. Τα υφάσματα θα λερωθούν πολύ κατά τη διαδικασία καθαρισμού, οπότε θα πρέπει να τα αλλάζετε συχνά.

Βρέξτε ένα πανί με το διάλυμα και στύψτε το. Σκουπίστε παράλληλα με τα νερά του ξύλου ενα μικρό τμήμα του επίπλου με το διάλυμα. Αποφύγετε να σκουπίζετε ραφές ή αρμούς, καθώς το διάλυμα μπορεί να προκαλέσει διαχωρισμό, φούσκωμα ή στρέβλωση. Το τραχύ, αφινίριστο ξύλο μπορεί να κολλήσει στο ύφασμα, οπότε δουλέψτε προσεκτικά γύρω από αυτό. Καθώς καθαρίζετε, θα δείτε το ύφασμα να γίνεται κίτρινο ή καφέ λόγω νικοτίνης και πίσσας. Αντικαταστήστε το πανί με ένα καθαρό όταν λερωθεί πολύ. Βρέξτε κάθε νέο πανί με το καθαριστικό διάλυμα.

Βρέξτε ένα άλλο πανί με καθαρό νερό και σκουπίστε το τμημα που μόλις καθαρίσατε για να ξεπλύνετε. Σκουπίστε το ξύλο αμέσως με ένα στεγνό πανί.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να σκουπίσετε ολόκληρο το έπιπλο με το διάλυμα καθαρισμού. Για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του καπνού, πρέπει να καθαρίσετε καλά όλες τις επιφάνειες, όπως τα πόδια, το κάτω μέρος του πλαισίου, τις δύο πλευρές των ραφιών και τα εσωτερικά των συρταριών.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να Καθαρίσετε και να Γυαλίσετε Μπρούτζινα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός πλαστελίνης από μοκέτα,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Πλαστελίνη από Μοκέτα

δίαιτα με Νόμπελ για χάσιμο βάρους,δίαιτα με Νόμπελ για επιβράδυνση γήρανσης,διατροφή,συμβουλές διατροφής

Δίαιτα με Νόμπελ για να Χάσετε Βάρος και να Επιβραδύνετε τη Γήρανση